Tortai ir pyragai

STUDENTIŠKAS PYRAGAS

2 batonai 1 kg obuolių 1 šaukštelis cinamono 1 litras pieno 4 kiaušiniai 1,5 stiklinės cukraus 1 šaukštas aliejaus Batoną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis. Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis. Pieną suplakti su kiaušiniais ir cukrumi. Batono gabalėlius mirkyti piene ir jais iškloti skardos dugną, pateptą aliejumi, taip, kad neliktų tarpelių. Ant riekelių viršaus išdėlioti obuolių […]

Citrinų pyragas

(10 porcijų) 8 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos (45×35 cm), atšildyti 0,25 puodelio susmulkintų imbierinių sausainių 0,6 puodelio cukraus 1 pakelis želatinos 1,5 puodelio vandens 0,5 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės 0,25 puodelio citrinos sulčių 40 g mišinio desertų papuošimui (1 pakelis) (whipped dessert topping mix) 0,5 puodelio neriebaus pieno šv. aviečių (Avietės) kivių gabaliukų citrinos žievelės […]

Keksas su razinomis

2 stiklinės miltų 1 stiklinė cukraus 4 kiaušiniai 200 g margarino vanilinas razinos 1,5 šaukšto citrinos sulčių šaukštas kepimo miltelių 10 g druskos Margariną išminkome su miltai, kepimo milteliais, druska. Tada supilame išplaktus kiaušinius su cukrum. Sudedame vaniliną, citrinos sultis, razinas. Sutepame formą riebalais ir supylę kepame apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje.

BALTAS TORTAS SU SPANGUOLĖMIS

biskvitui: kremui: 175g sviesto (margarino) 250g sviesto 175g cukraus 250g cukraus pudros 5 kiaušiniai 2 kiaušinių tryniai 2v.š. marmelado 1a.š. tarkuotų apelsino žievelių 175g šokolado 1 š. tirpios kavos 175g miltų galima dėti džiovintų vaisių 1n.a.š. kepimo miltelių pertepimui: 50g susmulkintų migdolų su cukrumi trintų spanguolų papuošimui: ”metalinių”saldainiukų ir saujelės spanguolių Biskvito paruošimas: sumaišyti kiaušinių […]

Mielinis pyragas su varške

50g mielių, 1 stiklinė pieno, 100g margarino, 3 šaukštai cukraus, 1 kiaušinis, 500g miltų. Įdarui: 500g varškės, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės cukraus, 30g vanilės cukraus, 2 šaukštai spanguolių arba kitos uogienės, 0,5 kiaušinio aptepimui. Mieles išsukame su cukrumi, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijojame truputį miltų ir […]

Bandelės su mangais

Tešlai: 12 stiklinės pieno, 3 kiaušiniai, 150 g cukraus, 1 stiklinė miltų, 100 g margarino, 150 g grietinės, 22 g mielių, 3 šaukštai kakavos. Įdarui: 2 mangai, 4 šaukštai cukraus, 2 lašai migdolų esencijos. Užminkome mielinę tešlą ir paliekame pakilti. Kai tešla pakyla, padaliname ją į vienodus gabaliukus, iškočiojame apvalius lakštelius, dedame įdarą, užspaudžiame kraštus, […]

Braškių ir mango tortas

Jums reikės : Biskvitui: 2 kauįinių, 75g cukraus, 40g miltų, 40g krakmolo, 2 šaukštų švelnaus likerio arba abrikosų sulčių, Kremas: 11 lapelių želatinos, 600g braškių, 2 prinokusių mangų(apie 750g), 500g grietininio jogurto, 75g cukraus pudros, 400g plaktos grietinėlės, 2 kiaušinių baltymų. Atskirti kiaušinių baltymus ir rtynius. Baltymus paplakti, suberti cukrų ir toliau plakti, kol ištirps. […]

Gimtadienio tortas

200 g grietinės, 200 g kondensuoto pieno, 1 stiklinė cukraus, 3 kiaušiniai, 1.5 stiklinės miltų, 1/2 arbat. šaukštelio sodos ar kepimo miltelių. Kremui: 0.5 kg varškės(9%), 0.5 stiklinės pieno, 10 g želatinos, 125 g cukraus, 0.5 citrinos, 50 g riešutų, 1 stiklinė grietinės(35%), 1 šaukštas miltinio cukraus, 200 g įvairių uogų puošimui. Kondensuotas pienas išplakamas […]

Varškės pyragėliai

200g varškės, 3 šaukštai grietinės, 1 šaukštas sviesto, 3 kiaušiniai, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo, 2 šaukštai miltų, druskos, aliejaus, džiūvėsėlių. Varškę sumaišyti su sviestu, druska (pagal skonį)ir tiršta grietine. Viską gerai ištrinti su tryniais ir persijotais miltais. Išplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą patepti aliejumi,sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Išdėlioti kupsteliais ir kepti […]

"Puoduko pyragas"

1 stiklinė cukraus, manų kruopų, avižinių dribsnių ir pieno, 1 pakelis kepimo miltelių, truputis druskos. Viską gerai išmaišyti, sudėti į sviestuotą kepimo formą ir kepti karštoje orkaitėje apie 1 val.