Kepiniai

Rudeniška pica su antiena ir figomis

Rudeniška pica su antiena ir figomis

1 picai reikės: picos tešlos (aš nauduojau jau paruoštą Mantingos) 2 figų jau paruoštos antienos ( naudojau Kitchen me) 150 g tarkuoto Mozarella sūrio saujos salotų Rucola Picos padui aptepti: 1,5 v.š. aliejaus 1 v.š. balzaminio acto kremo druskos 5 pipirų mišinio Picos tešlą iškočiojame, aptepame padažu, barstome sūriu. Dedame supjaustytas figas bei antienos gabaliukus. Kepame […]

Kruasanai su sūriu ir šonine

Kruasanai su sūriu ir šonine

Dažnai pagalvoju, kaip būtų gerai savo rajone turėti vieną tų nedidelių kepyklų šalia namų, kur ryte galėtum nusipirkti duonos, bandelių ir kokio kepenėlių pašteto pusryčiams. Tiesiog taip, vos atsikėlus, paskubom įsispyrus į batus ir užsimetus paltą, nelabai šukuotais plaukais nubėgti pas vietinį kepėją, kol namie bus išvirta kava. “Labas rytas, man pora kruasanų ir dar […]

Naminė duona su avinžirnių-pupelių užtepėle

Naminė duona su avinžirnių-pupelių užtepėle

Dauguma lietuvių neįsivaizduoja savo maisto be skanios juodos duonos. Nors aš ir ne lietuvė, bet juodą duoną, o ypač su daug sėklų, tiesiog dievinu! O kas gali būti nuostabiau, nei kątik iškepta  juoda duona su daugybe sėklų, minkšta viduje, bet tokia traški išorėje?! Man pasitaikė galimybė išbandyti štai šį ekologišką ruošinį duonai, kuriam namie pakanka turėti […]

Cinamoninė estiška pynė

Cinamoninė estiška pynė

Kas dar geriau namuose paskleidžia šventinę nuotaiką be kalėdinių dainų? Bent jau man – cinamono kvapas. Jei jums irgi, kepkite šį “vainiką”, kuris puikiai gali vainikuoti ir šventinę vakarienę, ir tiesiog jaukų pasisėdėjimą prie arbatos puodelio. Pastabos: Net jei valgytojų nedaug, nemažinkite kiekio. Pynė išeina tikrai nelabai didelė, tad per porą dienų, tikiu, kad įveiksite. […]

Keptas tinginys

Keptas tinginys

Gruodžio 5 diena yra ypatinga. Brangi. Bet jau kelinti metai iš eilės paskendusi po rūpesčiais, egzaminais, darbais. Ir kasmet guodžiamės – čia laikina, tikrai ateis laikas, kai savo sukaktį galėsime atšvęsti padoriai, kur nors, kur dar nebuvom… Na, o šiemet vėl teko suktis iš padėties. Diena nors ypatinga, bet pilna reikalų.. Visgi nudžiuginta buvau jau […]

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Šios bandelės tik patvirtina taisyklę, kad skubėti virtuvėje nereikia, nes būtinai ką nors padarysi ne taip. Iš tiesų tešlą maišiau siaubingai skubėdama, turėjau gal 10 minučių tam. Meluoju, 10 minučių turėjau kitiems darbams, bet tarp jų maišiau ir tešlą. Ir tik kai ji pakilo ir ėmiau ją kočioti, supratau, kad pamiršau kiaušinį įmušti… Tada supratau, […]

Universalios mielinės bandelės – iš japoniškos tešlos

Universalios mielinės bandelės – iš japoniškos tešlos

Tai vienas iš nedaugelio receptų, kurį gaminu iš viso nurodyto kiekio, nes niekada minkštų bandelių nebūna per daug. Būtent – minkštų. O šitosios minkštos išlieka net ir kokias 5 dienas. Visa paslaptis japoniška „tangzhong“ tešla. Pavadinimas įmantrus, bet darbo tikrai nedaug. Užtruksite vos kokių 10 min (jei minkymą patikėsite virtuvės kombainui). O bandelėmis mėgausitės ilgai. […]

Draugų pica – negali atsibosti!

Draugų pica – negali atsibosti!

Pati skaniausia. Kol kas skanesnės neragavau nei vienoje picerijoje. Gerai žinomos “Kaimiškos“ picos atitikmuo, bet naminė…todėl skanesnė. :p Su draugais kepamės tik ją ir nepanašu, kad kada nors ji mums atsibostų. ? Apie picos padą norisi pasakyti, kad skaniausi man arba pagal Beatą, arba pagal J. Oliverį. Šį kartą bus pagal Oliverį, padas gaunasi kažkas […]

Kokosiniai keksiukai

Kokosiniai keksiukai

Skanūs ir gaivūs keksiukai kokosų mėgėjams. Dvylikai keksiukų iškepti reikia: 170 ml aliejaus (saulėgrąžų) 150 ml pieno 1 kiaušinis 1 kiaušinio baltymas 225 g miltų 180 g cukraus 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. vanilinio cukraus vienos citrinos sultys 2 v.š. kokosų drožlių (jei mėgstate, galima ir šiek tiek daugiau) Viename dubeny sumaišom visus sausus […]

Cinamoniniai biscotti su riešutais

Cinamoniniai biscotti su riešutais

Kvapnūs ir maistingi džiūvėsiniai sausainiai su riešutais. Naudojau lazdyno ir migdolus, bet ne prasčiau bus įdėjus tik vienos rūšies riešutų. Ne per saldūs, o pagal poreikį cukraus kiekį visada galima koreguoti. Geras, ilgai išsilaikantis gardėsis be riebalų. Cinamoniniams biskočiams reikės: 100 g riešutų 180 g miltų 130 g cukraus 1/2 a.š. malto cinamono 2 kiaušinių 2 a.š. kepimo miltelių […]