Salotos

Šampinjonų salotos

200 g šampinjonų; 200 g krabų lazdelių; 1 poras; 250 ml majonezo su krapais. Šampinjonus nuplauname, apipilame verdančiu vandeniu, supjaustome plonais, bet ne smulkiais grežinėliais. Smulkiai supjaustome porą ir krabų lazdeles. Įdedame majonezo ir viską sumaišome.

Baltoji pasaka

100g koncervuotų žirniukų 50g morkiukų 200g buvių 350g majonezo pagaminimas: Morkiukus supjaustome kubeliais, bulvikes taip pat supjaustome kubeliais, susmulkintas morkas, bulves sudedame į dubenį ant bulvių ir morkų supilame konservuotus žirnius ir viska sumaišome su majonezu!!!!!! skanaus apetito!!!!!

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

1 nedidelė žiedinio kopūsto galvutė 1 stiklinė pieno 1 stiklinė vandens 3 šaukštai vyno acto 1 šaukštelis medaus 0,5 šaukštelio garstyčių 4 šaukštai sėmenų aliejaus 1 šaukštas kapotų salierų lapų 2 šaukštai kapotų petražolių druskos, baltųjų pipirų Kopūsto lapai nuskabomi, o galvelė kotu į viršų 10 minučių panardinama į šaltą vandenį, kad išplauktų nešvarumai. Paskui […]

Braškių salotos su vaniliniais ledais

250 g braškių, 2 šaukštai grietinėlės, 2 šaukštai kefyro, 2 šaukštai smulkaus cukraus, 1/4 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus, 4 porcijos vanilinių ledų (po 50 g kiekvieva). Grietinėlė, kefyras, smulkus ir vanilinis cukrus sumaišomi ir plakami, kol gaunama vienalytė masė.Nuvalytos braškės gerai nuplaunamos tekančio vandens srove ir, supylus ant sietelio, paliekamos nuvarvėti.Po to supjaustomos priklausomai nuo […]

BUROKĖLIŲ SALOTOS SU ANANASAIS

3 virti burokėliai; 5 konservuotų ananasų griežinėliai; 6 _ 8 maži konservuoti agurkai (kornišonai); 1 virto kiaušinio trynys papuošimui; 100 _ 150 g. majonezo; 50 g. ananasų sirupo; 1 arbatinis šaukštelis garstyčių; truputis druskos, cukraus. Burokėlius supjaustome kubeliais, susmulkiname keturis ananasų griežinėlius, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. […]

Bulvių salotos

12 asmenų reikės: 1,2 kg bulvių, pusės stiklinės karšto daržovių sultinio, druskos, pipirų, cukraus, aštrios paprikos miltelių, pusės stiklinės vyno acto, ridikėlių, 3 didelių obuolių, 4 konservuotų agurkų, 400 g sviesto, 2 porų, 3 svogūnų, laiškinių svogūnų. Nuluptas bulves išvirkite ir nusunkite. Atšalusias supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoškite padažą: sultinį sumaišykite su vyno actu, pagardinkite žiupsneliu […]

Grybų salotos

350 g pievagrybių, 150 g fermentinio sūrio, skiltelė česnako, 50 g graikiškų riešutų, 1-2 šaukštai aliejaus, nedidelis svogūnas, citrinos sulčių, druskos, pipirų. Susmulkintus grybus, svogūnus, česnaką ir riešutus pakepinti aliejuje.Sudėtus į salotinę pasūdyti, pabarstyti pipirais, pašlakstyti citrinos sultimis.Ant viršaus užberti tarkuotą fermentinį sūrį.

Žuvies mišrainė

Virta ar kepta žuvis kietai virtas kiaušinis citrina marinuotas agurkas šaukštas majonėzo pusiau su grietine citrinos žievelė Žuvis, išėmus kaulus, supjaustoma, įdedama kietai virtas supjaustytas kiaušinis, smulkiai supjaustyta citrina, supjaustytas maronuotas agurkas. Sudėjus į salotinę, užpilama majonezu, plaktu pusiau su grietine. Apibarstoma tarkuota citrinos žievele.

Marinuotų daržovių salotos ispaniškai

200 g marinuotų žaliųjų alyvuogių 200 g marinuotų agurkų 150 g balto pelėsinio sūrio 200 g marinuotų grybų (galima šampinjonų) 100 g marinuotų svogūnėlių šaukštas alyvų aliejaus Sūrį ir agurkus supjaustome kubeliais, alyvuogių nepjaustom, viską sudedame į dubenį ir užpilame alyvų aliejumi.  Skanaus!

Pomidorų salotos su žieminėmis bulvėmis ir kumpiu

3-4 pomidorai, 3-4 žieminės bulvės, 50g rūkyto ar virto kiaulienos kumpio, 5 šaukštai majonezo, pipirų, krapų, druskos. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Bulves stambiai sutarkuoti. Kumpį supjaustyti mažais kubeliais. Į salotinę sluoksniuoti žiemines bulves, rūkyto kumpio kubelius, pomidorų skilteles, kol viskas sudedama. Viršų pabarstyti pipirais, druska, užpilti majonezo ir užbarstyti smulkiai pjaustytų krapų lapelių. Puošti pomidorais.