Desertai, saldumynai

Biskvitas su aguonomis

4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus, nepilna 1 stiklinė miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai) Įdaras: 300 g aguonų 1 stiklinė cukraus 200 g margarino 3 kiaušiniai razinų riešutų migdolų kakavos glajaus kokoso drožlių Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol bus tirštos grietinės konsistencijos masė, suberti miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti, supilti į tortinę ir […]

Desertiniai blyneliai

Vienai porcijai reikia: tešlai:1 stiklinė pieno, 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, arbatinis šaukštelis cukraus, miltu tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo. Įdarui: 2 vidutinio dydžio obuoliai, valgomas šaukštas cukraus, 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono. 2 valgomi šaukštai džiūvėsių, 1 kiaušinis-reikės blyneliams pavoliot. Iškepam tradicinius lietinius. Obuolius nulupam,supjaustom smulkiai,apibarstom cukrumi ir cinamonu. Įdarą suvyniojame į blynelį. Išplakam kiaušinį, […]

Desertas su trapiais sausainiais

8 porcijoms reikės: 400 ml grietinės, 4 bezė pyragaičių, 150g trapių sausainių (geriausia migdolų skonio), vanilinio cukraus, 8 didelių braškių, 200g graikinių riešutų Padažui: 800g braškių, 2 šaukštelių cukraus pudros, citrinos sulcių, 2 šaukštų baltojo vyno Sumaišykite braškes su vynu, citrinų sultimis ir cukraus pudra. Plakite, kol padažas taps vientisas, ir įdėkite jį į šaldytuvą. […]

AVIEČIŲ DESERTAS

2 šaukštai sviesto arba margarino, 200 ml avižų, 50 ml cukraus , 800 ml aviečių, 500 ml grietinės, 50 ml želės, Kremui: 200 ml varškės, 200 ml grietinės, 3 šaukštai fruktozės, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 500 ml uogų. Į keptuvę įdėkite sviesto arba margarino. Suberkite avižas ir cukrų. Skrudinkite, kol avižos įgaus auksinę spalvą. Nuplaukite […]

Džiovintos duonos desertas

300g duonos, 40g cukraus, 20g sviesto, 160ml grietinėlės, 120g ougienės. Duoną sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir apkepinti svieste. Kepinant nuolat maišyti. Grietinėlę išplakti. Į indą dėti pakepintą duoną su cukrumi, ant duonos dėti plaktą grietinėlę ir aplink kraštus išdėlioti uogienę.

Meksikietiškas karštas šokoladas

(6 porcijos) Puikaus skonio karštas šokoladas su cinamono prieskoniu. 6 puodeliai pieno 0,5 puodelio cukraus 85 g karčiojo šokolado, susmulkinto 1 šaukštelis malto cinamono 2 suplakti kiaušiniai 2 šaukšteliai vanilės plakta grietinėlė 1. Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Virkite virš vidutinės-mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Po truputį supilkite likusį pieną. […]

ŠOKOLADINIS PYRAGAITIS SU BAZILIKU

2 kiaušiniai, 150 ml cukraus, 150 ml miltų, 1/2 šaukšto kakavos miltelių, 1 šaukštelis kepimo miltelių. Panna cotta 500 ml tirštos grietineles, 100 ml smulkiai supjaustyto baziliko, 100 ml želės, cukraus Papuošimui; 2 šaukštai cukraus sirupo. šviežių aviečių. cukraus pudros. 2 šaukštams cukraus sirupo: 70 g cukraus , 30 ml vandens. Cukrų ištirpdykite karštame vandenyje. […]

KAMPUOTI TRAŠKUČIAI

Tešla: 300g. miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 200g sviesto arba margarino 100g cukraus 1 kiaušinis druskos, vanilino. Įdaras:150g medaus 75g sviesto po 100 g. sezamo, semenų, moliugų ir saulėgražų sėklų Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti sviestą, cukrų, kiaušinį, truputi druskos, vanilino. Viską išmaišyti, tešlą suvinioti į foliją ir įdėti 1 valandai į šaldytuvą. Tuo […]

Šokoladinis kremas

4 tryniai, 2 baltymai, 3 šaukštai cukraus, 100 g. šokolado arba 50 g. kakavos miltelių, 0,5 stiklinės grietinėlės, 15 g. želatinos, vanilės. Tryniai ištrinami su cukrumi ir ištirpintu šokoladu, sudedama vanilė, įmaišoma plakta grietinėlė ir plaktas baltymas, supilama ištirpinta želatina ir maišoma, kol pradeda tirštėti. Kremas supilamas į formą, ataušinamas, o paduodant išverčiamas į lėkštę […]

APELSININIS KREMAS

400g grietinėlės 3 apelsinai 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus pudros 15g želatinos 1 šaukštelis vanilininio cukraus papuošimui mėtos lapelių Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Užvirinti 1/4 grietinėlės ir maža srovele (karšta) maišant pilti į trynius. Plakti, kol masė pradės tištėti. Želatina išbrinkyti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę […]