Sausainiai ir saldainiai

Spalvingi seneliai

20 senelių reikės: 200g miltų, 100g sviesto, 2-3 šaukštų cukraus, 2 trynių, 4 šaukštų tirštos grietinės, lazdyno riešuto dydžio mielių gniužuliuko, 100g cukraus pudros, 3 šaukštų pieno, spalvoto glajaus. Iš miltų, sviesto, cukraus, trynio ir su grietine sumaišytųmielių suminkykite tešlą. Popieriuje nupieškite senelio galvutes ir iškirpkite. Pavyzdį dėkite ant iškočiotos tešlos ir išpjaukite sausainiukus. Kiekviename […]

Varškės riestainėliai

200 g varškės 2 kiaušinių tryniai 2 šaukštai miltų 2 šaukštai cukraus 200 g kulinarinių taukų sodos vanilės cukraus pudros Varškę ištrinti su soda, tryniais ir cukrumi. Dėti miltus, suminkyti tešlą, daryti riestainėlius (išspausti stikline) ir virti kulinariniose taukuose. Išgriebti, ataušinti ir puošti cukraus pudra ar baltymų glajumi arba užtarkuoti marmiladinių saldainių.

SAUSAINIAI SU VARŠKE

1,2 stiklinės miltų 150g varškės 150g sviesto 1 kiaušinis cukraus Varškė ištrinama pro sietelį, į ją suberiami miltai, sudedamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys.Viskas kapojama peiliu, kol pasidaro vienalytė masė, tada suminkoma. Iškočiota tešla (apie 1cm) aptepama baltymu ir supjaustoma norimos formos sausainiukais, viršus pabarstomas cukrumi. Kepama karštoje orkaitėje.

Varškės sausainiai

Jums reikės: 2 vanilinių varškės sūrelių, 2 pakelių citrininės želės, 200 g džiovintų vaisių: riešutų, razinų, cukrintų vaisių, sviesto formai patepti. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištipdykite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kad atvėstų ir pradėtų stingti. Į didelį indą sudėkite sūrelius, sumaišykite su supjaustytais vaisiais, sudėkite stingstančią želę ir […]

Senoviniai vafliai

5 kiaušiniai 200 gr cukraus 200 gr miltų 200 gr sviesto Sviestą išlydyti,supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Po to pilti persijotus miltus,sukant dėti po 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišius galima kepti.

Spurgos su geltonu kremu

Jums reikės: 125g sviesto, stiklinė miltų, 4 kiaušinių, 1 kg riebalų virimui, Įdarui: stiklinės pieno, žiupsnelio šafrano, 1/2 stiklinės persikų sulčių, 1 kupino šaukšto krakmolo, 4 trynių, 100g medaus, šviežių vaisių. Užvirkite stiklinę vandens su sviestu. Suberkite miltus ir kaitinkite maišydama. Kai tešla atlips nuo puodo sienelių, nukelkite nuo ugnies. Įmuškite kiaušinius, visą laiką maišydama […]

SŪRŪS SAUSAINIAI PRIE ALAU

500g miltų 3 kiaušinio tryniai 250g margarino 1 šaukštas grietinės 1 kiaušinio baltymas žiupsnis kmynų druskos Margariną sukapoti su miltais. Pasūdyti su miltais sukapotą margariną, sudėti trynius, supilti grietinę. Suminkyti tešlą ir atšaldyti. Iškočioti tešlą (apie 1cm storio) ir formelėmis išpjaustyti sausainius. Prieš kepant plonai patepti išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstyti kmynais. Kepti labai karštoje […]

Saldūs žvėreliai

20 žvėrelių reikės: 250g miltų, 2 kiaušinių, pusės šaukštelio kepimo miltelių, 200g maltų migdolų, 125g cukraus, vanilinio cukraus,trynio, pusės šaukštelio malto cinamono, žiupsnelį maltų gvazdikėlių, muskato riešuto ir saldžiųjų pipirų, įvairių spalvų glajaus. Kiaušinius sutrinkite su vaniliniu cukrumi. Sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu, migdolais ir prieskoniais. Suminkykite tešlą. Padėkite 2 val. į šaldytuvą. […]

meduoliniai vafliai

250g sviesto arba margarino, šaukštelis apelsinų žievelių aromato, šaukštelis citrinų žievelių aromato, 4 kiaušiniai, 250g miltų, šaukštelis kepimo miltelių, pak. prieskonių meduoliams, 150g medaus, 100g plokštelėmis pjaustytų migdolų, 100g pieniško glajaus. Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Suberti aromatines medžiagas, bei įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į kiaušinių ir sviesto […]

Cukriniai sausainėliai

1 stiklinė cukraus pudros, 2 šaukšteliai vanilės , 2 ir dar 1/4 stiklinės miltų. Ištrintą sviestą, cukrų ir vanilę. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Pridengti ją skarele ir apie val. palaikyti šaldytuve. Tešlą iškočioti, išspausti formele įvairių figurėlių. Sudėti į riebaluotą skardą ir kepti apie 8 min. labai karštoje orkaitėje.