Salotos

Salotos su lašiša ir ikrais

Pikantiškos ryžių salotos su lašiša ir ikrais – puiki užkandėlė netikėtiems svečiams, kurią greitai ir nesunkiai pagaminsite. 75 g mažai sūdytos lašišos 150 g majonezo 140 g lašišos ikrų 4 kietai virti kiaušiniai 1,5 stiklinės biriai virtų ryžių 0,5 svogūno petražolių pipirų druskos 1. Kiaušinius nulupti ir supjaustyti kubeliais. 2. Lašišą supjaustyti juostelėmis. 3. Svogūno […]

Retro salotos

Šparaginės pupulės, koncervuoti kukurūzai, šviež. pomidoras, agurkas, virtas kumpis. Viską supjaustyti kubeliais ir išmaišyti su majonezu, pagardinti dziovintais krapais ir druska. skanaus.

ANKSTYVO PAVASARIO SALOTOS

topinambų gumbai krabų lazdelės arba krevečių ”makaronai” 2 kietai virti kiaušiniai smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai arba porai majonezas prieskoniai salotoms Topinambų gumbus švariai nuplauti, nuskusti ir stambiai sutarkuoti, likusius produktus supjaustyti smulkiai. Papuošimui – meniškai išpjaustytas poro laiškas arba petražolės šakelės. Salotomis mėgautis siūlyčiau besilaikantiesms dietos ir kenčiantiems nuo padidėjusio kraujospūdžio.

Morkų salotos su paprika

Kelios morkos 5 skiltelės česnako pusė citrinos 3 šaukštai alyvogių aliejaus aitrios paprikos druskos Paimam kelias morkas ir sutarkuojame jas šiaudeliais. Padėdam 5 skilteles česnako, įspaudžiam puse citrinos. Užbarstome aitrios paprikos, šiek tiek druskos, 3 šaukštai alyvogių aliejaus.

Gardžiosios salotos

Ingridientai: rūkytos vištienos,konservuotų ananasų,porų ,majonezo. Paruošimo būdas: viską supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su majonezu.

Lęšių ir daržovių salotos

4 porcijoms reikės: 250g ekologiškų lęšių „Bonatura”,kelių stiebelių svogūnų laiškų, 2 ekologiškų obuolių „Pradas”, 300g virto liežuvio, 1 mėlynojo svogūno, 4 valg. šaukštų ekologiško obuolių acto, 2 valg. šaukštų ekologiško alyvų aliejaus „Le Jardin”, 1/4 stiebo porų, 2 česnakų skiltelių, 1 ryšelio petražolių, 1 valg. šaukšto ekologiško medaus „Pradas”, 1 valg. šaukšto vidutinio aštrumo garstyčių, […]

Šviežių daržovių salotos su sūriu ir riešutais

200 g salotų lapų, Užpilui: 30 g graikinių riešutų, 25 g garstyčių, 200 g ankštinių pipirų, 50 g aliejaus, 150 g konservuotų kukurūzų, 20 g cukraus, 200 g šviežių pomidorų, 5 g druskos, 50 g fermentinio sūrio, 30 g porų, 100 g šviežių agurkų, 100 g Pekin kopūstoų. Lėkštutė arba salotinė išklojama salotų lapais. Sudedamos […]

"Vasaros prisiminimas"

50g sojos makaronų, 2 pomidorai, dėžutė tuno aliejuje, 2 šaukštai supjaustytų juodųjų alyvuogių, 2 skiltelės česnako, 3 susmulkinti mėtos lapeliai, druskos, pipirų. Makaronus užpilti verdančiu pasūdytu vandeniu ir palaikyti 3 min. Po to vandenį nupilti, makaronus atvėsinti ir supjaustyti.Pomidorus nuplikyti ir nuimti odelę, supjaustyti skiltelėmis. Susmulkinti česnaką. Visus produktus išmaišyti su išimtu iš konservų dėžutės […]

Salotos su tunu ir kukurūzais

4 porcijoms reikės: 250g kriauklelių, 200g tuno aliejuje, 1 ryšelio svogūnų laiškų, 1 raudonosios paprikos, 125g konservuotų kukurūzų, citrinų sulčių, 3-4 šaukštų majonezo, juodųjų maltų pipirų, druskos. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kad būtų kiek kietoki. Nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu ir sudėkite į didelę salotinę. Ant makaronų užpilkite aliejų iš tuno dėzutės, viską gerai sumaišykite ir […]

Salierų ir žirnelių salotos

Jums reikės: didelės saliero šaknies, didelio indelio konservuotų žirnelių, 2 raudonų obuolių, 4 su lupenomis virtų bulvių, indelio marinuotų slyvų, Padažui: 3/4 stiklinės majonezo, mažo indelio jogurto, šaukštelio kario, druskos, pipirų. Nuplaukite salierą, įdėkite į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite uždengtą. Po 15 min. sudėkite nušveistas bulves. Kai daržovės išvirs, […]