Sriubos

Didžkukuliai su varškės įdaru

15 didelių žalių bulvių 5 didelės su lupenomis virtos bulvės druskos Įdaras: 500 g varškės arba sūrio 1 šaukštelis sviesto 1 kiaušinis druskos pipirų 2-3 šaukštai smulkiai sukapotų žalių mėtos arba peletrūno lapelių Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas […]

Barščiai su grybais

200g grybų, šaukštas sviesto, svogūnas, 400g burokėlių, 200g bulvių, druskos, 1-2l sultinio, šaukštelis miltų, 1-2 šaukštai grietinės, žalumynų. Paruošti grybai ir susmulkintos prieskoninės daržovės patroškinamos svieste. Virti burokėliai sutarkuojami. Bulvės supjaustomos kubeliais ir išverdamos sultinyje. Paskui į sultinį sudedami visi produktai, supilami miltai,. sumaišyti su trupučiu šalto skysčio, ir viskas verdama dar 10 min. Barščiai […]

Liesas kugelis

6 porcijoms paruošti reikia: 10 didelių bulvių; ¼ puodelio šaldyto kiaušinių produkto, atšildyto (frozen egg product, thawed); ½ puodelio lieso pieno; 1 nedidelio susmulkinto svogūno; 2 šaukštų aliejaus; druskos ir pipirų pagal skonį. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Susmulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, kol pagels. Svogūną, pašildytą liesą pieną ir likusius produktus sudėkite į sutarkuotų bulvių […]

Baltųjų pupelių sriuba

200g baltųjų pupelių 1,5 l šalto virinto vandens 1 ryšulėlis žalumynų 1 didelė bulvė 1 didelė morka 1 svogūnas 1 žalia ir raudona saldžioji paprika 1/2 šaukštelio druskos 2 pomidorai 100g raumenuotų lašinukų 2 šaukštai kapotų petražolių Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, užpilamos šaltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandų. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame […]

Sūrio sriuba

4 porcijoms reikės: 4 lydytų sūrelių(po 30g kiekvienas), kubelio daržovių sultinio, 1/2 stiklinės grietinės, 4 riekelių forminės duonos, poro, 1/2 šaukštelio sviesto, druskos, baltųjų pipirų. Sultinio kubelį ištirpdykite keturiose stiklinėse verdančio vandens. Į sultinį sudėkite lydytus sūrelius ir visą laiką maišydama kaitinkite ant mažos ugnies, kol jie ištirps. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais. Duoną […]

Vištienos vėrinukai su riešutų padažu

500 g vištienos krūtinėlių filė, 1 česnako skiltelė, sojos padažo, druskos. Padažui: saujelė žemės riešutų, 2 valg. šaukštai vandens, 1 arbat. šaukštelis aliejaus, 1 arbat. šaukštelis pomidorų padažo, žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos, 0,5 citrinos sulčių, 1 česnako skiltelė. Vištienos filė supjaustyti kubeliais, įtrinti prieskoniais ir palikti 15-20 min. Tada suverti ant nedidelių medinių iešmelių, po […]

Sultinys su veršienos kepenėlių kukuliais

1,5 l veršienos sultinio. Kukuliams: 400g veršienos kepenėlių, 0.5 l pieno, 1 kiaušinis, 1 riekelė išmirkyto vandenyje batono, 3 šaukštai krakmolo, 4 šaukštai susmulkintų petražolių, truputis druskos, pipirų, 1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų. Veršienos kepenėles 0,5 val. laikome pasūdytame vandenyje, o paskui 1 val. piene. Kepenėles supjaustome, pakepame ir troškiname nedideliame vandens kiekyje. Ištroškintas kepenėles […]

Morkų-bulvių sriuba

500 g bulvių, 250 g morkų, 1 l vištienos sultinio, 150 g grietinės, 2 šaukštai migdolų, druskos, pipirų, kalendros, imbiero. Bulves, morkas nuskusti, smulkiai supjaustyti ir 20 min. virti vištienos sultinyje. Viską sutrinti į tyrę, sudėti grietinę. Pagardinti druska, pipirais, malta kalendra ir imbieru. Keptuvėje be riebalų apkepinti migdolus. Prieš patiekiant sudėti į sriubą.

Uzbekiškas plovas

1 kg avienos 1 kg morkų 1 kg svogūnų 1 kg ryžių 150-200 g aliejaus, 2 šaukštai pomidorų padažo prieskoniai (būna specialūs prieskoniai) Puodas su aliejum gerai įkaitinamas ant didelės ugnies, į jį sumetama kubeliais supjaustyta mėsa. Kai ji apskrusta, sumetami svogūnai. Jiems pasidarius auksinės spalvos, sumetamos morkos. Kai jos pasidaro trapios, įpilamas pomidorų padažas […]

Česnakinė sriuba

5 baltos duonos riekės 2 šaukštai alyvų aliejaus šaukštelis paprikų miltelių 3 skiltelės česnako 0.5 šaukštelio pipirų kiaušinis šaukštas pjaustytų petražolių. Sutrupinkite baltos duonos minkštimą. Smulkintą česnaką suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkštimą ir kepkite maišydami. Įpilkite vandens, suberkite paprikų miltelius, pipirus, druską. Virkite 20 […]