Salotos

Salotos su pipirne

2 stiklinės pupelių, 2 virtos morkos, 2-3 marinuoti agurkai, 1 nedidelis svogūnas, truputis pipirnės, druskos, citrinų sulčių, aliejaus. Pupeles išverdame pasūdytame vandenyje.Virtas morkas, agurkus ir svogūną supjaustome mažais kubeliais. Viską išmaišome, pabarstome druska, užpilame citrinų sulčių ir aliejaus. Sudedame į salotinę ir ant viršaus prismaigstome pipirnės.

SALOTOS "KOKTEILIS"

2 porai 2 kietai virti kiaušiniai 100g fermentinio sūrio 100g graikiškų riešutų 200g majonezo petražolės, pipirai Į salotinės dugną sudedame žiedais supjaustytus porus. Po to sluoksniais tarkuotą sūrį, žiedais pjaustytus kiaušinius, majonezą, riešutus. Puošiame petražolėmis ir riešutais.

OBUOLIŲ SALOTOS SU DUONA

3 riekutės juodos duonos 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio 2 česnako skiltelės 2 obuoliai aliejaus majonezo, maišyto pusiau su grietine Duona be plutos supjaustoma nedideliais kubeliais ir pakepinama aliejuje. Ant dubenyje atvėsusių duonos kubelių stambia tarka užtarkuojama fermentinio sūrio, sudedamas smulkiai sukapotas česnakas ir kubeliais supjaustyti nulupti obuoliai (obuolių kubeliai turi būti mažesni už duonos […]

Pievagrybių mišrainė

250 – 300 g. pievagrybių, 3 – 4 pomidorai, 1 obuolys, 1 morka, 3 šaukštai alyvų aliejaus, 1 šaukštas grybų nuoviro, 0,5 citrinos sultys arba 1 šaukštas obuolių sulčių, druskos, cukraus, garstyčių, 1 poras arba 1 mažas svogūnas, krapų, laiškinio česnako arba svogūnų laiškų. Didesnius pievagrybius supjaustyti, mažesnius perpjausti pusiau arba palikti nepjaustytus. Grybus ištroškinti […]

Morkų ir ridikėlių salotos

100 g morkų, 100 g ridikėlių, 2 šaukštai aliejaus, 0.5 citrinos sulčių, cukraus. Morkas ir ridikėlius nulupti, sutarkuoti stambia tarka.Sumaišyti, pasūdyti ir užpilti aliejumi bei citrinos sultimis.

Avokados salotos su fermentiniu sūriu

1 avokada 150 g sūrio 1 apelsinas 1 citrina 4 salotų lapai uogų druskos pipirų 4 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus Perpjauti avokadą per pusę, nulupti žievę, išimti kauliuką. Avokadą apšlakstyti citrinos sultimis ir supjaustyti riekelėmis. Nuo apelsino skiltelių nulupti žievelę. Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Lėkštėje ant salotų lapų idėlioti avokados riekeles, apelsino skilteles, supjaustytą sūrį […]

Topinambų salotos

6 vidutiniai topinambai, 6 bulvės, svogūnas, aliejaus, druskos, citrinos sulčių. Išvirtus topinambus ir bulves nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais.Sudėjus į salotinę, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir 10-15 min. palaikyti.Aliejuje apkepinti susmulkintus svogūnus ir ataušinus užpilti ant topinambų.Išmaišyti.

Svogūnų laiškų salotos kiaušinio baltyme

5 kiaušiniai, 5 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškų, 5 šaukštai grietinės ar majonezo, pipirų, druskos. Kietai virtus kiaušinius perpjauti pusiau ir išimti trynius. Supjaustytus svogūnus sumaišyti su grietine ar majonezu, užbarstyti pipirų, druskos ir tos masės pridėti kiaušinio baltymų puseles. Taip paruoštas salotas dėti į salotinę ir pabarstyti susmulkintais kiaušinių tryniais.

Duonos salotos su sėtiniais (griežčiais)

1 stiklinė džiovintų juodos duonos kubelių, 1 stiklinė stambiai tarkuoto sėtinio(griežčio), 1-2 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės, 0,5 stiklinės majonezo. Visus nurodytus produktus sudėti į salotinę ir užpilti majonezu. Šios salotos tinka prie mėsos patiekalų. Kad duona išliktų šviežia, į duoninę reikia įdėti obuolį ar nuskustą bulvę arba druskos žiupsnelį. Į puodą įdėti dangtelį su skylutėmis, […]

Japoniška ryžių mišrainė

1 stiklinė ryžių 250g jautienos 1apelsinas Padažui: 1 kiaušinio trynys 1 šaukštelis garstyčių 1 šaukštelis cukraus 1 šaukštas acto 130g aliejaus 1 apelsinas 1 šaukštas miltų 1/2 šaukštelio druskos 2 šaukštai citrinos sulčių Jautieną išvirti pasūdytame vandenyje arba iškepti. Ryžius išplauti ir išvirti, tada suversti į kiaurasamtį ir perlieti šaltu vandeniu. Paskiau gerai ištrinkite kiaušinio […]