Desertai, saldumynai

Vaisių desertai

4 porcijoms reikės: 1l pieno, 2 maišelių vanilinio ir šokoladinio kremo(miltelių), 4 kupinų šaukštų cukraus, 100g šokoladinio užpilo, 50g baltojo šokolado, 250g grietinėlės, 2 apelsinų ar kitų sezoninių vaisių (pvz braškių) Pasiruoškite dvi po pusę stiklinės pieno. Kiekvienoje ištirpdykite kremo miltelius ir įdėkite po du šaukštus cukraus. Likusį pieną vėl lygiomis dalimis supilkite į du […]

Šokolado putėsiai

125g juodojo šokolado, 75 ml stiprios kavos, 2 kiaušiniai,3 šaukštai cukraus pudros, 200ml plaktos grietinėlės, 2-3 šaukštai konjako ar romo. Ant silpnos ugnies kavoje ištirpinti šokoladą.Išsukti kiaušinius su cukrumi iki putų ir nuolat plakant, įmaišyti šokoladą. Į gautą masę supilti išplaktą grietinėlę. Pagardinti konjaku ar romu. Putėsius patiekti desertinėse vazelėse.

Plakta grietinėlė

Plakama tik šviežia tiršta grietinėlė. Grietinėlė atvėsinama iki 10 º C ir plakama ilga šakute, šluotele, ar plaktuvu. Grietinėlei sutirštėjus, plakama lėčiau, kad riebalai neatsiskirtų nuo masės, ir dedama pagal skonį cukraus (tam yra naudojamas miltinis cukrus) bei prieskonių – vanilės, likerio ir t.t.

ANANASŲ ŠARLOTĖS

kokoso biskvitas 4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymo 1/4stiklinės cukraus, padalinti i dvi dalis odele nuo 1 citrinos,labai smulkiai supjaustyta 3 šaukštai miltų 3 šaukštai krakmolo 1 stiklinė kokoso tarkiu 1.Prišildyti orkaitę iki 175 temp., paruošti padėklą kuriame bus kepama. Geriausia iškloti sviestiniu popieriumi. 2.Suplakti kiaušinio trynius su puse cukraus normos iki balkšvai geltonų putelių. […]

Varskės putėsiai

Porcijai reikės: 100g varškės 3 šaukštus jogurto 1 šaukštelio cukraus truputukas cinamono Į dubenėlį įdėti varškę, užpilti jogurtu (jums patinkančio skonio) pabarstyti cukrumi ir šiek tiek cinamono. Labai sveika ir skanu!

Marcipaninė masė

180 g migdolų 100 g cukraus pudros kiaušinio baltymas 2 šaukštai vyšnių likerio Migdolus perpilti verdančiu vandeniu ir apvalyti rudą luobelę. Du kartus permalti per mėsmalę. Sumaišyti visus ingridientus mikseriu iki vientisos masės.

Pudingas "grybai"

2 stiklinės pieno, 60 g. krakmolo, 3 šaukštai cukraus, 1 trynys, 4 obuoliai. Kremui: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltinio cukraus, 2 – 3 šaukšteliai kakavos miltelių. Į verdantį pieną supilamas šalteme piene išleistas krakmolas, pavirinama, o nukėlus nuo ugnies, įplakamas su cukrumi ištrintas trynys. Pudingas supilstomas į šaltu vandeniu perplautas stiklines ir atvėsinamas. Nulupti […]

Mango salotos

Mango vaisių nulupame, supjaustome kubeliais, du obuolius nulupame, supjaustome kubeliais, riekelėmis supjaustome saliero stiebus, pagal skonį dedame razinkų, labai tinka džiovintos mėlynės ir kapoti riešutai. Viska sumaišome su neriebiu jogurtu. Labai skanu! Skanaus!

Džiūvėsių pudingas

300 g džiūvėsių 100 g grietinės cukraus 6 kiaušiniai 40 g sviesto cinamono Į maltus džiūvėsius supilti lydytą sviestą, gerai ištrinti, įpilti grietinę, kiaušinio trynius, cinamoną, cukrų ir išplaktus baltymus. Msę išmaišyti, sudėti į lėkštę eptepti lydytu sviestu.

Varškės saldėsis

2 stiklinės liesos varškės, 1 šaukštas medaus, 1 šaukštas balto vyno, 1 kapotas apelsinas. Varškę, medų ir vyną gerai išplakti mikseriu. Apelsiną nulupti (pašalinti ir baltą odelę),išimti sėklas ir smulkiai sukapoti. Uždėti ant paruoštos varškės.