Salotos

Pomidorų salotos su svogūnais ir grietine

6 pomidorai, 2 svogūnai, druskos, maltų pipirų, petražolių lapelių. Pomidorus nuplauti, supjaustyti skiltelėmis, pridėti smulkiai pjaustytų svogūnų, pagal skonį druskos, pipirų, užpilti grietine ir išmaišyti.Sudėjus į salotinę, pabarstyti petražolių lapeliais.

Raudonųjų kopūstų salotos

4 porcijoms reikės: 1kg raudonųjų kopūstų, 4 stiebelių čiobrelių, 1 svogūno, 5 šaukštus aliejaus, 150ml obuolių acto, druskos, pipirų, cukraus, 500g saulėgražų sėklų, 1/2 ryšelio laiškinių svogūnų, 200g brinzos, 2 obuolių. Kopūstus susmulkinkite. Nuskabykite čiobrelių lapelius, supjaustykite svogūnus. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, jame pakepinkite svogūnus. Užpilkite acto, likusį aliejų ir 100ml vandens. Sudėkite čiobrelius […]

Baltieji kopūstai su brinza

6 porcijoms reikės: 1 kg baltųjų kopūstų, ryšelio krapų, 150 g brinzos, 200 g grietinės, 100 ml natūralaus jogurto, 3 šaukštų vyno acto , 3 šaukštų aliejaus, druskos , pipirų Kopūstą supjaustykite, krapus susmulkinkite. Sūrį sutrupinkite. Padažas:Grietinę sumaišykite su jogurtu,įpilkite actą ir aliejų ir pagardinkite druska bei pipirais. Kopūstus, sūrį ir krapus sudėkite į salotinę, […]

Sūrio salotos

200 g fermentinio sūrio, 200 g. konservuotų žirnelių, 3 virti kiaušiniai, 1/2 avokado, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštas krienų, 2 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės. Fermentinį sūrį ir avokadą supjaustome kubeliais, susmulkiname kiaušinius. Susmulkintą česnaką, krienus, grietinę ir majonezą sumaišome ir supilame ant paruoštų salotų, išmaišome. Puošiame avokados griežinėliais, kiaušinio tryniu ir petražolių šakele.

Kiaušinių salotos

6 virti kiaušiniai, 200 g ridikėlių, 1/4 saliero šaknies, 2 šaukštai citrinų sulčių, truputis petražolių. Padažui : 2 šaukštai majonezo, 4 šaukštai grietinėlės, truputį druskos, pipirų. Kiaušinius ir saliero šaknį supjaustome kubeliais.Ridikėlius – skiltelėmis.Suberiame sukapotas petražoles ir pašlakstome citrinų sultimis. Padažui majonezą išsukame su grietinėle.Pabarstome druska ir pipirais.Šiuo padažu užpilame salotas. Patiekiame salotų lapais išklotoje […]

Pavasariškos skumbrės

1 kg skumbrių, valgomasis šaukštas druskos, 2 valgomieji šaukštai acto, citrinos skiltelė, ryšelis krapų, svogūnas, stiklainiukas majonezo, 3-4 valgomieji šaukštai grietinėlės, truputis svogūnų laiškų, valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, kietai virtas kiaušinis, 1-2 pomidorai. Skumbres išdaryti, sudėti į vandenį, verdantį ant silpnos ugnies, pasūdyti, įpilti acto, įmesti citrinos skiltelę ir krapų, taip pat perpus […]

Krabų lazdelės su salieru

Krabų lazdelės, Salieras, Koncervuoti ananasai, Ferm.Sūris, Kiaušinis Majonezas Visus produktus supjaustyti mažais kūbelias,sumaišyti su majonezu. Skanaus!

KOPŪSTŲ SALOTOS SU OBUOLIAIS

500 g. mėlynojo kopūsto; 2 obuoliai; 1 nedidelis svogūnas; 1 skiltelė česnako; 1 citrinos sultys; 4 šaukštai aliejaus “Delikate”; truputis druskos, pipirų. Paruošiame padažą iš susmulkinto česnako, citrinos sulčių, aliejaus, druskos ir pipirų. Sutarkuojame kopūstą, svogūną ir obuolį. Juos iš karto užpilame padažu, išmaišome ir sudedame į salotinę. Papuošiame ir patiekiame.

Daniškos morkų salotos

200 g makaronų arba ragelių, nedidelė žiedinio kopūsto galvutė, maža saliero šaknis, 2 morkos, 200 g kumpio arba medžiotojų dešrelių, 2 valgomieji šaukštai aliejaus, 2 valgomieji šaukštai acto, 3 valgomieji šaukštai garstyčių. Makaronus sulaužyti ir išvirti pasūdytame vandenyje.Morkas ir salierus supjaustyti juostelėmis arba kubeliais, kopūstą išskirstyti žiedinėliais ir visas daržoves išvirti mažai sūdytame vandenyje, bet […]

KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS

300g krabų lazdelių 200g šviežių kopūstų 50g morkų 100g Pekino kopūstų 100g obuolių 100g salierų gumbų 150g majonezo 5g petražolių ar krapų lapelių prieskonių pagal skonį Daržoves supjaustome šiaudeliais, krabų lazdeles – stmbiais kubeliais. Visus produktus sumaišome su majonezu. Smulkiai sukapojame petražoles ar krapus. Druskos, pipirų dedame pagal skonį. Puošiame salotų lapais ir citrinos griežinėliais.