Tortai ir pyragai

Šokoladinis varškės pyragas

Šokoladinis varškės pyragas

Labai mėgstu, kai namus puošia gėlės… Ir man nesvarbu, kad kažkur dingo vaza dėl ko turiu jas merkti ne tokiame prabangiame inde:stiklainyje… Jos vis tiek mane džiugina ir kelia nuotaiką. ? O kai nuotaika pakili man sekasi, kai man sekasi, sugalvoju kažką gardaus, o kai tai sugalvoju, gaunu komplimentų ir… gėlių. Paprastai užsisukę ratai nenuteikia […]

Šokoladinis pyragas su migdolais ir kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su migdolais ir kriaušėmis

Kriaušės, migdolai ir šokoladas – neišskiriama trijulė. O ypač rudenį, kai už lango barbena lietus, nuotaiką puikiausiai praskaidrina iš virtuvės sklindantis šokolado kvapas. Nieko čia daugiau ir nebepridursi. Pastabos: Kriaušes rinkitės geriau kuo minkštesnes. Privalumai: greitai padaromas; be miltų; puikiai išsilaiko šaldytuve net ir kokias 5 dienas. Trūkumai: prieš valgant pyragą reikėtų palaikyti bent porą […]

Apverstas pyragas su kinkanais

Apverstas pyragas su kinkanais

Iki šiol kinkanus naudojau tik puošimams, bet kadangi jų liko nuo švenčių, turėjau du pasirinkimus – arba kinkanų džemas, arba pyragas. Su džemu man pasirodė per daug vargo, todėl ėmiausi pyrago. Verdiktas – skanu, paprasta, bet neįprasta. Pastabos: Būtinai kepkite pyragą neatsegamoje formoje, nes ištekės karamelė. Aš kepiau keptuvėje, kurią galima kišti į orkaitę. Privalumai: […]

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas. Patiko netradicinis (nes ne iš trupintų sausainių), drėgnas šokoladinis – brownie – pagrindas, dėl kurio pyragas pakyla į aukštesnį lygmenį. Labai patiko ne itin saldus ir burnoje tirpstantis sūrio (varškės) įdaras su subtiliu moliūgo skoniu. Labai patiko karamelinis, medumi paskanintas glajus, idealiai papildęs ne per saldų storąjį sūrio sluoksnį. Patiko, kad nereikėjo sūrio pyrago tradiciškai virti […]

Varškės pyragas su aguonomis

Varškės pyragas su aguonomis

Kaip pavadinti pyragą, kurį kepi pagal cheesecake‘o receptą, bet naudoji ne kreminį sūrį, o paprastą lietuvišką varškę? Man visada kyla tokia dilema, kai pagailiu pinigų brangiam “Philadelphia“ sūriui. Reikia pripažinti, kad naudojant varškę pyrago struktūra gerokai skiriasi, tai gal ir visai nereikia jo vadinti sūrio pyragu. Juk varškės kepiniai irgi būna labai labai gardūs ir […]

Tiramisu – lengvesnis, neriebus variantas

Tiramisu – lengvesnis, neriebus variantas

Kai spintelėje randi jau gerą pusmetį gulinčius „damų pirštelius“, nieko kito nelieka, kaip tik daryti Tiramisu. Kažkur skaičiau, kad originaliame šio itališko deserto recepte nėra naudojami kiaušinių baltymai, nes neva jie buvo pradėti naudoti tik dėl nepritekliaus, kad kremo būtų daugiau, o produktų sunaudojama mažiau, todėl iki šiol visada ir pati taip darydavau. Vis tik […]

Morkų tortas

Morkų tortas

Daržovės desertuose yra gėris. Burokėliai, morkos, saldžiosios bulvės – patys populiariausi ingredientai. Sultingos šviežios morkos desertams tinka net labai, nes atiduoda savo saldumą, sultis, aromatą, itin gerą skonį. Morkų tortas neišvengiamai atsirado mano kepinių sąraše. Receptūroje visgi dariau šiokius tokius pakeitimus (sumažinau cukraus kiekį), kepiau mažesnio skersmens tortą ir toliau pateikiu viską taip, kaip pati gaminau. O tortas geras: […]

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis

Niekam ne naujiena, kad rudens pradžioje kepame pyragus su kriaušėmis. Išbandžiau ir aš. Nors, prisipažinsiu – mieliau vaisius valgau ne kepiniuose, o tiesiog šviežius, ypač kol jų yra tiesiai nuo medžio. Šį kartą buvo pasirinkimas – arba kriaušių keksas, arba moliūgų pyragas. Pasirinkau pirmąjį, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad moliūgas liks nepagerbtas tarp kepinių. […]

Apelsinų – rozmarinų pyragas

Apelsinų – rozmarinų pyragas

Kvapnus ir gaivus apelsinų su rozmarinais derinys, ne per saldus, drėgnas pyragas su sviestu, kiaušiniais ir miltais. Labai geras pyragas 🙂 Ir jaukus. Skiriu Motinos dienai ♥ Produktai 18-20 cm skersmens kepimo formai: 150 g minkšto sviesto 150 g cukraus 3 didelių kiaušinių 1 didelio apelsino 190 g miltų 2 a.š. kepimo miltelių 5 g (1 v.š. smulkintų šviežių rozmarinų lapelių) Pasiruošiame kepimo […]

Marcipanų ir abrikosų pyragas

Marcipanų ir abrikosų pyragas

Parduotuvėse „užderėjo“ šviežių abrikosų, kurių laukiau specialiai – vėl kepiau šį puikų pyragą su marcipanais. Trapus ir tuo pačiu drėgnokas, ne per saldus, su gaivia abrikosų rūgštele. Patiko jis visiems ragavusiems, t.y. namiškiams, draugams ir bendradarbiams 🙂 Kepiau jau ne vieną kartą, su viso grūdo ruginiais miltais ir tik su kvietiniais. Abiem atvejais – gardu, nors man asmeniškai variantas su ruginiais miltais […]