Tortai ir pyragai

Tradicinis tortas

Jums reikės: 3 kiaušinių, 190g cukraus, 100g miltų, 50g krakmolo, šaukštelio kepimo miltelių, 300g aviečių, 2 šaukštelių želatinos, 500g tepamo varškės sūrelio, 750g varškės, 450g grietinėlės, lazdyno riešutų. Baltymus suplakite kartu su 100g cukraus. Sumaišykite su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla išklokite tortinės dugną. Kepkite 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną […]

"Judantis" tortas

Reikės 2-3 pakelių želė 1 litro grietinės 1-2 pakelių želatino 1 stiklinės cukraus ir sodos nugesinimui. Visus želė pakelius išverdame, supilame į atskirus indus ir paliekame kol sustings. Jau sustingusią želė pjaustome induose gabalėliais ir suberiame į bendrą, patartina didesnį, puodą. Tada paimame želatiną ir užpilame jį drungnu virintu vandeniu, galime truputį pakaitinti, kad jis […]

Keksas

100g sviesto, 1,5 stiklinės miltų, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1/4 stiklinės grietinės, 3 šaukštai džiūvėsėlių, 3 šaukštai razinų, 1 pakelis kepimo miltelių. Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Sukant po vieną sudėti trynius ir supilti grietinę. Gerai išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti, sudėti džiūvesėlius ir vėl gerai išmaišyti. Išplakti baltymus ir juos atsargiai […]

Mieliniai pyragėliai su varške

Tešlai: 200-250g margarino, stiklinė pieno, 50g šviežių mielių, miltų. Įdarui: 200g varškės, 2 šaukštai cukraus, kiaušinis, vanilinio cukraus, razinų. Tešlą suminkyti iš karto. Įdėti truputį druskos ir cukraus. Iškočioti piršto storio blyną ir supjaustyti iš vidurio į kraštus platėjančiomis juostelėmis. Ant platesniojo juostelės galo dėti įdara ir susukti voleliu. Vietoje varškės galima imti obuolius. Volelius […]

Smėlinis pyragas

400g miltų, 50g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 4 tryniai, 1 stiklinė obuolių košės, pusė stiklinės cukraus pudros. Persijotus miltus sumaišyti su cukraus pudra, sudėti kiek paplakus trynius, sviestą, grietinę ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaldytuve, kad kiek sustingtų. Kepimo formą iškloti vaškiniu popieriumi, patepti sviestu. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną, didesnę, pakočioti ir sudėti į […]

Šimtalapis

1 kg miltų, 50g mielių, 250g pieno, 5 kiaušiniai, 1,5 stiklinės aguonų, stiklinė razinų, cukrus, 400g sviesto. Mieles pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandį. Tešla padalijama į 6 dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas […]

Pensininkų tortas

Reikės: Indelis kondensuoto pieno su cukrumi, 100 g sviesto, 8 šaukštai miltų, kiaušinis, šaukštelis kepimo miltelių, 1.5 šaukštelio kakavos, sirupo biskvitui sudrėkinti. Pertepimui: 800 g grietinės, šaukštelis citrinos rūgšties, valgomųjų kvepalų, 1.5 šaukšto želatinos. Išplaktą kiaušinį, išlydytą sviestą gerai sumaišyti. Supilti kondensuotą pieną, miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir gautą grietinės tirštumo masę perskirti į dvi […]

Senolių pyragas

5 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, 5 šaukštai miltų, stiklinė aguonų, pakelis vanilės, stiklinė razinų. Kremui: 200g sviesto, 0,5l virtos nesaldžios obuolių košės, pakelis vanilės, stiklinė susmulkintų riešutų. Kiaušinio trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standžių putų išplaktus baltymus. Išmaišyti, pilti į paruoštą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-60 min. […]

Vyšnių pyragas

Jums reikės: 400g miltų, 40g mielių, 3 šaukštų cukraus, 100g sviesto, 1/2 stiklinės pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, druskos. Taip pat: vanilinio cukraus, 4 stiklainių vyšnių kompoto (po 700ml), 800g varškės, 500g tirštos grietinės, 50g krakmolo, 10 kiaušinių, 3 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių, pakelio vyšnių žėlės. Mieles sutrinkite su šaukštu cukraus ir puse kiekio […]

Kumpiu įdarytas pyragas

Grilyje keptas prancūziškas batonas su kumpio įdaru 1 (prancūziškas) batonas 150 g virto kumpio (3 storos riekės) 3 kiaušinių tryniai 1 šaukštas susmulkintų žalumynų druskos 1 skiltelė česnako Batonas, kadangi jis per ilgas griliui – supjaustomas į 2 arba 3 dalis. Atsargiai išskobiamas minkštimas. Batono vidus užpildomas įdaru. Įdarui kumpis supjaustomas mažais kubeliais, įdedamas šakute […]