Salotos

Itališkos salotos

1 didelis Pekino kopūstas 1 didelis ilgavaisis agurkas 10 krabų lazdelių 3 pomidorai 2 paprikos 4 gabaliukai mozarelos sūrio 1 kriaušė 1 stiklinė juodų alyvuogių Alyvų aliejaus Citrina Pekino kopūstą, paprikas ir agurką supjaustyti lazdelėmis, pomidorus, kriaušes, sūrį ir krabų lazdeles stambiais kubeliais. Viską sumaišyti, suberti alyvuoges. Valgant kiekvienas sau pagal skonį užsipila alyvų aliejaus […]

Raudonųjų ankštpipirių salotos

500 g ankštpipirių 150 g pomidorų 2 svogūnų galvutės 3 šaukštai sojos arba alyvų aliejaus druskos, pipirų pagal skonį Iš nuplautų ankštpipirių išimkite sėklas ir apkepkite orkaitėje. Atšaldykite uždengtame inde. Kai atšals, nulupkite odelę, supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Susmulkinkite svogūnus, pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite viską su aliejumi. Pagal skonį įdėkite druskos, acto. Papuoškite […]

Salotos "Gelteklė"

2 didelės gelteklių šaknys, 3 morkos, poras, pusė saliero šaknies, 50 g smulkintų graikinių riešutų, 200 g majonezo (geriausia su krapais), maltų baltųjų pipirų. Gelteklę sutarkuojame, apšlakstome citrinos sultimis, lengvai paskrudiname. Morkas sutarkuojame grubia trintuve. Saliero šaknį supjaustome smulkiais šiaudeliais, porus – žiedais. Visus produktus sluoksniuojame: gelteklės, morkos, salieras, poras, majonezas. Puošiame nesmulkintais riešutais. Salotas […]

Juodųjų ridikų salotos

1 didelis juodasis ridikas, 1-2 morkos, 1/2 – 2/3 stiklinės grietinės, druskos. Ridiką nulupti, nuplauti, sutarkuoti burokų tarka, pridėti taip pat tarkuotų morkų, druskos, išmaišyti ir palikti 20 min., kad sumažėtų kartumas.Tada užpilti rūgščia grietine, lengvai išmaišyti ir sudėti į salotinę.Tinka duoti prie šiltų ir šaltų tamsios mėsos patiekalų. Tokias pat salotas galima pagaminti ir […]

Pupelių salotos su obuoliais

1 stiklinė virtų pupelių, 2-3 rūgštūs obuoliai, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukšteliai miltų, 1-1,5 stiklinės pupelių nuoviro, 1 šaukštelis kmynų, truputis druskos. Obuolius nuplauti,perpjauti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Į įkaitintą sviestą dėti obuolių skilteles ir jas apkepinti. Ant pupulių uždėti 1 šaukšta sviesto, supilti nuovirą, išmaišytą su miltais, ir maišant virti ant silpnos ugnies, […]

ĮDARYTI OBUOLIAI

4 kieti (geriausia antaniniai)obuoliai 100g keptos ar virtos vištienos 50g razinų 50g žemės riešutų 2 šaukštai majonezo truputi aliejaus Obuolius nuplauname, nupjauname jų viršutinę dalį ir išskaptuojame vidų – padarome lyg troškintuvą. Vištieną supjaustome mažais gabaliukais, sudedame razinas ir sukapotus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauta obuolio viršūne. […]

SALOTOS SU VIŠTIENA

100g kepto viščiuko (be kaulo) 40g fermentinio sūrio 100g ridikėkėlių 0,5st. grietinės 10g migdolų druskos,pipirų Ridikėlius supjaustyti plonyčiais griežinėliais,sūrį – nedideliais kubeliais. Nuplikytus migdolus sukapoti. Vištieną susmulkinti. Visus produktus sumaišyti, supilti grietinę, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.

Svogūnų ir morkų salotos

2 nedideli svogūnai, 2 morkos, truputis marinato, petražolių lapelių. Svogūnus supjaustyti žiedais ir užpilti marinatu.Morkas nuskusti, supjaustyti žvaigždutėmis ir uždėti ant svogūnų žiedų. Užbarstyti smulkiai supjaustytų petražolių lapelių. Tinka prie aštresnių mėsos patiekalų.

Braškių salotos

100 g medaus; 500 g braškių; 200 g plaktos grietinėlės; Pagal skonį vanilinio cukraus. Nuplautas, nuvalytas ir perpjautas braškes užpilti medumi. Įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti. Palaikyti valandą šaldytuve. Prieš tiekiant uždėti plaktos grietinėlės.

Obuolių salotos su vynu

200g obuolių, pusės citrinos sulčių, 150g natūralaus obuolių vyno. Nuluptus obuolius, pašalinus sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis, apšlakstyti sultimis, užpilti vynu ir uždengus palaikyti šaltai apie 1 val. Paduoti stiklinėse taurėse.