Sriubos

ŽIRNIENĖ SU SKREBUČIAIS

120g morkų 180g žirnių 100g rūkytos krūtininės 40g svogūnų 30g taukų 100g kcvietinės duonos 15g miltų česnako, mairūno druskos Krūtininę susmulkinti ir iš jos išvirti sultinį. Į sultinį sudėti supjaustytas morkas ir išmirkytus žirnius. Virti, kol žirniai išvirs. Pertrinti per sietelį, jei sriuba labai tiršta įpilame virinto karšto vandens. Svogūnus pakepiname riebaluose, sudedame miltus ir […]

Naminė agurkinė

500 g jautienos su kaulais, 1/4 gūžės šviežių kopūstų, 10 bulvių, 1 morka, 2 petražolės, 0.5 poro, 0.5 saliero, 1 svogūnas, 2 rauginti agurkai, 1 šaukštas sviesto, 0.5 stiklinės grietinės, petražolių lapelių, 3 – 3.5 l vandens. Iš mėsos ir kaulų išvirti sultinį.Raugintus agurkus nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nestorais keturkampiais gabalėliais.Visas kitas nuvalytas daržoves […]

Veršienos sriuba su skryliais

600 g veršienos, 10 pipirų, 2 lapeliai, 1 morka, 0.5 petražolės, druskos, 0.5 stiklinės grietinės, 1 šaukštas sviesto, petražolių lapelių, 3 l vandens. SKRYLIAMS : 1 kiaušinis, 1.5 stiklinės miltų, truputis pieno, druskos. Iš veršienos mėsos ir prieskonių išvirti sultinį.Skryliams skirtus miltus, kiaušinį ir vandenį suminkyti, ant lentos plonai iškočioti ir ratuku supjaustyti 1 cm […]

Pomidorų sriuba

3-4 pomidorai, 2 morkos, svogūnas, paprika (žalios spalvos), 200g virtų ryžių, pomidorų padažo, vištienos sultinio, aštrių prieskonių. Užverdame vandenį, ištirpiname sultinį. Tuo tarpu supjaustome daržoves(kubeliais, morkas sutarkuojame). Pirma sudedame morkas ir svogūną, po kiek laiko sudedame likusias daržoves ir supilame ryžius. Verdame, kol viskas suminkštės. Tada pagal skonį pilame prieskonius, pomidorų padažą. Paverdame dar 5-7 […]

Aguročių tyrsriubė

1,5 l sultinio, stiklinė pieno, agurotis, morka, svogūnas, petražolių šaknis, šaukštelis multų, 2 šaukštai sviesto, kiaušinio trynis. Agurotį aplupti ir išvalyti vidų, supjaustyti kubeliais. Supjaustytą agurotį išvirrti sultinyje. Kai aguročio gabalėliai išverda, išgriebti juos ir sutrinti per sietelį, po to vėl sudėti į sultinį. Svogūną, morką ir petražolės šaknį smulkiai supjaustyti ir apkepinti šaukšte sviesto, […]

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

50 g salierų lapelių 50 g petražolių lapelių 1 svogūnas 3 šaukštai sviesto 1 šaukštas miltų 1 l pieno 125 g maltos mėsos 1 kiaušinis 2 šaukštai džiūvėsėlių 4 šaukštai pjaustytų petražolių žiupsnelis muskato 4 šaukštai grietinės 1/2 šaukštelio mėsos sultinio miltelių druskos juodųjų pipirų Petražoles ir salierus nuplauti, smulkiai supjaustyti. nulupti svogūną ir supjaustyti […]

Šviežių kopūstų sriuba

500 g mėsos su kaulais (perpus jautienos ir rūkytos kiaulienos), 1 nedidelė gūžė kopūstų, 1 morka ir kitų prieskoninių daržovių, 2 šaukštai pomidorų košės, 10 abiejų rūšių pipirų, lauro lapas, 0.5 šaukšto miltų, 0.5 stiklinės grietinės, 3.5 l vandens. Išvirti sultinį ir perkošti.Kopūstus supjaustyti, ištrinti druska, sudėti į perkoštą sultinį ir, atidengus indą, virti.Sriubai verdant, […]

Voveraičių sriuba

Voveraites nuplauti ir pasmulkinti. 1 morką sutarkuoti, smulkesne tarka. Į vandenį sudėti tarkuotą morka, paskaninti vegeta, maltais pipirais. kai morkytė suminkštėja sudėti grybikus. tada į dubėnėlį įmušti kiaušinį, kelis šaukštus miltų ir pienuko. tešlą turi būti tirštoka.tada suleisti tešlą per burokinę tarką į puodą. išmaišyti leisti pakilti ir nuėmus puodą nuo viryklės pagardinti keliais žiupsneliais […]

AGUROČIŲ TYRSRIUBĖ

1,5 l sultinio 1 stiklinė pieno nedidelis agurotis 1 morka, 1 svogūnas petražolių šaknis 1 šaukštelis miltų 2 šaukštai sviesto kiaušinio trynys Aguročius aplupti ir išvalyti vidų, supjaustyti kubeliais. Supjaustytus aguročius išverdame sultinyje. Kai aguročio gabalėliai išverda juos išgriebiame ir sutriname per sietelį, po to vėl sudedame į sultinį. Svogūnas, morka ir petražolės šaknis smulkiai […]

Lengvas daržovių troškinys

Sudetis: 4 – 5 bulvės 1 – 2 porai 1 paprika 1 – 2 morkos apie 150 g brokolių apie 150 g kalafijorų Sviesto arba aliejaus pora kubelių daržovių ar vištienos sultinio ir pagal save: žirnelių, kukuruzu Šias supjaustytas daržoves: bulves, morkas, kalafijorus ir brokolius, taip pat ir žirnelius su kukuruzais suversti į verdantį vandenį, […]