Užkandžiai

ĮDARYTA PAPRIKA

žaliosios paprikos 2 raudonosios paprikos 2 šaukšteliai želatinos krapų, petražolių 2 vidutinio dydžio svogūnai 170g konservuotų kukurūzų 200g varškės, 100g sviesto 2 šaukštai majonezo keletas lašų sojos padažo pipirų, druskos paprikos miltelių Paruošti ir įdaryti žaliąsias paprikas: nupjauti storąjį galą su uodegėle ir išimti sėklas. Išbrinkinti želatiną. Paruošti įdarą: raudonąsias paprikas supjaustyti juostelėmis ir kartu […]

Karšti sumuštiniai su špinatais, kumpiu ir sūriu

4-6 gabaliukai duonos, 2-3 valg. šaukštai margarino arba sviesto, 4-6 ploni griežinėliai kumpio, 4-6 valg. šaukštai smulkiai supjaustytų troškintų špinatų, 4-6 stori griežinėliai sūrio. Duona aptepama sviestu, uždedamas šaukštas troškintų špinatų, paskui – kumpio, ant viršaus – sūrio. Kepama orkaitėje (250 laipsnių), kol sūris pradeda lydytis ir pagelsta.

Užkandėlė su silke

10 porcijų : 200 g silkių filė, 200 g virtų bulvių, 100 g šviežių obuolių, 1 svogūnas, 100 g marinuotų agurkų, 3 kietai virti kiaušiniai, 100 g majonezo, 100 g grietinės. Silkių filė supjaustome lazdelėmis, kitus produktus – šiaudeliais.Supjaustytus produktus sudedame į indą, pabarstome pipirais (galima ir „Vegetos” prieskoniais), užpilame majonezu bei grietine ir išmaišome. […]

Salotinės cikorijos puselės, keptos grilyje

(1 porcija) Grilyje keptos cikorinės salotos 1 stora salotinės cikorijos gūžė sviesto druskos raudonųjų pipirų Ruošiant cikorijos lapus maistui, reikia pašalinti išorinius blogus lapus, gūželę atsargiai nuplauti ir nusausinti. Gūželę perpjauti per pusę išilgai. Pjūvio vietas sutepti suminkštėjusiu sviestu, pagardintu druska ir raudonaisiais pipirais. Cikorijos puselės dedamos į įkaitusį grilį ant grotelių ir, priklausomai nuo […]

Karšti sumuštiniai su svogūnais ir sūriu

6-8 riekės baltos arba juodos duonos , 70 g margarino, 1 didelis svogūnas, 150 g sūrio. Ant storai apteptos duonos pabarstomas sukapotas svogūnas ir dedama stora sūrio riekė.Kepama karštoje orkaitėje, kol sūris suminkštėja ir pagelsta.

Obuoliai įdaryti kastiniu

8-10 didelių obuolių, citrinos rūgšties, kastinio su rūkyta dešra, petražolių lapelių. Jeigu obuoliai rausvi, tai nulupti nereikia. Nupjauti trečdalį obuolio, sėklalizdį išskobti šaukšteliu, kraštelius išpjaustyti danteliais. Išskobtus obuolius dėti į parūgštintą verdantį vandenį, pavirinti(tik nepervirti).Apvirusius obuolius išgriebti, atšaldyti, iškloti nuplautais sausais petražolių lapeliais. Ant jų šaukšteliu dėti kastinį.Įvairių rūšių kastinis gali būti paduodamas į stalą […]

KRABŲ KEPSNYS

dėžutė konservuotų krabų mažas svogūnas truputis acto augalinio aliejaus malto imbiero ant peilio galo 1 kiaušinis miltų pieno pipirų ir druskos Padažui: truputis pomidorų pastos 3 vidutinio didumo svogūnai česnako skiltelė truputis malto imbiero druskos, pipirų augalinio aliejaus Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir […]

Lietinių užkandėlė

24 porcijoms reikės : Tešlai : stiklinės miltų, 2 kiaušinių, gazuoto mineralinio vandens, druskos, aliejaus Faršui : 200 lašišos arba rūkytos šoninės (griežinėlių), 250 g varškės kremo, 2 šakelių saliero, 40 g kaparių, mažo raudonojo svogūno, druskos, pipirų. Kiaušinius plaktuvu samaišykite su miltais ir pilkite tiek gazuoto mineralinio vandens, kad tešla taptų vientisa ir netiršta, […]

Kiaulės galvos vyniotinis

1 kiaulės galva, 1 inkstas, 1/4 kepenų, 2 svogūnai, 2 riekelės pyrago, 1 šaukštas taukų, pipirų, druskos. Kiaulės galvą (su oda) gerai išvalyti, išplauti, nusausinti, išimti kaulus, raumenis aplyginti, akių vietas užsiūti ir, patiesus raumenimis į viršų, apibarstyti druska bei pipirais. Įdarui skirtą galvos mėsą, vandenyje išmirkytą inkstą, paspirgintus su riebalais svogūnus ir kepenis sumalti […]

Čili užkandėlė

8 porcijoms reikės: 5 vištos filė gabaliukų, 1 šaukšto aliejaus, 500g bulvių, 1 didelio svogūno, 1 šaukšto saldžiosios paprikos, 1 šaukšto pomidorų koncentrato, 2 indelių konservuotų pomidorų, 5 aitriųjų paprikų, 3 lauro lapelių, indelio raudonųjų pupelių, 3 skirtingų spalvų paprikų, muškato riešuto, 2 šaukštų acto, druskos, pipirų. Mėsą supjaustykite mažais kubelais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir […]