Sausainiai ir saldainiai

SAUSAINIAI " RIEŠUTĖLIAI"

Tešlai: 200g miltų 140g sviesto 100g cukraus pudros 100g maltų graikiškų riešutų Kremui: 100g sviesto 150g maltų graikiškų riešutų 150g cukraus pudros 2 šaukštai spirito 1 šaukštas kakavos Tešla: sviestą sukapoti, suberti miltus, maltus riešutus, cukraus pudrą, viskas kapojama peiliu iki vienalytės masės. Tešlą iškočiojame ir ant jos išspaudžiame skrituliukus, jais išlipdyti formeles, primenančias riešuto […]

Saldūs sausainėliai

400g miltų, 200g sviesto, 200g cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 1 pakelis kepimo miltelių, 1 pakelis vanilinio cukraus. Sviestą ištrinti iki baltumo. Dėti po vieną trynį ir po šaukštą cukraus ir trinti, kol masė pasidarys šviesi ir lygi. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską gerai išmaišyti ir išminkyti. Tešlą iškočioti ir išpjaustyti […]

Morkų sausainiai

Stiklinė tarkuotų morkų, stiklinė cukraus, 2 kiaušinių tryniai, šaukštelis cinamono, kepimo miltelių, šaukštelis vanilės, miltų. Tarkuotos morkos užpilamos cukrumi ir palaikomos 4 val. Paskui įmušami kiaušinių tryniai, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonas, vanilinis cukrus. Iš tešlos daromi nedideli rutuliukai ir kepami ant riebaluotos skardos vidutinio karštumo orkaitėje 10 min. Sausainius galima padengti šokolado […]

Trijų rūšių miltų vafliai

(12-14 vaflių) 1,25 puodelio miltų 1 puodelis kukurūzų miltų 0,5 puodelio avižinių miltų 0,25 puodelio cukraus 1 pakelis sausų mielių 0,5 šaukštelio druskos 1,75 puodelių pieno 2 kiaušiniai 0,3 puodelio aliejaus kepimui 1 šaukštelis vanilės 1. Dideliame dubenyje sumaišykite visų rūšių miltus, cukrų, sausas mieles ir druską. Supilkite pieną, kiaušinius, aliejų ir vanilę. Plakite elektriniu […]

Sūrio sausainiukai

150g miltų, 150g kieto fermentinio sūrio, 2 kiaušiniai, druskos, maltų pipirų, miltų, aliejaus. Iš išsijotų miltų, tarkuoto sūrio, kiaušinių ir prieskonių užminkoma tešla. Iš jos iškočiotas 5 mm storio lakštas supjaustomas nedideliais kvadratėliais arba stačiakampiais. Šie greitai apkepinami aliejuje.

Javainių juostelės

Jums reikės: 50g sviesto, 100g ekologiško medaus „Pradas”, 1/8 l liesos grietinėlės, 1 valg. šaukšto tarkuotų citrinų žievelių, 1 valg. šaukšto tarkuotų apelsinų žievelių, 150g ekologiškų džiovintų vaisių, 200g ekologiškų skaldytų riešutų mišinio, 30g sezamų sėklų, 75g ekologiškų becukrių dribsnių „Le Jardin”, 1 pak. rupių ruginių miltų paplotėlių „Traditional” (sveikas „Pradas”). Į puodą sudėkite sviestą, […]

Bandelės su faršu

4 porcijoms reikės: 400g šaldytos sluoksniuotos tešlos, 50g šaldytų žirnelių, 1 raudonosios paprikos, 250g įvairių rūšių mėsos faršo, 1 kiaušinio, druskos, pipirų, 1 trynio,sezamų. Tešlą ir žirnelius atšaldykite. Papriką perpjaukite perpus ir išvalykite vidų. Paprikos puseles supjaustykite kubeliais. Mėsą sumaišykite su paprika, žirneliais ir kiaušiniu bei prieskoniais. Masę padalykite į 4 porcijas ir suformuokite pailgus […]

Saldainiai su pienu ir medumi

200 g susikristalizavusio medaus; 50 g miltinio cukraus; 75 g grietinės arba pieno; pagal skonį ir norą tarkuoto šokolado; Visus komponentus virti, kol pasidarys tiršta masė. Ją sukrėsti į sviestu išteptą skardą. Atvėsusią supjaustyti nedideliais kvadratėliais ir juos suvynioti į celofaną arba pergamentinį popierių.

Medaliai

300 g miltų, 100 g merdaus, 1 kiaušinis, 35 g sviesto, 8 arbat. šaukšteliai cukraus, 1-2 arbat. šaukšteliai prieskonių mišinio (kardamono, imbiero, pipirų, cinamono), 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių ar sodos. Aptepimui : 1 kiaušinis. Glajui : 1 baltymas, 1 stiklinė miltinio cukraus, citrinos rūgšties. Medus, cukrus ir sviestas šildomi, kol ištirpsta.Masė atšaldoma, įmušamas kiaušinis […]

Sausainiai prie alaus

250 g bulvių košės, 100 g miltų, 100 g sviesto, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai kmynų, žiupsnelis maltų pipirų, šaukštas aliejaus, druskos. Į karštą bulvių košę suberiame druską, pipirus, kmynus, sudedame sviestą, išmaišome.Pradėjus aušti suberiame pusę miltų, įmušame kiaušinius, užminkome tešlą.Iš gautos masės padarome rutulį, dedame jį ant miltais pabarstytos lentos ir iškočiojame maždaug 1.5 cm […]