Tradicinės varškės spurgos
Nieko nėra gardžiau už tradicines varškės spurgas.
Su arbata – puikiausias desertas. Manasis ragautojas pilnais žandais naikino šiuos pyragaičius, vadinasi – skanūs. ?
…Nukeliauti į Paryžių Perskaityti “Karas ir taika“ Išmokti prancūzų kalbą Išmokti kepti eklerus Pradėti bėgioti… Kaip nerealu išbraukti kažką iš Noriu padaryti sąrašo! Jaučiuosi patobulėjusi, išdrįsusi, “vyresnė“.. Ir matau, kaip pamažu įgyvendinu svajones.. Kad ir nedideles, kitiems gal elementarias, bet sau tokias mielas ir teikiančias begalinį pasitenkinimą. ? Būtent tai man ir reiškia šie pyragaičiai. Juk […]
Aš labai mėgstu Donut lab spurgas. Iš tiesų mėgstu visokias spurgas – ir varškės spurgytes ir tas su džemu (Kauno Spurginės lankytojai žinot). Tik jei kalbant apie šiuolaikines spurgines – ten gana brangu, o vat namuose susikurti sau šventę ir prisigaminti 10 tobulų spurgų skamba kaip iš fantastikos srities. ? Tačiau omnomnom blogo dėka turėjom […]
Niekada nemaniau, kad pačiai išsikepti batoną yra greičiau nei nubėgti į parduotuvę jo nusipirkti (čia tuo atveju, jei jūsų parduotuvė yra bent 10 min kelio nuo namų, ir jei batono jums nereikia ŠIĄ akimirką). O viskas buvo taip – vakare atidariau duoninę ir supratau, kad arba reikia eiti į parduotuvę, arba ryt iš ryto omletą […]
Traškios iš išorės, minkštos iš vidaus. Originaliame recepte jos pavadintos itališku desertu “zeppole“, bet šiek tiek pasidomėjus, zepolle yra ne visai spurgos, o tiksliau spurgos su kremu, bet visai ne iš rikotos. Kad ir kaip jas pavadintum, esmės nekeičia. Šias spurgas kepiau pirmą kartą, bet iškart jas įtraukiu į mėgstamiausių sąrašą. Dariau spurgas ir iš paprastos varškės, […]
Nesaldus pyragas iš Spelta miltų su gaiviu, sultingu ir sočiu salierų-lašišos įdaru, pagražintas ir paskanintas putpelių kiaušiniais. Gerai yra tai, kad atvėsus jo gardumas nė kiek nenusileidžia ką tik iškeptam. Toks universalus patiekalas ypač tinka vasariškoms iškyloms gamtoje kaip sotus užkandis, savaitgalio pietums kaip pagrindinis patiekalas arba pusryčiams vietoje sumuštinio. Pyragas su tiek daug kiaušinių puikiai papuoštų Velykų vaišių stalą. Labai skanus. Pyragui su […]
Pyragaičiai verti fejerverkų: sodrūs, minkšti, purūs, drėgni… Neperdedu – nuostabūs!
Itališka duona Ciabatta puiki tuo, kad palyginti ilgai išlieka šviežia, nes porėtą minkštimą nuo perdžiūvimo saugo gana kieta plutelė. Tokios formos Ciabatta , kokią mes įpratę matyti kepyklėlėse ir prekybos centruose, italai pradėjo kepti tik 1982 m. Duonos pavadinimas, pasirodo, susijęs su jos forma, primenančia panešiotą šlepetę. Originali Ciabatta kepama su raugu, tačiau tikrai ne […]
Šiuo metu mane apėmė kažkoks nenumaldomas noras gaminti, tai ką aš ir veikiau visą savaitgalį :)) Šį kartą gaminau pirmą kartą gyvenime pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais.Prisipažinsiu labai bijojau, kad nepavyks, bet gavosi visai netgi nieko 🙂 Receptas: Į 0,4 l šilto pieno įpilam 1 pakelį sausų mielių (7 g), 2 šaukštus cukraus, išmaišome, padedam […]