Dietiniai patiekalai

Kuo naudingos goji uogos?

Kuo naudingos goji uogos?

Goji uogos pradėtos auginti Kinijoje kaip maistas, kuris ne tik padeda užpildyti skrandį, tačiau tuo pačiu ir pagerinti sveikatą, susigrąžinti jaunystės grožį. Goji uogos yra labai naudingos ir daugelis žmonių džiaugiasi, kad pradėjus jas vartoti sveikata kur kas labiau pasitaisė. Goji uogos parduodamos prekybos centruose bei internetinėse ekoligiško ir sveiko maisto parduotuvėse. Nors kai kuriuos […]

Rudens gėrybių čempionai – ir maistas, ir vaistas

Rudens gėrybių čempionai – ir maistas, ir vaistas

Šiuo metu šalies turgavietėse ir prekybos centruose  – pati šiųmečių lietuviškų rudens gėrybių gausa.  Tad kurios jų vertingiausios ir reikalingiausios, norint sustiprinti  organizmą bei pasipildyti energijos „akumuliatorių“ visam artėjančiam šaltajam metų periodui? Galiausiai kaip visas daržoves pažinti? Juk ant prekystalių, tikėtina, jų yra ir dar neregėtų bei neragautų. Lietuviškos ropės daugelis net nepažįsta Į šiuos […]

Veganiškas maistas ne veganams – kodėl verta išbandyti?

Veganiškas maistas ne veganams – kodėl verta išbandyti?

Nors augalinis maistas Lietuvoje kai kuriems dar atrodo egzotika, jį išbandyti linkę vis daugiau žmonių. Atsižvelgiant į tai, daugiau tokio tipo patiekalų siūlyti pasiryžta ir restoranai, taip pat duris atveria vis daugiau naujų vien augalinės kilmės maistą ruošiančių vietų. Kodėl tokio tipo maistą verta išbandyti ne veganams bei ką naujo jo gaminimas duoda virtuvės profesionalams? […]

Gardūs Užgavėnių blynai

Gardūs Užgavėnių blynai

Kokios Užgavėnios be blynų? Šis receptas itin parastas, tiks ir ne itin patyrusioms blynų kepėjoms. Reikės: 500 gramų kvietinių miltų, šaukšto druskos, 4 šaukštų cukraus pudros 1 šaukšto sodos 500 ml kefyro 2 kiaušinių 2 šaukštų aliejaus Miltus sumaišyti su cukraus pudra, soda bei druska. Atskirame dubenėlyje suplakti kiaušinius su kefyru ir aliejumi. Supilti kefyrinę […]

Restoranų tendencijos 2015: Z karta, sveika mityba ir išankstiniai bilietai vakarienei

Restoranų tendencijos 2015: Z karta, sveika mityba ir išankstiniai bilietai vakarienei

Konkurencija restoranų rinkoje dar niekada nebuvo tokia intensyvi, nes technologijų amžiuje visos gastronominės naujovės tapo ranka pasiekiamos. Vartotojai tapo išrankesni, reiklesni ir imlesni naujovėms, tad virtuvės šefai bei restoranų savininkai turi gerokai pasukti galvas, kuo jos dar nustebinti. Pasak maisto pramonės tendencijų prognozuotojų, 2015 m. sumaišties įneš ir iki restorano „lygio“ užaugusi visiškai nelojali, technologijų […]

vegetariskos salotos

100g ziediniu kopustu 100g morku 100g salieru 25g razinu 25g zemes riesutu 5g krapu 100g jogurto 50g majonezo Viska sumaisyti ir jau galima valgyti

VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS

100 g sojos mėsos gabaliukų 500 g morkų 700 g bulvių 300 g rūgščių obuolių 3 stiklinės daržovių sultinio 2 šaukštao kmynų 2 svogūnai 2 šaukštai sojos padažo aliejaus mairūno čiobrelių maltų pipirų petražolių lapelių Sojos mėsą apšlakstyti sojos padažu, užpilti sultiniu ir palikti kelioms valandoms brinkti. Sudėti į troškintuvą ir užvirinti. Morkas ir bulves […]

Vegetariniai šašlykai

600g paprikų (žaliųjų, geltonųjų, raudonųjų ), 2 dideli svogūnai, cukinija, 400g fermentinio sūrio, 150g pievagrybių, 2 česnakų skilteles, stiklinė aliejaus, šaukštas saldžiųjų paprikų miltelių, šaukštas „Alvo“ daržovių prieskonių, kelios čiobrelių šakelės. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustyti gabalėliais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Cukiniją supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustyti 2-3 cm dydžio kubeliais. Pievagrybius nuvalyti. […]

Uogų sorbetas

Labai paprastas receptas kuriam reikia šiek tiek uogų (melyniu, vysniu, zemuogiu, braskiu ir t.t.)ir spanguolių sulčių. Uogas sutrinti arba sumalti, įpilti šiek tiek spanguolių sulčių. Aš nenaudojau cukraus, tai gavosi truputi rūgštokas, bet labai tinka karštą dieną. Jei naudojate avietes, galima pertrint per sietelį, kad nebūtų sėklyčių. Tinka saugoti šaldiklyje iki 1 mėn.

Vegetariška lazanija

4 porcijoms reikės: pakelio lazanijos lakštų, 2 indelių lęšių, indo konservuotų pomidorų, 2 skiltelių česnako, mažo svogūno, 200g baltojo padažo, 150g fermentinio sūrio, druskos, „Provanso“ žalumynų“, 3 šaukštų aliejaus. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus. Sudėkite nukoštus lęšius ir pomidorus. Truputį patroškinkite. Pagardinkite česnaku, druska, pipirais ir „Provanso“ žalumynais.Formą ištepkite likusiu aliejumi, ant jo […]