Sausainiai ir saldainiai

Kampuoti traškučiai

300g miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, 200g sviesto arba margarino, 100g cukraus, kiaušinis,druskos, vanilino. Įdarui: 150g medaus, 75g sviesto, po 100g sezamo,sėmenų, moliūgų ir saulėgražų sėlkų. Miltus sumaišyti su kepimo miltaliais, sudėti sviestą, cukrų, kiaušinį, truputį druskos, vanilino. Viską išmaišyti , tešlą suvynioti į foliją ir įdėti val. į šaldytuvą. Įdarui: užvirkite 3 šaukštus vandens, […]

LENKIŠKI MIGDOLŲ SAUSAINIAI

2 kiaušiniai 200 g nuluptų maltų migdolų 200 g cukraus 3 lašai karčiųjų migdolų esencijos cukraus pudros Atskirti kiaušnių trynius ir baltymus. Baltymus suplakti. Likusius ingridientus išmaišyti kartu su kiaušinių tryniais ir tuomet įmaišyti į baltymus. Masę užtepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kiek ataušinti ir supjaustyti […]

Riešutiniai sausainukai

500g miltų 350g cukraus 250g sviesto cinamono sodos 2 kiaušiniai 250g migdolo riešutų Sviestą išsukti su cukrumi, sudėti sukapotus migdolus, sodą, cinamoną, kiaušinius, miltus. Suformuoti sausainių formą ir kepti. Paprasta ir skanu!

Žagarėliai su alumi

6 tryniai, alaus tiek, kiek buvo trynių tūrio, 3 šaukštai cukraus, 200-250 g miltų, 1 kg taukų žagarėliams virti, 0.5 stiklinės cukraus pudros. Trynius ištrinti su cukrumi iki baltumo.Supilti alų, suberti miltus ir gerai išminkyti (ji turi būti tokio kietumo kaip virtiniams).Tešlą plonai iškočioti ir voleliu išpjauti žagarėlius.Virti karštuose taukuose.Išvirusius pabarstyti cukraus pudra.

Malūnėliai

20 malūnėlių reikės 450 g miltų, 100 ml pieno, 2 šaukštai cukraus, 1 kiaušinio trynys, 20 g šviežių mielių, žiupsnelis druskos, 125 g šalto sviesto, 500 g abrikosų, ½ stiklinės cukraus pudros. Iš miltų, mielių, cukraus, pieno, kiaušinio trynio, druskos ir 50 g riebalų suminkoma mielinė tešla. Iškočiojamas stačiakampis lakštas. Likęs sviestas supjaustomas į 8 […]

Riešutų sausainiai

1 kiaušinis, 1stiklinė labai smulkaus cukraus, pusė šaukštelio vanilės, 4 šaukštai miltų, 100g smulkiai kapotų riešutų. Kiaušinį labai gerai išplakti ir iš eilės po truputį sudėti visus kitus produktus. Gerai išmaišyti.Kepimo skardą patepti sviestu. Šaukšteliu dėti mažus kupstelius. kepti apie 15 min. karštoje orkaitėje.

Cukrinukai su medumi

200 g miltų; 20 g kiaulės taukų arba sviesto; 250 g medaus; 2 kiaušiniai; 100 g miltinio cukraus; 5 g kepimo miltelių; truputis cinamono. Visus produktus gerai išmaišyti. Iš tešlos iškočioti 1 cm storumo lakštus. Juos supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apibarstyti smulkiai sukapotais graikiškais riešutais. Kepti ant nedidelės ugnies.

Baltymų sausainiai

4 kiašinių baltymai 4 šaukštai cukraus 5 šaukštai avižinių dribsnių Avižinius dribsnius išdžiovinti orkaitėje ir truputį apkepinti. Suberti ant lentos ir pasmulkinti. Išplakti baltymus, dalimis berti cukrų ir dribsnius, maišant nuo senelių į dubens vidų. Galima įpilti kelis lašus migdolų aliejaus ir įberti porą susmulkintų graikiškų riešutų. Skardą iškloti taukais pateptu pergamentiniu poperiumi ir šaukštu […]

KOKOSINIAI TRIUFELIAI

200 g sviesto; pusė stiklinės cukraus pudros; 2 tryniai; 1,5 stiklinės kokoso drožlių; 100 g sausainių; 2 šaukštai kokosų likerio; lašelis romo esencijos; Sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais. Suberti sumaltus sausainius, stiklinę kokoso drožlių, supilti likerį bei romo esenciją. Gerai išmaišyti ir 2 valandas laikyti šaldytuve. Iš atšalusios masės formuoti nedidelius rutuliukus. Kiekvieną pavolioti […]

Greitai iškepamas meduolis

200 g medaus; 500 g miltų; 150 g miltinio cukraus; 4 kiaušiniai; 0,5 citrinos; 200 g braškių džemo, 1 šaukštas kakavos, 1 šaukštelis cinamono, 1 šaukštelis anyžių, 5 g geriamosios sodos, 500 ml pieno. Apelsininis glajus. Medų, džemą, cukrų, trynius ir kakavą gerai išmaišyti. Supilti citrinos sultis ir įberti pusės citrinos, anyžius, cinamoną, geriamąją sodą, […]