POMIDORŲ SALOTOS SU SŪRIŲ
3 pomidorai 100g fermentinio sūrio 1 galvutė česnako 2 šaukštai majonezo Pomidorus, sūrį, česnaką supjaustyti, sumaišyti su majonezu. Patiekti su balta duona.
3 pomidorai 100g fermentinio sūrio 1 galvutė česnako 2 šaukštai majonezo Pomidorus, sūrį, česnaką supjaustyti, sumaišyti su majonezu. Patiekti su balta duona.
Jums reikės: 250g makaronų, 4 pomidorų, 10 juodųjų alyvuogių be kuliukų, 2 šaukštų paskrudintų kedro riešutų, 2 šaukštų tarkuoto parmezano, baziliko lapelių. Padažui: 4 šaukštų susmulkinto šviežio baziliko, 1 sutrintos česnako skiltelės, 2 šaukštų tarkuoto parmezano, 4 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinos sulčių, druskos, pipirų. Makaronus išvirkite, suberkite į sietą, perpilkite karštu vandeniu ir palikite, […]
1 skardinė natūralių menkės kepenėlių (~260g) 200g krabų lazdelių 3 kietai virti kiaušiniai 1 svogūno galva svogūno laiškų, krapų, pertražolių (pagal skonį) prieskonių, bet neaštrių Į indą sudėti sutrintas menkės kepenėles (aliejaus neišpilti), sudėti susmulkintas krabų lazdeles ir įtarkuoti kiaušinius. Užpilti nuo kepenėlių likusiu aliejumi, viską gerai išmaišyti ir palikti, kol pjaustysit visą kitą, kad […]
15ml aliejaus, 4 vištos krūtinėlių filė, 90ml sauso baltojo vyno, svogūnų laiškų, 2 salierai, raudonoji paprika, 500g mažų bulvių. Padažui: 200ml majonezo, skiltelė trinto česnako, 30ml citrinų sulčių, šaukštelis džiovinto rozmarino, druskos, maltų juodųjų pipirų. Vištienos filė apkepinti aliejuje, supilkite vyną ir apie 2 min. pakaitinkite. Kai atvės, vištieną išgriebkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su smulkintais […]
Reikės: Baklažano, 1 raudonosios paprikos, 1 žalios paprikos, 1 geltonosios paprikos, 1 raudono svogūno, 500 pene makaronų arba bet kokių kitų trumpų tuščiavidurių, alyvų aliejaus ir aišku druskos su pipirais. Eiga: Makaronus išverdam ir ataušinam po šaltu vandeniu, apvoliojame aliejuje, kad nesukibtų. Daržoves supjaustom maždaug tokio pat dydžio kokio turim makaronus. Pašlakstę aliejumi ir pabarstę […]
140g kvietinės duonos 350g virtų bulvių 200g šviežių agurkų 2 kiaušiniai 250g majonezo Kiaušinius kietai išvirti ir supjaustyti kubeliais. Duoną ir daržoves supjaustyti kubeliais. Į duoną ir daržoves įdėti majonezo (truputi palikti papuošimui) ir išmaišyti. Ant viršaus suberti susmulkintus kiaušinius ir papuošti likusiu majonezu.
1 stiklinė ryžių, 3 stiklinės vandens, 4 citrinos, 2 šaukštai cukraus, 0,5 stiklinės grietinėlės (vietoj citrinų galima imti obuolius). Išmirkytus ryžius suberti į verdantį vandenį ir virti kol suminkštės. Vandenį nupilti, supilti grietinėlę, įdėti cukraus,truputį druskos, išmaišyti, uždengti ir palaikyti, kad „subrinktų”. Citrinas nuplauti, perpjauti skersai, išimti minkštimą, žievės kraštelius išpjaustyti danteliais. Į tuščią citriną […]
7 apelsinų, 8 pomidorų, 2 cikorijų, 1 raudonojo svogūno, 1 šaukštelio cukraus, 3 šaukštų aliejaus, 200g kremo pavidalo varškės, petražolių. Nulupkite 6 apelsinus ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat supjaustykite pomidorus. Keletą gražiausių cikorijos lapelių atidėkite, kitus smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Išspauskite vieno apelsino sultis, sutrinkite su druska, pipirais ir cukrumi, įpilkite aliejaus. 4 lėkštėse […]