Užkandžiai

Sūrio blyneliai

200g varškės sūrio, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas cukraus, miltų, sviesto, cukraus( pabarstymui). Išmaišyti tarkuotą varškės sūrį, grietinę ir cukrų. Rankomis suvolioti ir suploti mažus blynelius. Pavolioti miltuose. Apkepinti svieste iš abiejų pusių, kad pagelstų. Pabarstyti cukrumi.

Gardžioji sluoksniuota mišrainė

– pora indeliu šprotų (be aliejaus) sudeti dubenelio dugne, pradeti sluoksniuoti, paskiau sudedi – kepintus atšaldytus svogūnus – tarkuotas morkas su majonezu – supjaustytus kubeliais obuolius – tarkuotą fermentinį sūrį – keptą duoną (supjaustytą kubeliais) – ir pakankamai majonezo ant viršaus bei smulkintų graikiškų riešutų. Gerai būtų, kad koki pusdienį pastovėtų, ar net ilgiau. Skanaus, […]

Karšti varškės sumuštiniai

4-6 riekės baltos duonos, 20g. sviesto, 100g. varškės, 1/2 kiaušinio, drusko, kmynų. Duona aptempama sviestu, varškė sumaišoma su išplaktu kiaušiniu, pagardinama druska ir kmynais. Masė storai tepama ant duonos, viršus pabarstomas kmynais. Kepama karštoje orkaitėje, kol sumuštiniai paskrunda.

Totorių duona su auksine akim

(1 porcija) 100 g maltos mėsos druskos 1 šaukštas susmulkintos petražolės maltų pipirų 1 riekė rupios duonos sviestas 1 kiaušinio trynys Malta mėsa pagal skonį sumaišoma su druska, susmulkinta petražole, smulkiai supjaustytais svogūnais ir rupiai sumaltais pipirais. Pakepinta riekė sočios rupios duonos plonai aptepama sviestu, ant jos uždedama žalios mėsos masė, šakute išplojama, viduryje įspaudžiamas […]

Karšti sumuštiniai su kiaulienos kepsniu ir grietine

4-6 riekės ruginės duonos, 300 g kiaulienos kepsnio arba viena dėžutė troškintos kiaulienos koncervų, 1 raugintas agurkas, 1-2 kiaušiniai, 1 valg. šaukštas pomidorų tyrės, pagal skonį druskos, pipirų, 1 valg. šaukštas grietinės, (2 valg. šaukštai tarkuoto sūrio). Mėsa ir raugintas agurkas susmulkinami, sumaišomi su žaliais kiaušiniais ir pomidorų tyre, pagardinama.Duona aptepama gauta mase, sudedama į […]

Kiaušiniai,įdaryti kastiniu ir duonos kubeliais

4 kiaušiniai, 1 stiklinė džiovintų juodos duonos kubelių, 4 šaukštai kastinio. Kastiniui: 100g sviesto, 300g grietinės, 2-3 šaukštai kefyro, pipirų, druskos pagal skonį. Kietai virtus kiaušinius nulupti, perpjauti išilgai, trynį išimti ir sutrumpinti. Kastinį dėti į negilią lėkštę ir norima forma sudėti perpjautus kiaušinius. Į jų tuščią ertmę pridėti kastinio, įdėti duonos kubelių ir viršų […]

Karšti sumuštiniai su kepenine dešra

4-6 riekės duonos, 30 g taukų arba margarino, 200-250 g kepeninės dešros, 4-6 kiaušiniai, 1 svogūnas arba svogūnų laiškų, druskos, pipirų, 1-2 pomidorai. Duona iš abiejų pusių apkepinama, kol bus šviesiai gelsvos spalvos.Uždedamas didelis išilgai atpjautas kepeninės dešros gabalėlis, o greta jo arba ant viršaus – keptas kiaušinis.Ant dešros uždedamas kauburėlis pakepinto arba žalio svogūno, […]

Graikiniai riešutai su sūrio mase

30 porcijų reikės : 150 g sūrio su pelėsiais, 100 g varškės kremo, česnako skiltelės, 200 g graikinių riešutų, juodųjų pipirų. Riešutus sudėkite į formą ir 15 min pakepinkite 160 temperatūros orkaitėje.Leiskite ataušti.Sūrį sutrinkite ir sumaišykite su varškės kremu.Česnaką sutrinkite ir sudėkite į varškės masę.Pabarstykite pipirais.Ant pusės riešuto dėkite varškės masės ir užvožkite kita riešuto […]

Malto kumpio užkandis

200 g rūkyto kumpio, 150 g sviesto, 1 svogūnas, 2 tryniai. Rūkytą kumpį sumalti mašinėle ir, pridėjus spirginto svogūno, antrą kartą permalti.Sviestą ištrinti iki baltumo ir sukant dėti į jį maltą kumpį, po vieną kiaušinio trynį ir toliau sukti, kol masė pabals.Iš taip pagamintos kumpio masės padaryti pusrutulį ir užšaldyti drebučiuose. Sultinį išvirti kaip mėsos […]

Skumbrės užkandėlė

1 indelis skumbrės konservų aliejuje 3 kietai virti kiaušiniai 1 smulkiai supjaustytas svogūnas 3 šaukštai majonezo 1 šaukštas smulkintų krapų pipirų, vegetos Skumbrę pertrinti, kiaušinius sukapoti ir sumaišyti su kitais produktais. Valgoma su bandele.