Salotos

Itališkos salotos

Ingridientai: 1 didelis pekino kopūstas 1 didelis ilgavaisis agurkas 10 krabų lazdelių 3 pomidorai 2 paprikos 4 gabaliukai mozarelos sūrio 1 kriaušė 1 stiklinė juodų alyvuogių Alyvų aliejaus Citrina Paruošimo būdas: Pekino kopūstą, paprikas ir agurką supjausyti lazdelėmis, pomidorus, kriaušes, sūrį ir krabų lazdeles stambiais kubeliais. Viska sumaišyti, suberti alyvuoges. Valgant kiekvienas sau pagal skonį […]

Gaivios tuno salotos

1 indelis smulkinto tuno su aliejumi 4 pomidorai 2 agurkas salotų lapai 1 citrina druskos pagal skonį Didelėj lėkštėj išdėti suplėšytus salotų lapus, griežinėliais pjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Ant viršaus supilti tuną kartu su aliejumi ir išspausti pusės citrinos sultis. Druska pasibarstyti pagal skonį.

Žuvies mišrainė

Indelis konservuotų žirnelių, indelis marinuotų šampinjonų, 2didesnės jūros lydekos(šalto rūkymo) , svogūnas, majonezas. Viską sumaišyti. Skanaus! (mišrainės gaunasi nemažai, galima daryti ir mažiau , įdedant mažiau produktų).

Salotos iš salotų gūželių

6 porcijoms reikės : 2-3 stambios salotų gūželės, 4 šaukštai aliejaus, pusė citrinos, druskos, maltų pipirų. Gūželes nuplaunamos, nurenkami apvytę lapai, išskaidomi atskiri lapeliai, kurie gerai nuplaunami šalto vandes srove.Po to lapai sudedami ant kiaurasamčio, kad nuvarvėtų.Į emaliuotą indelį išspaudžiamos citrinos sultys, supilamas aliejus, sudedama druska ir pipirai.Viskas gerai išplakama. salotų lapai suplėšomi arba supjaustomi […]

Česnakų salotos (česnakynė)

10 česnako skiltelių, 2-3 morkos, 1 stiklinė virtų pupų, 1 stiklinė grietinės, truputis druskos. Česnakų skilteles nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Virtas pupas nulupti ir perpjauti į 4 dalis. Morkas stambiai sutarkuoti. Viską sudėti į dubenį, supilti grietinę, įberti druskos, sumaišyti. Į salotinę sudėtos salotos paduodamos prie žuvies ir silkių patiekalų.

Brokolių salotos

6 porcijoms reikės: 1 didelio brokolio , 4 pomidorų,4 kiaušinių, druskos, pipirų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,citrinos sulčių, 2 skiltelių česnako, 1 šaukštelio garstyčių, susmulkintų krapų. Brokolius apvirkite, išskirstykite nedideliais gabaliukais.Pomidorus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.Kietai išvirtus kiaušinius supjaustykite į aštuonias dalis ir visus komponentus atsargiai sumaišykite. Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su druska ir pipirais, trupučiu vandens ir […]

Marinuotų slyvų salotos

1 l slyvų, 2-2.5 stiklinės vandens, 2 stiklinės cukraus, 0.5 citrinos žievelės, 3 gvazdikėliai, 1/4 lazdelės cinamono, acto. Vandenį su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir citrinos žievele (jei jos yra) 10 min pavirinti.Baigiant virti pridėti acto, kad būtų pakankamai rūgštu, ir atvėsinti. Sveikas neprinokusias slyvas nuplauti, sudėti į stiklainį, užpilti virtu atvėsintu marinatu, užrišti ir 2-3 […]

Daniškos silkių ir šparaginių pupelių salotos

300 g gležnų, neperaugusių pupelių ankščių, 3 nesūrios silkės, 3 virtos bulvės, svogūnas, 100-125 g majonezo. Pupelių ankštis sulaužyti į 2-3 dalis, patroškinti nedideliame kiekyje vandens.Silkę supjaustyti 3 cm pločio gabalėliais.Bulves nulupti ir supjaustyti mažomis skiltelėmis.Paruoštus produktus paskaninti majonezu, sumaišytu su tarkuotu svogūnu ir pipirais.

Ryžių salotos

4 porcijoms reikės: maišelio ryžių, indelio kukurūzų, indelio ananasų, 250g kumpio, 250g fermentinio sūrio, majonezo, druskos, pipirų. Ryžius išvirkite ir leiskite ataušti. Ananasus ir kukurūzus nukoškite. Kumpį ir ananasus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kukurūzais ir ryžiais. Įdėkite 3 šaukštus majonezo ir viską sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Obuolių ir salierų mišrainė

Po pusę stiklinės majonezo ir kefyro, 1 šaukštelis medaus, 1,5 stiklinės kapotų obuolių, 1 stiklinė kapotų salierų, pusė stiklinės kapotų riešutų, 1 stiklinė žalių vynuogių (be sėklų). Majonezą, kefyrą ir medų gerai sumaušyti. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir susmulkinti kubeliais. Salierus nuvalyti, nuimti gyslas ir smulkiai sukapoti. Obuolius ir salierus sumaišyti su kapotais riešutais, užpilti […]