Salotos

Amkstyvo pavasario salotos

Topinambu gambai krabų lazdelės arba krevetės 2 kietai virti kiaušiniai svogūnų laiškų arba purų majonezo prieskonių salotoms Topinambų gumbus švariai nuplauti, nuskusti ir stambiai sutarkuoti, likusius produktus supjaustyti smulkiai. Papuošimui – meniškai išpjaustytas poro laiškas arba petražolių. Salotoms mėgautis besilaikantiems dietos ir kenčiantiems nuo padidėjusio kraujospūdžio.

Pomidorų salotos

6 porcijoms reikės : 0.5 kg pomidorų, 1 svogūno galvutė, 2 šaukštai aliejaus, druskos, maltų pipirų, petražolių šakelių. Pomidorai nuplaunami, aštriu peiliu išpjaunama kotelio vieta ir ant lentelės supjaustomi skiltelėmis ar griežinėliais (pjaustant skiltelėmis, pomidorai perpjaunami į 2 dalis, o gautos puselės perpjaunamos dar į 2 ar 3 dalis priklausomai nuo pomidorų dydžio).Svogūnas nuvalomas ir […]

Agurkų salotos

2-3 agurkai, 0,5 avokados, 5-6 salotų lapai, pluoštelis jaunų pipirnių. Padažui: 3 šaukštai obuolių acto, 3 šaukštai vandens truputis druskos, pipirų, cukraus. Salotas suplėšome ir sudedame į lėkštę. Agurkus ir avokadą nulupame, supjaustome, ant salotų uždedame pipirnių pluoštelius. Užpilame paruoštu padažu.

pupų ir slyvų salotos

Pupas nulupti. Džiovintas slyvas išbrinkinti virintame šaltame vandenyje ir išėmus kauliukus supjaustyti juostelėmis. Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Baigiant kepti, sudėti slyvas ir dar truputėlį pakepinti. Nukelti nuo ugnies, sudėti pupas, pasūdyti, pabarstyti maltais pipirais ir išmaišyti.

Juodasis kratinys

0,5l stambiai sutarkuoto sėtinio arba ropės, 2 šaukštai spirgučio, 2-3 šaukštai grietinės, truputis druskos. Ant sėtinio ar ropės tarkinių užbarstyti druskos, uždengti dangteliu ir gerai pakratyti. Po to supilti grietinę ir užberti spirgučio. Juodasis kratinys valgomas su karštomis su lupenomis išvirtomis bulvėmis. gali būti patiekiamas pavakariams arba vakarienei.

Mišrainė "Sūrio rojus"

2 kietai virti kiaušiniai 200 g tarkuoto sūrio 2 rauginti agurkai 2 riekės baltos duonos majonezo aliejaus Kiaušinius ir agurkus supjaustyti. Duoną supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje. Į indą sudėti visus produktus, užpilti majonezu ir gerai išmaišyti.

Salotos ant kopūsto lapo

Keli lapai iš kopūsto gūžės vidurio, citrinos rūgšties,cukraus, 3 pomidorai, 2 kietai virti kiaušiniai, petražolių, krapų, keli šaukštai majonezo, druskos, pipirų. Lapelius pašlakstyti citrinos rūgšties, cukraus, druskos tirpalu. Pomidorus ir kiaušinius supjaustyti skiltelėmis. Viską sudėti ant kopūsto lapelių, pabarstyti pipirais,druska, uždėti majonezo. Puošti smulkiai pjaustytais krapais ar petražolėmis.

Avokado salotos

Ingridientai: Salotu lapu 2 vidutinio dydzio avokadai 300gr mocarelos ar picarelos surio 2 pomidorai majonezo Paruošimo būdas: Salotu lapus susmulkiname,avokada, suri ir pomidorus supjaustome kubeliais(nereikia pjaustyti smulkiai) ir viska sumaisome su majonezu.Skanaus.

Burokėlių salotos su riešutais

1 virtas paraugintas burokėlis, 0,5 citrinos, 2 svogūnai, 0,5 stiklinės riešutų, 2 šaukštai aliejaus, truputis pipirų, druskos. Burokėlio vidų išskabtoti, kad liktų tik plonos sienelės, o kraštus išpjaustyti kampuotai. Išskobtą minkštimą ir svogūną smulkiai supjaustyti. Riešutus smulkiai sukapoti (galima ir nekapoti). Ant burokėlių ir svogūno užpilti aliejų, užbarstyti pipirų, druskos, viską sumaišyti.Šį mišinį sudėti į […]

RIDIKŲ SALOTOS

Keturioms porcijoms reikia: 2 vidutinio dydžio juodieji ridikai; 2 pomidorai; 2 _ 3 marinuoti agurkai; 2 šaukštai grietinės; 1 šaukštas citrinų sulčių; truputis druskos, pipirų, mažų pomidorų ir marinuotų agurkų papuošimui. Paruošiame padažą iš susmulkinto česnako, citrinos sulčių, aliejaus, druskos ir pipirų. Sutarkuojame kopūstą, svogūną ir obuolį. Juos iš karto užpilame padažu, išmaišome ir sudedame […]