Kava

Ledinė kava

1l saldžios grietinėlės; 100 g kavos; 100 g skrudintų migdolų (iš jų 3 ar 4 kartūs); cukraus; Saldi grietinėlė užvirinama, į ją įberiama smulkiai maltos kavos, įdedama maltų migdolų. Visas mišinys paliekamas 30 minučių ant viryklės, kad prisitrauktų. Tada įdedama pagal skonį cuk­raus ir visas turinys perkošiamas per smulkų sietelį. Po to skystis šaldytuve laikomas […]

Kavos gira

Ar žinote, jog girą galima pagaminti praktiškai iš visko? Taip pat ir iš kavos. Kavos mėgėjai, sukluskite! Reikės: 5 l vandens 1,2 kg cukraus 100 g natūralios maltos kavos 100 g mielių Kava užplikonama verdančiu vandeniu, pridedama cukraus, gerai išmašoma ir paliekama atvėsti. Tuomet sudedamos mielės ir rauginama 1 parą. Skanaus!

Kava su šokoladu ir grietinėle

Nėra geresnio derinio už kavą, šokoladą ir grietinėlę. Paruoškite 3/4 puodelio stiprios kavos. Pusę plytelės karčiojo šokolado ištirpdykite dubenėlyje virš garų. Supilkite į stiklinę ar puodelį, įberkite po žiupsnelį cinamono, kardamono, šaukštelį cukraus ir 20 ml kakavos likerio. Gerai sumaišykite, papuoškite plakta grietinėle. Pabarstykite tarkuotu šokoladu ar cinamonu. Skanaus!

Šalta kava

160ml atšaldytos kavos, 0,5 stiklinės šalto pieno, 2 kupini šaukštai vanilinių ledų, 1 šaukštas plaktos grietinėlės. Pieną supilti į kavą ir išmaišyti, sudėti ledus ir papuošti plakta grietinėle. Paprasta ir skanu karštesnę vasaros dieną!  

Airiška kava

50 gramų viskio 1 šaukštelis rudojo cukraus Plaktos grietinėlės Gerai įkaitinama stiklinė su rankenėle. Tada įpilama 50 gramų viskio ir įberiamas šaukštelis cukraus (geriausiai rudojo). Įpilama gerai paruoštos kavos ir maišoma, kol ištirps cukrus. Ant viršaus atsargiai uždedamas plaktos grietinėlės sluoksnis. Airiška kava geriama per šiaudelį.

Aromatizuota airiška kava su viskiu

2(porcijos) Plonais griežinėliais supjaustytas nenulupto apelsino gabalėlis; plonais griežinėliais supjaustytas nenuluptos citrinos gabalėlis; 14 gvazdikėlių; cinamono lazdelė; 2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus; pusantro puodelio dvigubo stiprumo kavos; Viskis; Apelsino ir citrinos gabalėliai drauge su gvazdikėliais, cina­mono lazdele ir ruduoju cukrumi pašildomi puode. Maišoma, kol cukrus ištirpsta. Įpiltas viskis uždegamas. Užgesinama kava ir dar truputį pašildoma. […]

Airiška kava I

1 porcija) 1 taurelė airiško viskio; 2 šaukšteliai rudojo cukraus; 1 puodelis karštos kavos; 3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės. Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždėdama plaktos saldžios grietinėlės.

Bananinė kava (šalta)

2 asmenims: 1 prinokęs bananas; 2 puod. šaltos stiprios kavos; 3 valgomieji šaukštai smulkaus cukraus; puodelis vanilinių ledų. Bananas supjaustomas griežinėliais ir suplakamas mikseryje kartu su šalta kava ir cukrumi. Kai masė pasidaro vienalytė, įdedama ledų ir toliau (iš lėto) plakama. Kai masė vėl pasidaro vienalytė, ji išpilstoma į stiklines.

Eskimo kava

60 gramų kavos; 400 gramų vandens; ledai; susmulkintas šokoladas; Iš 60 gramų kavos ir 400 gramų vandens paruošiama kava ir atšaldoma šaldytuve. Į atšaldytą kavą įdedama ledų ir ištirpinto ar mikseryje susmulkinto šokolado. Supilama į bokalus. Geriama per šiaudelį.