Salotos

Salotos su liežuviu

400 g virto liežuvio, 1 agurkas, 1 nedidelė morka, 150 g fermentinio sūrio, 2 šaukštai krienų, 200 g majonezo, 4-5 salotų lapai, truputis svogūno laiškų. Virtą liežuvį, agurką ir sūrį supjaustome mažais kubeliais, sutarkuojame morką ir susmulkiname svogūnų laiškus.Viską išmaišome, įdedame krienų ir majonezo. Į salotinę dedame salotų lapus, o ant jų sumaišytas salotas. Salotų […]

OBUOLIŲ SALOTOS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

2 obuoliai pusė stiklinės džiovintų slyvų šaukštas medaus 2 šaukštai riešutų truputis cukraus Per naktį mirkytos slyvos, išėmus kaulelius, smulkiai supjastomos ir sumaišomos su tarkuotais obuoliais bei kitais priedais. Paduodamos plačiose taurėse.

Morkų salotos "Viduržiemis"

6 porcijoms reikės : 500 g morkų, 2 šaukštai aliejaus, 0.5 citrinos, 1 arbat. šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos. Nuplautos morkos nuskutamos, dar kartą nuplaunamos ir smulkiai sutarkuojamos.Supilamas aliejus, išspaustos citrinos sultys, suberiamas cukrus ir druska.Viskas gerai išmaišoma.Kiek palaukus, kad vienodai pasiskleistų cukrus su druska, sudedama į salotinę ir patiekiama į stalą.

Kalmarų salotos

500 g kalmarų 6 kiaušiniai 1/2 indelio kukurūzų 2 svogūnai majonezo druskos pipirų žalumynų Kalmarus išvalyti ir išvirti. Išvirti kiaušinius. Apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kalmatus supjaustyti šiaudeliais, kiaušinius smulkiai sukapoti, sudėti kukurūzus, svogūnus. Druskos ir pipirų dėti pagal skonį. Įdėti majonezo ir viską išmaišyti. Puošti žaluminais.

Putpelių kiaušinių salotos su ridikėliais ir krienais

4 porcijoms reikės: 20 putpelių kiaušinių, 10 ridikėlių, 100g majonezo, 50g grietinėlės, 1 šaukštas krienų, truputis svogūnų laiškų. Kietai virtus (3 min.) putpelių kiaušinius supjaustome puselėmis, ridikėlius – skiltelėmis, svogūnų laiškus – griežinėliais. Iš majonezo, grietinėlės ir krienų paruošiame padažą. Juo užpilame salotas ir prieš valgydami palaikome apie 15 min.

Gaivios vištienos salotos

pusė kepto viščiuko šaukštelis balzaminio acto 400 g arbūzo skardinė žaliųjų šparagų arba 200 g šviežių brokolių nedidelis ryšelis salotų gabalėlis meliono indiškų riešutų Padažui: 2 šaukštai aliejaus šaukštelis acto, druskos. Nulupkite viščiuko odą ir išimkite kaulus. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir paskaninkite balzaminiu actu. Supjaustykite šparagus arba brokolius, melioną ir arbūzą. Nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite […]

Silkių ir sūrio mišrainė

2 silkės 200 g fermentinio sūrio 4 riekelės aliejuje pakepintos duonos 1/2 stiklinės razinų 2 česnako skiltelės 5 šaukštai aliejaus Išmirkytą ir išdarinėtą silkę bei sūri supjaustyti kubeliais. Sugrūsti su aliejumi pakepintos duonos riekeles ir česnakus. Razinas truputį pamirkyti ir nusausinti. Visus produktus sudėti į dubenį, užžpilti aliejumi ir išmaišyti.

Špinatų, kumpio ir kiaušinių salotos

Jums reikės: 4 kiaušinių, 2 šaukštų kedro riešutų, 8 plonų griežinėlių kumpio, supjaustyto mažais gabaliukais, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto raudonojo vyno acto, 1 šaukštelio garstyčių, 1/2 šaukštelio cukraus pudros, 8 pomidorų, supjaustytų perpus, 225g nedidelių špinatų lapų. Kiaušinius išvirkite kietai. Atšaldykite ir stambiai supjaustykite. Keptuvėje paskrudinkite riešutus, suberkite ant popierinio rankšluostėlio ir toje […]

Salotos su porais

Po 200 g porų, raudonųjų ankštinių pipirų, ryšelis ridikėlių, pernokusių pomidorų, 150 g cikorijos šaknų, šaukštelis garstyčių miltelių, 4 šaukšteliai aliejaus, citrinų sulčių, druskos, pipirų, cukraus. Cikorijos šaknis palaikyti 2 val. parūgštintame ir pasūdytame vandenyje.Porus supjaustyti žiedeliais, pipirus, pomidorus – skiltelėmis, ridikėlius – smulkiais kubeliais.Cikorijos šaknį sutarkuoti burokine tarka.Visas daržoves sumaišyti, užpilti aliejumi, citrinos sultimis, […]

Rūkytos menkės ir kiaušinių salotos

1 karšto rūkymo menkė, 5-6 kiaušiniai, 1 svogūnas, 100g majonezo, truputis druskos, pipirų. Kiaušinius išverdame kietai ir smulkiai sukapojame. Menkę nulupame, išimame kaulus ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustome kubeliais. Viską užpilame majonezu ir gerai išmaišome. Paskaniname druska ir pipirais.