Užkandžiai

Norvegiškas vyniotinis su sūriu

2 ploni griežinėliai sūrio, truputį riebalų. Ant kumpio griežinėlio uždėti griežinėlį sūrio, suvynioti ir surišti.Kepinti riebaluose, kol atsiras trapi luobelė.Patiekti su duona arba pyrago skrebučiais, bulvių koše arba daržovėmis. Apskaičiuota 2 porcijoms.

Obuoliai su pupelėmis ir kriaušėmis

150g obuolių, 250g kriaušių, 350g baltų pupelių, 100g sviesto ar lašinukų su svogūnais, truputis druskos, cukraus. Pupeles per naktį išbrinkinti ir išvirti, kad būtų minkštos. Kriaušes nulupti, perpjauti pusiau ir išvirti vandenyje. Jas graibštu išimti, apibarstyti cukrumi. Į tą patį vandenį dėti nuluptus, į 4 dalis perpjautus obuolius ir trumpai pakaitinti. Kriaušes ir obuolius sumaišyti […]

Krabų lazdelių ir sūrio užkanda

Krabų lazdelės, 300 gramų Fermentinis sūris, 200 gramų Majonezas, 4 šaukštai Kiaušiniai, 1 vienetas Česnakai, 3 skiltelės Džiūvėsėliai, truputį Sūrį sutarkuoti, krabų lazdeles smulkiai supjaustyti, įdėti majonezo, smulkintą česnaką, masę gerai išmaišyti. Suformuoti kaip kotletukus,mirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti. Karštus valgyti skanu su šviežiomis salotomis, šalti prie alučio 🙂 Skanaus!

Mėsos vyniotinis

500 g liesesnės kiaulienos šoninės, 500 g jautienos, 2 morkos, kmynų, kalendros, maltų karčiųjų pipirų, druskos, česnako. Morkas nuplauti, sutarkuoti burokine tarka.Kiaulienos šoninę perpjauti, jei nestora – tik palyginti ir pabarstyti morkų ir prieskonių mišiniu.Jautieną supjaustyti kubeliais, uždėti ant kiaulienos, pabarstyti tuo pačiu morkų ir prieskonių mišiniu.Suvynioti, apsukti marle ar celofanu ir stipriai surišti.Taip palaikyti […]

Įdaryta kalakuto krūtinėlė

Jums reikės : 750 g kalakuto krūtinėlės, 150 g rūkyto kumpio, indelio konservuotų žirnelių, 2 padžiūvusių bandelių, 2 kiaušinių, 1/2 stiklinės pieno, perpus praskiesto vandeniu, 3 šaukštų augalinio aliejaus, sultinio kubelio, druskos, baltųjų pipirų, muskato riešuto, 3 šaukštų grietinės, kedro riešutų arba saulėgrąžų sėklų, cukraus Mėsą įtrinkite druska ir muskato riešutu.Valandai įdėkite į šaldytuvą.Bandeles išmirkykite […]

Karšti varškės sumuštiniai su kilke

4-6 riekės juodos duonos, 80-100 g varškės, 4-6 kilkės, 1/4 svogūno ir 1 arbat. šaukštelis svogūnų laiškų, 1/2 kiaušinio, 20 g margarino arba sviesto. Duona aptepama sviestu (margarinu).Varškė sumaišoma su smulkiai supjaustyta kilke, svogūnais ir išplaktu kiaušiniu, užtepama ant sumuštinių.Kepama karštoje orkaitėje taip, kad varškė pagelstų.

Saldūs sumuštiniai su apelsinais ir razinomis

100 g bandelių arba ragaišio, 20 g sviesto, 25 g žalių salotų, 1 apelsinas, 1 obuolys, razinų. Balta duona arba ragaišis aptepami sviestu.Ant vieno krašto dedamas salotos lapelis, ant jo – apelsino skiltelių ir obuolio griežinėlių.Tinka ir obuoliai iš kompoto.Šalia dedamas karštame vandenyje išbrinkintų ir atvėsintų razinų kauburėlis.

Kimštos kaliaropės

6 porcijoms reikės : 6 kaliaropių, 4 pomidorų, šviežio baziliko, 1 aštrios marinuotos paprikos, česnako, pusės citrinos sulčių, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus. Kaliaropes sutvarkykite, nupjaukite lapus ir išvirkite truputį pasūdytame vandenyje.Nusunkite, leiskite atvėsti ir išskobkite vidų.Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir supjaustykite mažais kubeliais.Sumaišykite su mase, išskobta iš kaliaropių.Sudėkite supjaustytą papriką, smulkintą česnaką ir baziliko lapus.Pabarstykite […]

Ryžių salotomis prikimštas svogūnas

4 porcijoms reikės: 4 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, 150g ilgagrūdžių ryžių, 100g virto kumpio, 1 raudonosios paprikos, 300ml sultinio, 2 šaukštų smulkintų petražolių, šaukšto kaparių, muškato riešuto, 40g tarkuoto fermentinio sūrio. Svogūnus nulupkite Nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų. Virkite 15 min. pasūdytame vandenyje. Išskobkite svogūno minkštimą susmulkinkite ir apkepinkite svieste. Sudėkite ryžius, juostelėmis supjaustytą […]

Greitas užkandis

1 dėžutė menkės kepenėlių 2 kiaušiniai 1 nedidelė galvutė svogūno 2-3 šaukštai majonezo druskos, pipirų 10 duonos riekelių (juodos arba baltos pagal skonį) žalumynų Išvirti kiaušinius, kol jie atvės galima ruošti menkių kepenėles. Jas reikia pertrinti šakute, sudėti susmulkintą svogūną, įberti pagal skonį druskos ir pipirų, taip pat susmulkinti kiaušinį ir viską sumaišyti su majonezu. […]