Tortai ir pyragai

Purus obuolių pyragas

Jums reikės: 200 g minkšto sviesto, 220 g cukraus, vanilės, 4 kiaušinių, 200 g miltų, šaukštelio kepimo miltelių, 4–5 obuolių, smulkintų migdolų arba kitokių riešutų Pirmiausia labai gerai išmaišykite sviestą, kol jis taps purus. Atidėkite du šaukštus cukraus, o likusį cukrų ir vanilę dėkite į sviestą ir labai gerai išplakite. Tada plakdami po vieną sudėkite […]

Šveicariškas riešutų pyragas

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras – pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus. 350 g miltų 400 g cukraus 250 g atšaldyto sviesto arba margarino 1 kiaušinis druskos Įdarui: 300 g graikiškų riešutų 100 g […]

Riešutų pyragas

4 kiaušiniai stiklinė šviesaus kukurūzų sirupo stiklinė skaldytų karijų riešutų ketvirtis stiklinės rudojo cukraus 2 šaukštai tirpinto sviesto arba margarino šaukštas viskio šaukštelis vanilės pusė šaukštelio druskos Sumaišykite dideliame kiaušinius, sirupą, cukrų, riebalus, viskį ir prieskonius. Suberkite skaldytus riešutus ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išsukite cukrų, riebalus, medų, pusiau skeltus riešutus ir užtepkite ant […]

Vaisiniai pyragaičiai

12 porcijų reikės: 1 ir 3/4 stiklinės miltų, 200g sviesto, 1 trynio, 180g cukraus. Kremui: 3 šaukštų cukraus, 3 trynių, vanilinio cukraus, po šaukštą kvietinių ir kukurūzų miltų, 3/8 l pieno, 1/8 l grietinėlės, 400g braškių, 100g bruknių. Paruoškite trapią tešlą. Ja išklokite 12 formelių ir kepkite 15 min. 220 laipsnių orkaitėje.Kremas: trynius sutrinkite, suberkite […]

Korėtas slyvų pyragas

12 porcijų reikės: 1 kg slyvų, 200 g cukraus, 1 arbat. šaukšt. cinamono, 3 valg. šaukšt. romo, 300 g miltų, žiupsnelis kepimo miltelių, 2 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, 180 g sviesto, 3 valg. šaukšt. krakmolo, 50 g kapotų migdolų, 2 valg. šaukšt. pieno. 1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir išmkite kauliukus. Puode sumaišykite […]

Obuolinis keksas

Batonas, 400g obuolių, 500ml pieno, 2 kiaušiniai, 100g cukraus, 40g sviesto, cinamono, džiuvėsių. Batono minkštimą ir nuluptus obuolius supjaustyti riekelėmis, pabarstyti cukrumi su cinamonu ir sluoksniais sudėti į formą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiuvėsėliais. Kiekvieną sluoksnį užpilti pieno ir kiaušinių plakiniu ir iškepti orkaitėje.

Obuolių tortas su razinomis

0,5 kg miltų, 30g mielių, 0,15 l pieno (mažiau kaip stiklinė ), kiaušinis, 75g cukraus, 75g sviesto, pakelis vanilinio cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, 1kg obuolių, 100g razinų, 200g cukraus, 0,5g cinamono, pusė citrinos. Paruošti mielinę tešlą, kaip aprašyta aukščiau, įbėrus vanilinio cukraus. Tik cukrus čia ištirpinamas ne piene, o plakant kiaušinį. Pakilusią tešlą sudėti į […]

Zebras

3 kiaušiniai 2 stiklinės cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 1 pakelis kepimo miltelių (apie 2 arbatinius šaukštelius) 1 stiklinė vandens 1 stiklinė aliejaus 2 stiklinės miltų kakavos Suplakti kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų bei kepimo miltelius. Supilti vandenį, aliejų ir miltus, gerai išplakti. Tešlą padalyti į 2 dalis: į 1 įdėti 3 šaukštus kakavos, į […]

Mielinis pyragas su įdaru

Tešlai: 500-600g miltų, 100ml pieno, 50g sviesto arba margarino, 30g grietinėlės, 1kiaušinis, 25g mielių, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, truputis druskos, pipirų. Įdarui: 200g kumpio, 100g konservuotų kukurūzų, 100g juodųjų alyvų, 1/2 saldžiosios raudonos paprikos, 200g fermentinio sūrio. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Įdarui kumpį ir papriką supjaustome kubeliais, alyvuoges- puselėmis, fermentinį sūrį sutarkuojame. […]

Obuoliai trapioje tešloje

0,5 kg obuolių, 125g miltų, 125g miltinio cukraus, 125g margarino, 2 kiaušiniai, citrinos sulčių,20g romo, pusės pakelio kepimo miltelių, truputis druskos. Išsukti margariną su cukrumi, įmušti kiaušinius, įpilti pusę citrinos sulčių, romo, įberti druskos. Sudėjus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską dar gerai sukti 10-15 min. Kepimo formą iškloti pergamentu, supilti tešlą, suly ginti paviršių […]