Tortai ir pyragai

Plokštainis su vaisiais

3/4 stiklinės miltų, 3/4 stiklinės cukraus, 150g sviesto, 2 kiaušiniai, vaisių, cukraus pudros. Sviestą ištrinti iki baltumo, sumaišyti su cukrumi, išplaktais kiaušiniais ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus, paminkyti ir tešlą sudėti į kepimo formą. Apdėlioti vaisiais: slyvomis, vyšniomis, abrikosais, persikais ir t.t. Juos reikia nuvalyti, išimti kauliukus, perpjauti pusiau, ant tešlos dėti odele į […]

Ananasų pyragas

Tešla: 4 kiaušiniai stiklinė cukraus stiklinė bulvių krakmolo 1,5 šaukštelio kepimo miltelių Drožlių bezė: 200 g kokoso drožlių 200 g cukraus pudros 6 baltymai Ananasų kremas: 3 tryniai 250 g margarino stiklinė cukraus pudros 2 indeliai ananasų Gerai išplakti baltymus, po truputį dėti cukrų ir trynius. Į suplaktus baltymus atsargiai berti krakmolą su kepimo milteliais, […]

Pyragas su graikiskais riesutais

Teslai sumaisome 160 gr sviesto, 150 gr cukraus, 1 kiausini, truputi druskos, 300 gr miltu ir padedame i saldytuva valandai laiko. Tuo tarpu ruosiame idara: istirpinam 20 gr sviesto, supilam 300 gr cukraus, 200 ml grietineles, uzvirti ir maisyti tol, kol mase bus gan tirsta ir prades kibti prie dugno.Tada suberiame 250 gr graikisku riesutu […]

Nekaloringas braškių tortukas

Jums reikės : braškių (kuo daugiau, tuo geriau), 1-1.5 litro jogurto arba kefyro, želatinos ir cukraus. Jei darysite su kefyru ar nesaldžiu jogurtu (tokį ir patarčiau naudoti), pasaldinkite jį pagal skonį, jei turite saldų jogurtą, cukraus nebereikės. Į šią masę suberkite per pusę perskeltas braškes, bei supilkite ištirpintą želatiną, palikite šaldytuve kol sustings. Tikrai skanu, […]

Obuolių tortas "Pabandyk"

250g miltų, 80g cukraus, 1-2 kiaušinių tryniai, 100g sviesto arba margarino, 0,5 kg obuolių, 2 kiaušinių baltymai, šaukštas bulvių krakmolo. Iš miltų, cukraus, sviesto, trynio užminkyti tešlą ir vienai val. palikti šaltai. Iškočioti lakštą ir iškloti torto formą, paliekant 1-2 cm aukščio kraštus. Kiaušinių baltymus gerai išplakti, toliau plakant berti po truputį cukrausir bulvių krakmolą. […]

Citrinų pyragas

150g miltų 100g sviesto 50g cukraus 1 trynys žiupsnelis druskos Citrinų masė: 2 citrinos 1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai 150g sviesto 1 šaukštas cukraus pudros pyragui apibarstyti 8 plonų citrinos griežinėlių pyragui papuošti Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir […]

UOGŲ PYRAGAS SU BALTUOJU ŠOKOLADU

400 ml miltų, 2 šaukštai cukraus. žiupsnis druskos, 150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino. Šokoladiniam kremui: 150 g baltojo šokolado, 250 ml tirštos grietinėlės. 20 ml likerio. Papuošimui: Uogų, baltojo šokolado. Sutarkuokite arba susmulkinkite šokoladą ir suberkite į puodą su grietine ir likeriu. Kaitinkite ant silpnos ugnies. Dažnai maišykite. Neleiskite pridegti. Atvėsinkite šaldytuve. Sumaišykite […]

Varškės pyragas

200g miltų, 200g cukraus, 200g varškės, 4 kiaušiniai, 100g sviesto, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 2 šaukštai vandens, 1 šaukštas citrinos sunkos, cukraus pudros. Sviestą gerai ištrinti, kiaušinius išplakti ir po truputį sudėti į sviestą, vėl gerai ištrinti. Suberti cukrų. Viską ištrinti iki baltumo. Varškę pertrinti per sietelį ir gerai įmaišyti į tešlą. Miltus persijoti ir […]

TORTAS IŠKART

4 kiaušiniai 4 obuoliai 4 šaukštai cukraus 100 g sviesto (galima margarino) 4 šaukštai grietinės šaukštelis sodos (nugesinti grietinėje) po šaukštą aguonų ir kakavos miltelių, po saują bet kokių riešutų ir razinų žiupsnelis cinamono truputis cukraus pudros, sumaišytos su vanile miltų. Kiaušinius su cukrumi išplakti mikseriu, plakant sudėti sviestą (kambario temperatūros), supilti nugesintą sodą kartu […]

Apverstas obuolių pyragas

2 stiklinės kapotų obuolių, 4 šaukštai sviesto, puse stiklinės medaus, 2 šaukštai pieno. Kepimo formą (geriau stiklinę ) patepti sviestu ir sudėti obuolius. Sviestą pašildyti su medumi ir pienu, išmaišyti ir užpilti ant obuolių. 1/4 stiklinės sviesto, 3/4 stiklinės medaus, 2 kiaušiniai, 1/4 stiklinės miltų, pusantro šaukštelio kepimo miltelių, po 1/4 šaukštelio malto cinamono ir […]