Košės ir tyrės

Bulvių košė su obuoliais

9 vidutinės bulvės, 1 stiklinė tarkuotų obuolių, pusė stiklinės pieno, 1 šaukštas sviesto, druskos. Bulves išvirti, nusunkti ir sutrinti. Supilti karštą pieną, sviestą ir tarkuotus obuolius, gerai išmaišyti. Pagal skonį įdėti druskos. Tinka prie įvairių paukštienos patiekalų.

Veršienos sūris

1kg maltos veršienos, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai išmirkytos pienebandelės, 100g sviesto, 1 šaukštas kmynų, truputis druskos, vandens. Į mėsą sudėti visus išvardytus produktus ir prieskonius. Gerai išminkyti ir sudėti į sudrėkintą sūrmaišį. Sūrį panardinti į verdantį vandenį ir virti apie 45-60 min. Po to išimti iš vandens ir per naktį paslėgti. Išimtą iš sūrmaišio sūrį […]

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

300 g žiedinių kopūstų druskos 100 g kukurūzų kruopų muskato riešuto 125 ml pieno 50 ml grietinėlės riebalų formai ištepti 2-3 pomidorai 60 g fermentinio sūrio Žiedinį kopūstą išskirstyti į žieydynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 […]

Burokėlių salotos su obuolių koše

0,5l virtų stambiai tarkuotų burokėlių, 0,5l obuolių košės be cukraus, 1 šaukštas cukraus, truputis citrinos rūgšties, 1 svogūnas, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos, petražolių lapelių. Burokėlius sudėti į dubenį, užbarstyti cukraus, druskos, citrinos rūgšties. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje ir užpilti ant burokėlių. Viską sumaišyti. Į salotinę dėti sluoksnį paruoštų burokėlių, sluoksnį obuolių košės(viršutinis sluoksnis turi […]

Traškių riekelių paslaptis

Pakepinti lašinukai nepaprastai tinka prie blynelių su obuoliais, kiaušinienės, makaronų su voveraitėmis ar bulvių košės su salierais. Tačiau tik tada, kai yra traškūs, o ne plaukioja riebaluose. Kaip juos tinkamai pakepinti? Mikrobangėje: bekonienos riekeles įdėkite tarp dviejų virtuvinio popieriaus sluoksnių, padėkite ant lėkštės ir pakepinkite maždaug 3 min. Kepant popierrių vieną kartą pakeiskite. Keptuvėje: lašinukų […]

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

3 stiklinės miežinių kruopų košės 3 šaukštai sviesto 250-300 g virtos kiaulienos 2 svogūnai 2 šaukštai džiūvėsėlių 1/2 šaukštelio maltų kmynų arba žiupsnelis kardamono pagal skonį druskos Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. […]

Ryžių apkepas su varške

100g ryžių, 40g razinų, 40g varškės, kiaušinis, 30g cukraus, 3 šaukštai grietinės, vanilinio cukraus, sviesto formai ištepti, džiūvesėlių formai pabarstyti. Užpylimui: grietinės ar uogienės. Išverdame biria ryžių košę, sudedame varškę, su cukrumi išplaktą kiaušinį, razinas, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame riebalais, pabarstome džiūvesėliais. Į formą sudedame paruoštą masę, išlyginame paviršių ir viršų […]

Avokadų sriuba

2 prinokusios avokados 1 citrina 3 stiklinės daržovių sultinio 0,5 stiklinės grietinės 4 raudonųjų ikrų pora šakelių krapų druskos maltų baltųjų pipirų Avokadas nuplauti, aplupti ir išimti kauliukus. Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti. Kelis citrinos griežinėlius atpjauti ir palikti papuošimui, o iš likusios dalies išspausti sultis ir supilti ant avokadų. Avokadą sutrinti į košę. Sumaišyti […]

Plekšnė su krienais

400 g plekšnės filė, druskos, citrinos sulčių, 100 g margarino, 4 šaukštai tarkuotų kienų, pipirų. Žuvies gabalėlius sudėti į puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų.Pagardinti druska, pipirais, citrinos sultimis.Uždengus virti 12 min..Sultinį nupilti, žuvį ataušinti. Užvirinti sviestą, išmaišyti su krienais ir šiuo padažu aplieti žuvį.Valgyti su bulvių koše.

Šampano šerbetas

160g cukraus, 125ml vandens, 125ml apelsinų sulčių, 300ml sauso šampano, kiaušinio baltymas, vynuogių. Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Išplakti […]