Košės ir tyrės

Avižinių dribsnių apkepas

2 stiklinės pieno, pusė stiklinės avižinių dribsnių, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, 3 šaukštai uogienės, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas džiūvesėlių, 1 šaukštas vanilinio cukraus, druskos. Pieną užvirinti,suberti dribsnius,įdėti pagal skonį druskos ir išvirti tirštą košę. Ištrinti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Košę atvėsinti, imant dalimis sumaišyti su kiaušinių mase ir gerai ištrinti. […]

Arbūzų sezonui besibaigiant – menas iš arbūzų

Arbūzų sezonui besibaigiant – menas iš arbūzų

Štai jau baigėsi vasara, kartu su ja ir arbūzų sezonas, bet tai netrukdo su jais dar pažaisti prieš atsisveikinant. Arbūzai yra vieni iš tų gėrybių, kurie naudojami skaptavimui. Maisto skulptorių rankose arbūzas pasikeičia neatpažįstamai, tampa meno kūriniu, skulptūra puošiančia šventinį stalą.  Beje, ar žinote , kad pagal savo klasifikaciją arbūzas yra uoga? Taip taip, UOGA! […]

Dešros užkandis

400 g virtos dešros, 2 morkos, svogūnas, 0.5 moliūgo, šaukštas aliejaus, druskos, kari prieskonių, 100 ml vandens. Susmulkintus griežinėliais morką, svogūną ir moliūgą suberti į aliejų ir virti ant silpnos ugnies maišant.Paskaninti prieskoniais ir uždengus dar 10 min. patroškint. Dešros griežinėlius apkepti keptuvėje, kol gražiais parus.Sudėti ant daržovių ir dar truputį patroškinti. Valgyti su bulvių […]

MARCIPANINIAI PYRAGĖLIAI IŠ TRAPIOS TEŠLOS SU ALIEJUMI

5 kiaušiniai, 200g cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus 250ml sojos aliejaus 4 šaukštai pieno, 300g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių 60g maltų migdolų, 1 šaukštas kakavos 1 šaukštelis cinamono 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių 1/4 šaukštelio malto imbiero 20ml tamsaus romo 150g minkštos marcipaninės masės 2 šaukštai abrikosų džemo 200g šokolado glajaus 2 šaukštai kapotų pistacijos […]

ŽUVIES VYNIOTINIS

100g sužiedėjusios kvietinės duonos 500g žuvies filė 1 kiaušinis 125ml pieno 125g sviesto prieskonių, druskos Žuvį sumalti mėsmale, sudėti piene išmirkytą duoną, įdėti prieskonių, pasūdyti ir dar kartą permalti. Supilti pieną, lydytą sviestą, kiaušinį ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į specialų celofaną ir suteikti jai vyniotinio formą. Perrišti virve ir išvirti garuose. Tiekti supjausčius ir […]

Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru

700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis, 2 piene mirkytos juodos duonos riekelės, kiaulienos prieskonių, 2-3 šaukštai krakmolo, 1 svogūnas, 30 g sviesto. 0.5 l alaus. Įdarui: 1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių, 50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos. Papuošimui šviežių daržovių. Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais. […]

Kepta jautiena

500 g jautienos be kaulų, 5 pievagrybių, 1 svogūno, druskos, pipirų, 1 šaukšto aliejaus. Padažui: 1/2 stiklinės sultinio, 1 šaukštelio krakmolo, citrinos sulčių, 2 šaukštų jogurto, žiupsnelio cukraus Mėsą keliose vietose giliai įpjaukite. Pievagrybius ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais. Į įpjovas mėsoje prikimškite faršo ir mėsą gausiai pasūdykite, pabarstykite pipirais. […]

JAUTIENOS SUKTINUKAI ''STAIGMENA''

700g minkštos jautienos, 150g raugintų agurkų 100g liesos rūkytos šoninės, 1 svogūnas (100g) 3 šaukštai garstyčių, 3 šaukštai alyvų aliejaus 2 skiltelės česnako, 1 kubelis sultinio 1 stiklinė baltojo vyno, 1/2 stiklinės grietinės 2 lauro lapeliai, 1 šaukštas kvietinių miltų pipirų, druskos Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais. Mėsos griežinėlius […]

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

1 kg rūkytos žuvies (menkės, silkės ar kt.), 2 šaukštai pomidorų košės, 1 svogūnas, druskos, cukraus. Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėjus į salotinę užpilti karštu pomidorų padažu. Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti pomidorų košės, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti. Norint, kad sutaisyta […]

Plakinys

0.5 kg jautienos, 250 g kiaulienos, 350 g avienos (visa mėsa be kaulų, nurodytuas grynas svoris), 2 l vandens, svogūnas, 2 morkos, ketvirtis griežčio (sėtinio), 12 bulvių, 10 kvapiųjų pipirų, 10 juodųjų pipirų, valgomasis šaukštas druskos, lauro ir petražolių lapelių. Supjaustyti nedideliais gabalėliais griežtį, morkas, svogūną.Kaip galima smulkiau supjaustyti mėsą.Į kiaurasamtį arba tinklelį sudėti daržoves, […]