Desertai, saldumynai

Varškės pudingas

400g varškės, 2 šaukštai miltų, 3 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, 3 šaukštai razinų, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 2 šaukštai džiūvesėlių. Varškę pertrinti per sietelį. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi (taip pat ir vaniliniu) bei sviestu. Sumaišyti su varške. Suberti persijotus miltus, razinas ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus ir atsargiai įsukti į masę. […]

Obuoliu sūris

Tai gana sudėtingas darbas, reikalaujantis kantrybės. Reikės: 7 kg obuolių (pilnas kibiras jau supjaustytų skiltelių), 1 kg cukraus. Eiga: užpylus cukrų ant obuolių skiltelių reikia palaikyti kokias 1-2 paras šaltai. Po to nupilti susidariusias sultis į puodą, kuriame virsite sūri, ir nuvirti (išgarinti) sultis taip, kad ten liktų tik putojantis cukraus sirupas. Tada į likusį […]

PASLAPTINGA5 APELSINAS

130 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 50 ml apelsinų sulčių; vanilinių ledų; kondensuoto pieno; apelsino skiltelė papuošimui. Atšaldykite kavą. Į plakiklį sudėkite visus ingredientus, gerai išplakite. Taurę papuoškite apelsino skiltele.

Duonos želė

120 g ruginės duonos 120 ml grietinėlės arba vaisių – uogų sirupo 600 ml vandens 80 g cukraus citrinos rūgšties želatinos Duoną apkepinti, užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2 – 3 val ir iškošti. Į skysti suberti cukrų, išbrinkintą želatiną, citrinos rūgšties, pakaitinti, išpilstyti į formeles ir palikti stingti. Tiekiama su plakta grietinėle arba sirupu.

Braškių džemas

1 kg braškių; 700-800 g medaus; Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sulčių, kad džemas būtų tirštesnis.

Kriausiu pyragas prancuziskai

Sudetis(viena porcija) 40g cukraus 15g sviesto 150g kriausiu 100g sluoksniuotos teslos(jos rasite visuose prekybos centruose) Garnyrui: vaniliniu ledu Gamyba: Iskociokite tesla apskritimu siek tiek didesniu nei 12cm skersmens keptuvele, kurioje kepsite pyraga. Kriauses nulupkite, isimkite serdi ir sujaustykite skiltelemis. Keptuveleje kaitinkite cukru, kol issilydis ir svelniai paruduos. Tada dekite sviesta, kriauses. Kepkite apie 2-3min, nukelkite […]

Gaivinantis saldėsis

1 stiklinė vynuogių, 2 vidutiniai persikai, 1 vidutinis obuolys, 2 šaukšteliai kapotų riešutų, pusė stiklinės šviežiokefyro, 1 šaukštelis cukraus, 1 šaukštelis balto vyno. Vynuoges perrinkti, nuplauti ir nusausinti.Persikus ir obuolius nuluptus supjaustyti mažais gabalėliais. Paruoštus vaisius su kapotais riešutais sudėti į serviravimo indą. Kefyrą sumišyti su vynu ir cukrumi. Užpilti ant vaisių ir pamaišyti. Uždengus […]

Obouoliai su ryžiais

4 obuoliai, 225 g ryžių, 100 g razinų, 6 šaukštai skysto medaus, 1-2 šaukšteliai cinamono, 80 g ištirpinto sviesto, 2 šaukštai kapotų lazdyno riešutų, druskos, 1 šaukštelis imbiero. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Obuolius nuplauti, nupjauti viršūnes ir išskobti vidų. Ryžius sumaišyti su pjaustytais obuoliais, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, cinamonu, medumi. Šio įdaro prikimšti obuolių vidų. […]

Grožio salotos

Reiks:500g. jogurto (mėgstamiausio), 1 banano, 1 obuolio, 1 apelsino, 1 kekės vynuogių. Vaisius nuplauk, nulupk ir supjaustyk nedideliais gabaliukais.Viską sudėk į gilų dubenėlį.Ant vaisių užpilk jogurto ir išmaišyk. Skanaus!

Kremas su vaisiais

0,5 litro plaktos grietinėlės, 0,5 litro konservuotų kriaušių (galima ir kitų konservuotų vaisių). Padažui: 1 stiklinė pieno, 10 g. krakmolo, 2 šaukštai cukraus, 50 g. šokolado, 2 tryniai. Į aukštus bokalus supilama plakta grietinėlė, ant jos dedama konservuota kriaušė ir užpilama šokoladiniu padažu. Papuošiama plakta grietinėle ir kriaušės skiltele. Padažui užvirinama 0,5 stiklinės pieno, supilamas […]