Tortai ir pyragai

Sausainių tortas

6 kiaušiniai, 200g cukraus, 1 citrina, pusė šaukštelio cinamono, 40g cukrintinių, 1 stiklinė balto vyno, 20 sausainių (iš pakelio). Kiaušinių trynius, cukrų, citrinos sunką ir tarkuotą žievelę gerai išplakti. Sausainius sutrinti, cukrintinius supjaustyti ir su cinamonu įmaišyti į kiaušinių masę. Išplakti baltymus ir atsargiai išsukti su tešla. Supilti į torto formą ir kepti karštoje orkaitėje […]

Lietiniai pataluose

Tešlai: 2 kiaušinių, po 100ml pieno ir gazuoto vandens, 80-100g miltų, šaukšto konjako, žiupsnelio druskos arba cukraus, po šaukštelį vanilinio cukraus ir geros tirpios kavos, saujos graikiškų riešutų. Patalams: 2 baltymų, 2 šaukštų cukraus, šaukšto konjako. Baltymus gerai išplakite, sumaišykite su tryniais, druska, cukrumi, konjaku ir galiausiai su miltais. Tešlą sumaišykite su pienu ir gazuotu […]

ITALIŠKAS PYRAGAS

500g miltų, 40g mielių 0,5 stiklinės šilto pieno 1 šaukštelis vanilinio cukraus pusės citrinos sulčių 6 kiaušiniai, 250g sviesto žiupsnelis druskos 200g vaisių cukrinukų 80g smulkintų migdolų 150g cukraus 200g razinų, sviesto patepimui Miltus sudėti į dubenį, viduryje padaryti įdubimą. Į dubenį sutrupinti mieles, įdėti 1 šaukštelį cukraus, supilti pieną ir su trupučiu miltų išmaišyti. […]

DUONOS PYRAGAS SU MORKOMIS IR RAZINOMIS

300 g kvietinės duonos 150 ml pieno 400 g morkų 120 g cukraus po 80 g razinų ir margarino 3 kiaušiniai 1/2 citrinos 30 g sviesto 20 g džiūvėsių Duoną suraikyti, pamirkyti piene ir pertrinti. Virtas morkas pertrinti, sumaišyti su cukrumi (2/3 kiekio) ir nuplikytomis razinomis. Margariną, cukrų ir trynius gerai ištrinti, sudėti duoną, morkų […]

"Obuoliukas"

250 ml cukraus, 2-3 kiaušiniai, 150 ml lydyto sviesto, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 350-370 ml miltų, po 2 šaukštelius kepimo miltelių ir cinamono, šaukštelis kardamono, sauja razinų, 300 ml tarkuotų obuolių. Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti sviestą, suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir kardamonu.Įmaišyti obuolius bei razinas.Tešlą supilti į riebalais […]

Su bezė apvalkalėliu

Jums reikės: 4kiaušinių, 250g cukraus, 60g miltų, 70g krakmolo, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 citrinos žievelės, 6 šaukštelių želatinos, 250g tepamo varškės sūrelio, 250g jogurto, 1 citrinos sulčių, 3 šaukštų degtinės, 350g grietinėlės, 350g aviečių, 100g bezė pyragaičių. Suplakite trynius su 1/2 kiekio cukraus. Putas sumaišykite su tryniais, miltais, 60g krakmolo, kepimo milteliais ir citrinos […]

Angliškas obuolių pyragas

6-8 asmenims 360 g miltų 1/2 šaukštelio druskos 150 g sviesto 500 g obuolių 425 g konjake mirkytų džiovintų vaisių ir cukatų 1 citrinos nutarkuota geltonoji žievelė 1 kiaušinis 1 šaukštas cukraus plaktos grietinėlės Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite […]

Apelsinų tortas

Maždaug 8 porcijoms : Tešlai : 50 g lydyto margarino, 200 g susmulkintų „digestive” arba avižinių sausainių. Įdaras : 2 kubeliais pjaustyti apelsinai, 250 g varškės, 1/2 stiklinės cukraus, 1/2 arbatinio šaikštelio vanilinio cukraus, 5-6 želatinos lapeliai, 1/4 stiklinės apelsinų sulčių, 1 stiklinė plaktos grietinėlės. Papuošimui : 1-2 apelsinai, supjaustyti plonais griežinėliais, (citrininės mėtos lapeliai). […]

Margas pyragas

Reikes:3 kiaušinių 250g grietinės 2 stiklines miltų nepilna stikline cukraus 1 šaukštelis sodos 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 1 šaukstas kakavos 3 obuoliai Darbo eiga:3 kiaušinius ištriname su cukrumi ir vanile. Indelyje grietinės išmaišome sodą ir išpilame į kiaušinius. Suberti miltus ir išmaišyti. Masę padalinti pusiau. Į vieną pusę įdėti kakavą, o į kitą aguonų, o […]

Biskvitas su vaisiais

150 g miltų, 6 kiaušinių, 100 g cukraus, 1 stiklinės saldaus baltojo vyno, šviežių, šaldytų ar koncervuotų vaisių, 1 šaukšto želatinos. Trynius sutrinkite su cukrumi, baltymus gerai išplakite.Ant trynių sluoksniais berkite miltus ir krėskite plaktus baltymus, viską atsargiai sumaišykite.Sudėkite į formą ir kepkite 25 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, išimkite ir leiskite ataušti.Ant biskvito dėkite […]