Tortai ir pyragai

Citrininis pyragas

Įdarui: 5 kiaušinių tryniai, 1 kiaušinis, 100 g cukraus, 125 g sviesto, 1 citrina. Tešlai: 125 g sviesto, 125 cukraus, 1 kiaušinis, 250 g miltų, 1 pakelis kepimo miltelių. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą, išklojame ją kepimo formoje, atšaldome ir apkepame. Į formą supilame kiaušinių, sviesto ir cukraus masę. Kepame orkaitėje 170° C […]

Varškės kvadratukai

200 g forminių sausainių, 350 g riebios varškės (4 saldūs sūreliai), 100 g sviesto, 70 g cukraus, 2 tryniai, 1/2 citrinos sultys, 0.5 stiklinės pieno, 0.5 stiklinės razinų, 30 g riešutų, 0.5 arbat. šaukštelio cinamono ar džiovintų mėtų, 0.5 stiklinės uogienės, tarkuoto šokolado, vaisių, uogų ar marmaledinių saldainių puošimui. Sausainiai pamirkomi iš abiejų pusių piene, […]

Bandelės su aguonomis

Jume reikės : 1/2 kg miltų, stiklinės pieno, 30 g mielių, 5 šaukštų cukraus, 1/4 pakelio sviesto, 4 kiaušinių, citrinos aromato, 3 šaukštų medaus, 300 g aguonų, 3 šaukštų paskrudintos citrinos žievelės, 2 šaukštų migdolų drožlių, cinamono, trynio. Mieles sutrupinkite ir ištirpdykite 1/2 stiklinės šilto pieno.Dėkite po šaukštą cukraus ir miltų.Raugą sumaišykite ir padėkite šiltai, […]

Tortas \"Mozaika\"

Ingridientai: 1 pakelis forminių sausainių 75 g sviesto 4 šaukštai citrinos sulčių 1 šaukštas miltinio cukraus 400 g riebios varškės 400 g grietinėlės 4 šaukštai želatinos 3 pakeliai želė (geltonos, oranžinės, žalios spalvos) 1 stiklinė cukraus 1 citrinos nutarkuota žievelė Papuošimui: 5 kiviai 1 bananas 3 apelsinai 100 g grietinėlės 2 šaukštai cukraus Paruošimo būdas: […]

TORTAS MAMAI

Biskvitui: 7 šaukštai cukraus 7 šaukštai miltų 7 kiaušiniai Pertepimui: 1 citrina 0,5l grietinės, 0,5l grietinėlės 1 šaukštas želatinos 4 šaukštai cukraus, 2 bananai 1 šaukštelis vanilinio cukraus 100g kapotų riešutų (graikiškų, lazdyno arba migdolų) 70g kokoso drožlių, sauja džiovintų abrikosų raudonųjų arba juodųjų serbentų uogienės Papuošimui: 1 apelsinas, 1 kivi Trynius atskirkite nuo baltymų […]

Mamos pyragas

Reikės: TEŠLAI: 1 stikline cukraus 2 šaukštai medaus 2 kiaušiniai 3 stiklinės miltų (350 gr.) pusė šaukštelio sodos (užgesinti su citrinos sultimis). KREMUI: 1 lt 30% riebumo grietines 4 citrinos 1 stiklinė cukraus Eiga: Medu istirpinti leisti biski atsalt, supilt cukru, kiausinius ir gesinta soda. Viska ismaisyti ir berti miltus po truputi, i gala kai […]

Šokoladinis tortas su viskio kremu

*Tik SUAUGUSIEMS* Jums reikės: Biskvitui: 12 kiaušinių 250 g juodojo šokolado 1/2 stiklinės cukraus 250 g maltų migdolų sviesto formai ištepti trupučio miltų Viskio kremui: 200 g sviesto 1/4 stiklinės cukraus 100 g juodojo šokolado 50 ml viskio Šokoladiniam glaistui: 150 g juodojo šokolado 1/2 stiklinės cukraus pudros 1/2 stiklinės grietinėlės 2 šaukštai sviesto 1 […]

Pyragėliai su obuoliais

12 pyragėlių reikės: 300g kapotos tešlos,(gali būti šaldyta), 400g rūgštesnių obuolių, 100ml obuolių vyno, 4 šaukštų cukraus, šaukštelio vanilinio cukraus , 3/4 šaukštelio cinamono, 2 gvazdikėlių, 1 baltymo, 1 šaukšto kalvadoso, trupu2io miltų, migdolų drožlių. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, iškočiokite ir iš jos išpjaukite 12 kvadratinių lopinėlių. Obuolius nulupkite ir minkštimą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su […]

Trupinių pyragas

Trupiniams reikės: 380g sviesto, 500g miltų, stiklinės cukraus, žiupsnelio druskos. Tešlai: 300g miltų, 200g sviesto, 100g cukraus, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 1 kiaušinio, 340ml braškių džemo, 150g tirštos grietinėlės, 120-150g cukraus pūdros. Puodelyje ištirpdykite sviestą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Pamažu pilkite šiltą sviestą, pirštais minkydama ingredientus taip, kad susidarytų trupiniai. Padėkite, kad atšaltų. […]

Tortas "Riešutėlis"

Miltų, kad būtų kieta tešla, 125 g margarino, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, 200 g riešutų. Kremui : 1 indelis kondensuoto pieno, 2 arbat.šaukšteliai prieskonių (džiovintų mėtų arba citrininių melisų, cinamono). Glajui : 3 šaukštai pieno, 3 šaukštai kakavos miltelių, 3 šaukštai cukraus. Į išsuktą margariną supilama grietinė ir plakti kiaušiniai.Viską gerai išmaišius suberiami sijoti […]