Desertai, saldumynai

PIENO KISIELIAUS DESERTAS

1 l pieno 3 valg. šaukštai cukraus 1 valg. šaukštas bulvių krakmolo 1 stiklinė vandens 2 obuoliai 1 desert. šaukstelis cinamono Pieną supilti i kaistuvą ar puodą ir kaitinti kol užvirs. Iki pienas užvirs galite pasiruošti kitus deserto ingridientus. Šaukšta krakmolo ištirpinti stiklinėje vandens. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirčiais, išimti sėklas. Obuolių skilteles sudėti į desertines […]

JOGURTAS

1 litr. pieno 1 indelis „JOGURTO” (tik lietuviško) cukraus dėti pagal skonį Pieną atvirinti. Po to ataušinti iki 40 – 50 0C. Sudėti jogurtą, cukrų ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti į rankšluostį ir padėti šiltai. Kitą dieną pridėti priedų (ananasų, mandarinų, apelsinų ir t.t.) ir valgyti.

Desertas su šokoladiniais kukurūzais

1 pakelis citrinų želė, 2 apelsinai, 3 kriaušės, 1OO g sviesto, ~1/2 indelio karamelinio pieno, 250 g šokoladinių kukurūzų. Plaktos grietinėlės, konservuotų vyšnių ir mėtų lapelių papuošimui. Citrinų želė paruošiame, kaip nurodyta ant pakelio. Į ją įmaišome nuluptus ir kubeliais supjaustytus apelsinus bei kriaušes. Sušaldome nedidelėse formelėse ir paliekame šaltai 3-4 vai. Sviestą išsukame, po […]

Avižiniai dribsniai su obuoliais

4,5 stiklinės tarkuotų obuolių, 1/4 stiklinės cukraus, 2 šaukštai citrinos sunkos, 2 šaukštai vandens, 4 šaukštai pieno, po 1/4 stiklinės cukraus ir miltų, 3/4 stiklinės avižinių dribsnių, 3 šaukštai sviesto. Sviestą, 1/4 stiklinės cukraus, miltus ir avižinius dribsnius sutrinti tarp rankų. Kepimo indą patepti sviestu ir sudėti burokine tarka sutarkuotus obuolius. Pašlakstyti juos vandeniu, citrinos […]

Džiūvėsių pudingas su cukatais

400 g džiųvėsių 800 ml pieno 5 kiaušiniai 150 g cukraus cukatų 50 g sviesto Maltus džiūvėsius užpilti karštu pienu, išmaišytu su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Į mišinį sudėti cukatus, išplaktus baltymus. Išmaišyti, sudėti į sviestų išteptą formą ir iškepti.

Šilkinis desertas

1 stiklinė slyvų, 6 obuoliai, 0.5 stiklinės razinų, 0.5 stiklinės lazdyno riešutų, 2 kiaušinių baltymai, 2 šaukštai cukraus, 2 stiklinės paruoštų nesustingusių drebučių. Iš slyvų išimti kauliukus. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklas, išvirti vandenyje. Baltymus su cukrum išplakti ir sudėti į tą vandenį, kur virė obuoliai. Virti 2-3min. Vaisius sudėti į lėkštę: viduryje slyvos, razinos, […]

Ananaso kremas

Šaukštelis želatinos 1/2 stiklinės ananaso sulčių 3 kiaušinių tryniai 4 šaukštai cukraus 1/2 stiklinės plaktos grietinėlės Ištirpinti želatiną 1/4 stiklinės ananasų sultyse. Užvirinti likusias sultis. Suplakti kiaušinio trynius su cukrumi. Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir virti ant mažos ugnies pastoviai maišant, kol masę dengs kuprelė. Atšaldyti. Kiaušinių ir sulčių masę perkošti per koštuvėlį […]

Braškių ir arbūzų desertas

Jums reikės: 250g braškinių ledų, 2 šaukštų grietinėlės, 2 šaukštų vyšnių arba trešnių, 100g braškių, ketvirčio arbūzo, pusės meliono, šaukšto cukraus pudros, taurelės baltojo portveino, 2 šaukštų migdolų drožlių. Ledus sudėkite į indelį ir 10 min. palaukite, kad truputį suminkštėtų. Į kitą indelį supilkite grietinelę ir suplakite. Sumaišykite su ledais. Masę sudėkite į 4 žiedo […]

Vaisiai su jogurto padažu

2 stiklinės natūralaus jogurto, 2 kiviai, 2 apelsinai, 2 bananai, 4 mandarinai, pusė šaukštelio malto cinamono, keli lašai vanilės esencijos arba žiupsnelis vanilinio cukraus. Jogurtą išplakti su cinamonu ir vanile (nesaldintą jogurtą galima pasaldinti cukrumi ar sirupu ). Kivius ir bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais. Apelsinus ir mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis. Viską gražiai išdėlioti ant lėkštės. […]

Ant grilio grotelių keptas desertas

Ant grilio grotelių keptas desertas (1 porcija) 1 gražus obuolys (Obuolys) 1 šaukštelis kalvadoso 1 šaukštas obuolių arba serbentų drebučių 1 šaukštelis sutrintų riešutų sviestas aliejus Obuolys nulupamas. Obuolio sėklalizdžiai atsargiai išimami. Obuoliai daug kartų subadomi šakute, apšlakstomi kalvadosu (tik suaugusiems), o sėklalizdžio ertmė užpildoma obuolių arba serbentų drebučiais sumaišytais su trintais riešutais. Ant obuolio […]