Kava

Vanilinis sirupas kavai

Vanilinis sirupas kavai

Nors pavadintas vaniliniu sirupu, šis sirupas ištiesų gali būti toks kokio tu nori – apelsinų, mėtų, cinamono ar kito skonio. Itin paprastai pagaminamas, natūralus priedas kavai. Galėsi pasigaminti tokią kavą kokią mėgsti gerti kavinėje. Reikės: 2½ puodelių vandens, 2 puodelių balto cukraus, ¾ puodelio rudojo cukraus, 4 valg. š. vanilės ekstrakto (jei naudojate koncentratą, užteks […]

Kava su pienu ir moliūgų sirupu

Kava su pienu ir moliūgų sirupu

Ilgiems rudens vakarams pagardinti nepaprasta rudeniška kava su pienu ir moliūgų sirupu. Tuo labiau, kad receptas išties paprastas! Tau reikės: 170 ml paruoštos juodos kavos, 30 g moliūgų sirupo, 115 ml šilto pieno, 30 g kondensuoto saldinto pieno. Kaip pasigaminti moliūgų sirupą, sužinosi šiame recepte: Moliūgų sirupas Į aukštą stiklinę ar puodelį supilk kavą, moliūgų […]

Tikras rudens gėrimas — aviečių kava

Tikras rudens gėrimas — aviečių kava

Ruduo — vėlyvųjų aviečių metas. Tikriausiai tai laukiamiausias derlius smalyžiams, kadangi avietės ne tik skanios, bet ir naudingos žmogaus organizmui. O bene kiekvienas savo šaldytuve jau turime aviečių uogienės, kuria gardiname sekmadieninius blynus ar kitus desertus. Tačiau tikriausiai nepagalvojote, kad ir kava puikiai dera su šia uoga, tad skubame pasidalinti aviečių kavos receptu :) Jums […]

Kava su kailinukais

Kava su kailinukais

Nuostabus kavos receptas, mėgstantiems tirpią kavą ir išliekantį kavos aromatą. Paprasta, bet neprasta, tokia, kurią galima drąsiai ir svečiams patiekti. Jums reikės: 2 šaukšteliai tirpios kavos, 2 šaukšteliai cukraus, šaukštelis romo, 120 ml verdančio vandens. Kavą ir cukrų suberkite į puodelį, užpilkite šaukšteliu verdančio vandens ir sukite, kol susidarys vientisa balkšva masė. Tuomet supilkite likusį […]

Morkų kava

Morkų kava

Kai norisi kažko neįprasto, morkų kava yra būtent tai, ką vertėtų išbandyti. Geriausias laikas bandymams – ruduo, kuomet morkos šviežios ir pačios skaniausios. Reikės: 400 g morkų, 5 l vandens, grietinėlės, pieno ar ledų (pagal skonį), 50 g cukraus arba medaus. Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir džiovinamos pravertoje orkaitėje maišant, kol paruduos. Į verdantį vandenį […]

Rudeniška moliūgų kava

Rudeniška moliūgų kava

Moliūgų kava – ideali jaukiems rudens vakarams, kuomet sukeli kojas ant radiatoriaus ar glaudiesi prie šilto mylimojo. Ir dabar pats tas metas, kuomet moliūgų derlius nuimtas ir jų galima rasti kiekvienos močiutės virtuvėje. Receptas itin paprastas. Tau reikės: 250 ml paruoštos juodos kavos, 250 ml karšto pieno, 2 valg. š. moliūgų tyrės, 2 valg. š. […]

Šalta kava su kavos ledukais

Šalta kava su kavos ledukais

Šaltos kavos receptų niekada nebus perdaug. Todėl dalinamės dar vienu, kurio ypatybė kavos ledukai. Reikės (vienam puodukui): Pusės puodelio kavos, Pusės puodelio kavos ledukų, Kondensuoto pieno 1-2 šaukštelių pagal skonį, Kavos ledukai padaromi tiesiog pataisius kavos, supylus į ledukų formeles ir užšaldžius. Tą reikėtų daryti bent jau prieš 4-5 valandas, o geriausia kavos ledukų turėti […]

Karibų kava – saldi gaivaus pavasario pagunda

Sudėtis 1 vanilinių ledų kaušelis ½ arbatinio šaukštelio kakavos 1 arbatinis šaukštelis cukraus 3 cl ananasų sulčių 1 dvigubo Espresso kavos porcija Ananasas ir kakava papuošimui Paruošimas Pasaldinkite kavą, pagal skonį įdėkite kakavos, ir atšaldykite šaldytuve Suplakite ledus, ananasų sultis ir kavą iki putų ir užpilkite šaldytos kavos mišiniu Apibarstykite kakavos milteliais ir papuoškite ananaso […]

Ledinė kava

1l saldžios grietinėlės; 100 g kavos; 100 g skrudintų migdolų (iš jų 3 ar 4 kartūs); cukraus; Saldi grietinėlė užvirinama, į ją įberiama smulkiai maltos kavos, įdedama maltų migdolų. Visas mišinys paliekamas 30 minučių ant viryklės, kad prisitrauktų. Tada įdedama pagal skonį cuk­raus ir visas turinys perkošiamas per smulkų sietelį. Po to skystis šaldytuve laikomas […]

Stipri arabiška kava (mazagranas)

Stipri arabiška kava (mazagranas)

Mazagranas – tai šaltas alkoholinis gėrimas iš juodos kavos, cukraus, konjako arba romo ir ledo gabaliukų. Dviems puodeliams reikės: 2 stiklinių juodos stiprios šaltos kavos, 2 šaukštų spirito ar brendžio, 2 šaukštų ledo. Į bokalus sudedamas ledas ir užpilamas konjaku ir kava. Geriama per šiaudelį.