Sausainiai ir saldainiai

Šližikai (kūčiukai)

Šližikai (kūčiukai)

3 stiklinės miltų, stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilės, cinamono, druskos. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių […]

Gardūs kalėdiniai meduoliai

Kokios žiemos šventės be Kalėdomis kvepiančių meduolių? Tad pirmyn! Kepam, skanaujam, vaišinam! Reikės: 2 stiklinės miltų, 2/3 stiklinės medaus, 2/3 stiklinės cukraus, 2 kiaušinių, 1 be kaupo arbatinio šaukštelis sodos, 1 citrinos nutarkuota žievelė, 1 šaukštas prieskonių meduoliams, Miltų pabarstymui. Glajui: 1 kiaušinio baltymo, ~120-150 g miltelinio cukraus. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, įberti […]

Mandarinų pyragėliai

Mandarinų pyragėliai

Mandarinai suteikia išties malonaus gaivumo pyragui. Belieka pasitaisyti kavos ir mėgautis! Iš pateiktų produktų išeina 20-25 vnt. pyragėlių. Reikės: 125 g sviesto ar margarino, 100 g cukraus, 4 kiaušiniai, 200 g miltų, 1 šaukštas kepimo miltelių, 5 šaukštai kakavos, 1 šaukštelis romo (nebūtinai). Kremui: 500-600 g konservuotų mandarinų, 400 ml kefyro, 100 g cukraus, 150-200 […]

Triufeliai iš šokolado

Triufeliai iš šokolado

360 g juodojo šokolado, 50 g stiprios juodos kavos, 125 g sviesto, 50 ml. grietinėlės (plaktos). Pasirinktinai: aromatingo romo esencijos, 50 ml. brendžio, pakepintų smulkintų migdolų arba jų drožlių. Apvoliojimui: lydytas šokoladas arba kakavos milteliai, tarkuotas šokoladas ar šokoladiniai „kirminukai”, pakepintos ar nepakepintos kokoso drožlės. Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, […]

Vokiški riestainiai Brezel

Jaučiantys nostalgiją tradiciškiems vokiškiems riestainiams Brezel, gali jų pasigaminti ir namuose. Tai gana paprasta. Jums reikės: 100 ml šilto pieno, 1 a.š. sausų mielių, 1 kiaušinio, 75 g. cukraus, 50 g. sviesto, 250 g. miltų, 1,5 l. vandens, 45 g. sodos, cukraus pabarstymui (gali būti aguonos ar cezamo sėklos). Suberti mieles į šiltą pieną, palikti […]

Avižinių dribsnių saldainiai

100 g džiovintų obuolių; 150 g avižinių dribsnių; 200 g cukraus; 100 g bruknių uogienės; 30 g sviesto; šaukštas tirpios kavos; Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Masę kaitinti maišant, įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj […]

Margi sausainėliai

200-250 g miltų, 100 g grietinės, 100 g cukraus, 1/4 arbat. šaukštelio sodos ar kepimo miltelių, 0.5 šaukšto kefyro ar acto, 1 kiaušinis, 1-2 arbat. šaukšteliai kakavos miltelių, 1 arbat.šaukštelis džiovintų mėtų ar melisų. Glajui : 0.5 stiklinės miltinio cukraus, 0.5 kiaušinio baltymo, citrinos rūgšties, kakavos miltelių. KIAUŠINIS IŠPLAKAMAS SU CUKRUMI IR GRIETINE.SODA AR KEPIMO […]

Šokoladu apipilti vyšnių pyragaičiai

(48 pyragaičiai) 1,5 puodelio miltų 0,5 puodelio kakavos miltelių 0,5 puodelio sviesto arba margarino 1 puodelis cukraus 0,25 šaukštelio druskos 0,25 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 0,25 šaukštelio sodos 1 kiaušinis 1,5 šaukštelio vanilės 48 nusausintos konservuotos vyšnios 170 g pusiau saldaus šokolado gabaliukų 0,5 puodelio saldaus kondensuoto pieno 1. Dubenyje sumaišykite miltus ir kakavos […]

Paplotėliai prie kavos

200g ištirpinto sviesto gerai ištrinti su tokiu pačiu kiekiu cukraus ir 5 kiaušiniais. Miltų berti tiek, kad užminkytą tešlą būtų galima pjauti peiliu. Iškočioti, pridaryti pyragėlių (maždaug lėkštelės dydžio ), iškepti orkaitėje arba keptuvėje su sviestu. Pabarstyti cukraus pudra.

Migdolinis meduolis

5 baltymus ir 3 trynius išplakti su 200g medaus, pridėti 120g miltų, po 2g muskato riešuto, cinamono ir anyžių. Viską gerai išmaišyti ir pridėti 200g stambiai sukapotų, truputį pakepintų migdolų. Iš šios tešlos galima iškočioti 1 cm storio lakštą, supjaustyti ir iškepti meduoliukus arba kepti iškart visą meduolį.