Užkandžiai

Ryžių užkepai su dešra

200g rūkytos dešros, 1 stiklinė ryžių, 1 kiaušinis, 4 šaukštai grietinės, druskos, petražolių lapelių, vandens, 1 stiklinė saldžios grietinėlės, 2 šaukštai sviesto. Nuplautus ryžius suberti į verdantį vandenį ir maišant virti. Prieš baigiant virti, pasūdyti. Išvirusius nusunkti, užpilti grietinėle ir, sandariai uždengus, leisti pastovėti, kad išbrinktų. Paskui į ryžių košę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir košę […]

Maltas mėsos vyniotinis

1,5 stiklinės miltų, pusė stiklinės vandens, pusė kiaušinio, druskos, 1 stiklinė virtos mėsos,dar 2 kiaušiniai, 1 šaukštas sviesto, miltų kočiojimui, prieskonių. Miltus, pusę kiaušinio, vandenį ir druską minkyti tol, kol nebelips prie rankų (miltų dėti tiek, kiek reikia). Tešlą iškočioti ir ištampyti labai plonai, virtą mėsą „kumpį, jautieną, vištieną ir pan.) sumalti, pridėti prieskonių. Dviejų […]

Kiaušiniai įdaryti kastiniu

6 kietai išvirti kiaušiniai, 6 šaukštai kastinio, 0,5 stiklinės smulkiai kapoto rūkyto kumpio, smulkių duonos kubelių, 3 šaukštai spirgučio, truputis pipirų, krapų, druskos. Kiaušinius perpjauti išilgai ir išimti trynius. Į dubenį sudėti trynius, kastinį, smulkiai sukapotą kumpį ir viską išsukti. Kiaušinių puseles pridėti įdaro ir sudėti į lėkštę. Aplinkui apdėti duonos kubeliais, apibarstyti spirgučiu.Kai kur […]

Grybų drebutiena

1l virtų grybų kepurėlių, 2 kietai išvirti kiaušiniai, 0,5l grybų sultinio, 1 šaukštas želatinos, 1 virta morka,pipirų, 2 lauro lapeliai, 1 stiklinė grietinės, druskos. Grybus sudėti į indą. Želatiną išbrinkinti šaltame grybų nuovire, sudėti prieskonius, įberti druskos, užvirinti. Kiaušinius supjaustyti griežinėliais arba skiltelėmis, morkas – griežinėliais arba žvaigždutėmis. Morkas ir kiaušinius sudėti ant grybų ir […]

Daržovių užkandėlis

1 baklažanas, 2 kaliaropės, 6 pomidorai, 1 žalias pipiras, 3 nedideli svogūnai, 3 stiklinės grybų, 1/4 šaukštelio garstyčių miltelių, 2 skiltelės česnako, 1/3 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų, sviesto. Baklažaną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Kaliaropes padalyti į 4 dalis ir supjaustyti plonais griežinėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir supjaustyti į 4-6 […]

Skani užkepėlė

1 pak. mažų barankėlių, apie 100 gr. faršo, mėsos prieskonių, truputis fermentinio sūrio keli šaukšteliai majonezo. Barankėles užmerkti vandenyje 15 min. Paruošti faršą su prieskoniais. Paruoštą mėsą dėti į barankėlės viduriuką, ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio ir uždėti mažą šauštelį majonezo. Kepti orkaitėje 15-20min. Vietoj mėsos faršo galima naudoti smulkiai pjaustytas krabų lazdeles su kiaušiniu, […]

Karšti sumuštiniai su ryžiais ir mėsa

4-6 riekės juodos arba baltos duonos, 20g. sviesto arba taukų, 3/4-1 stiklinė birios ryžių košės, 100g. minkštos mėsos, 10g. taukų, 1-2 arbat. šaukšteliai miltų, 1/2 stiklinės sultinio, 1 valg. šaukštas pomidorų tyrės, 1 svogūnas, 1 valg. šaukštas grietinės, 1 pomidoras arba agurkas, žalumynų, druskos, pipirų. Duona pakepinama, kol apskrus plutelė. Karšta ryžių košė sumaišoma su […]

Sumuštinis su antienos krūtinėle

4 porcijoms reikės: 4 bandelių, 150g varškės, 2 džiovintų abrikosų, 1,5 šaukšto citrinos sulčių, pusės tarkuotos citrinos žievelės, 350 g anties krūtinėlės, 2 šaukštelių sviesto, žiūpsnelio džiovinto rozmarino, gabaliuko imbiero, 2 burokėlių, kriaušės, šaukšto medaus, 2 šaukštų sojos padažo, pusės ryšelio svogūno laiškų, druskos,pipirų, 2 šaukštų aliejaus, saujos daigų(pvz., sojos) Abrikosus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite […]

Pikantiški burokėliai

1 kg burokėlių. Padažui : 0.5 stiklinės raudonųjų serbentų sulčių, ankštpipiris, 50 g cukraus pudros, 100 ml apelsinų sulčių, po šaukštą krakmolo ir vandens, 30 g sviesto. Burokėlius išvirti ir supjaustyti figūriniu peiliu. Padažui cukrų ištirpinti vandenyje ir sirupą virti, kol sutirštės.Tada supilti apelsinų ir serbentų sultis, sudėti sviestą, galiausiai praskiestą krakmolą ir 5 min. […]

Keptas įdarytas paršelis

1 paršelis, paršelio kepenys, plaučiai, inkstai, širdis, 300 g veršienos mėsos, 2 šaukštai sviesto, 2 riekelės pyrago be plutų, 2 kiaušiniai, 1 svogūnas, 1 morka, pipirų, druskos. Paršelį gerai nuvalyti, perskrodus papilvę ir krūtinės ląstą, pašalinti vidurius, išplauti ir išimti kaulus.Galvos ir kojų kaulai paliekami.Tada ištrinti druska ir palaikyti pusvalandį, kad įsisūrėtų. Paršelio širdį, plaučius, […]