Salotos

Žiedinių kopūstų mišrainė

1 didelis žiedinis kopūstas, pusė šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio maltų pipirų, 2 šaukštai vynuogių acto, 5 šaukštai alyvos, 1 šaukštelis pipirmėčių, 1 šaukštelis kapotų petražolių, 12 juodų alyvuogių, salotos lapų, raudono pipiro. Kopūstą nuvalyti ir nulaužyti žiedynėlius. Užvirinti vandenį, įberti druskos, sudėti tuos žiedelius ir pavirti 6 min. Nusunkti, perpilti šaltu vandeniu, sudėti į indą […]

Aštrios grybų salotos

Ingridientai: 300g grybų 100g olandiško sūrio 1 pomidoras 0,5 stiklinės grietinės 1 obuolys 2 šaukštai medaus 1 šaukštas garstyčių 1/2 citrinos sulčių petražolių Paruošimo būdas: Didesnius grybus supjaustyti,mažesnius palikti sveikus.Obuolį nulupti,išimti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais.Taip pat supjaustyti pomidorą ir sūrį.Iš grietinės,medaus,garstyčių ir citrinos sulčių paruošti padažą ir užpilti ant salotų.Puošti petražolėmis

Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos

150 g brokolių, 300 g žiedinių kopūstų, 1 virta morka, 30 g sūdytų pistacijų, 2 šaukštai obuolių acto, 3 šaukštai vandens, 4 šaukštai aliejaus, druskos, cukraus, pipirų. Brokolius ir žiedinius kopūstus apverdame pasūdytame vandenyje, atvėsusius užpilame padažu, įdedame morką, palaikome 2-3 valandas. Patiekiame su riešutais

Salotos su sūriu

175 g baltos duonos, 700 g pomidorų, po 70 g minkšto sūrio ir Lietuviško BRIE sūrio, 450 g agurkų, 125 g salotų arba špinatų. Padažui: 4 šaukštai alyvų aliejaus, 2 šaukštai vyno acto, 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, bazilikų, druskos, pipirų. Duoną supjaustome maždaug 2.5 cm dydžio kubeliais ir šiek tiek padžioviname šiltoje orkaitėje.Nedideliais […]

Obuolių salotos su skrudintais migdolais

1/8 baltojo vyno, 2 šk. citrinų sulčių, 2 šk. medaus, 1/4 šk. cinamono, 25g skaldytų migdolų, 1 šk. sviesto, 500g obuolių, 100g vynuogių. Vyną užvirinti su citrinos sultimis, medumi, cukrumi ir cinamonu. Palikti, kad atvėstų. Migdolus šiek tiek paskrudinti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti šiaudeliai ir iškart suversti į vyno nuovirą, kad nepatamsėtų. Vynuoges perpjauti […]

Mišrainė "Diplomatas"

Indelis šprotų morka svogūnas ryžių 2 kiaušiniai 100 g sūrio majonezo Nuo šprotų nupilti aliejų ir žuvį susmulkinti. Žuvies gabaliukus sudėti sluoksniu į salotinę. Morką išvirti ir sutarkuoti, sudėti ant žuvies. Ant viršaus sudėti smulkiai supjaustytą svogūną. Išvirtus ryžius sudėti ant svogūnų. Kiaušinius smulkiai supjaustyti, suberti ant ryžių, užpilti majonezu. Ant viršaus užberti sutarkuotą sūrį.

Bulvių salotos

4 sūdytos strimėlės, 750 g su lupenomis išvirtų bulvių, 2 stambūs svogūnai, 250 g rūkytos mėsos(nugarinės arba virto rūkyto kumpio), maltų pipirų, 200 g tirštos grietinėlės arba grietinės, 4 valgomieji šaukštai acto, 4 valgomieji šaukštai cukraus, garstyčių miltelių pagal skonį, ketvirtis arbatinio šaukštelio druskos. Sūdytas strimeles valandą pamirkyti labai šaltame vandenyje arba vandens ir pieno […]

Grūdėtos varškės su daržovėmis salotos

Varškė, grūdėta, 400 gramų Pomidorai, 2 vienetai Agurkai, 1 vienetas Svogūnai, 1 vienetas Konservuoti kukurūzai, 200 gramų Petražolės, truputį Druska, truputį Grūdėtą varškę sudėkite į dubenį. Suberkite kukurūzus, sudėkite supjaustytus agurką, svogūną ir susmulkintas petražoles. Pabarstykite

Kalmarų salotos

500g kalmarų 6 kiaušiniai 0,5 indelio kukurūzų 2 svogūnai majonezo, druskos pipirų, žalumynų Kalmarus išvalyti ir išvirti. Išvirti kiaušinius. Apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kalmarus supjaustyti šiaudeliais, kiaušinius smulkiai sukapoti, sudėti kukurūzus, svogūnus. Druskos ir pipirų dėti pagal skonį. Įdedame majonezo ir viską išmaišome. Puošiame žalumynais.

Bulvių ir agurkų salotos

600g bulvių 400g agurkų 1 obuolys 1 svogūnas 2 šaukštai citrinos sulčių 5 šaukštai grietinės laiškinių česnakų druskos Bulvės su lupenomis išverdamos. Agurkai ir bulvės susmulkinami. Obuolio odelė nulupama, išimami sėklalizdžiai ir susmulkinami. Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Supilamos citrinos sultis ir viskas gerai išmaišoma. Po to sudedama grietinė ir vėl išmaišoma. Patiekiant apibarstoma smulkintais laiškiniais […]