Užkandžiai

Troškinti obuoliai su salierais

300g obuolių, 2 salierai, 2 pomidorai,50g aliejaus, 200g obuolių vyno( ar kito baltojo vyno), truputis druskos, pipirų, lauro lapelių, svogūnas, cukrus. Salierus nulupti, supjaustyti ruoželiais ir troškinti aliejuje, supylus vyną ir sudėjus kitus prieskonius. Po 10min. sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius bei pomidorus ir, uždengus puodą, palikti maždaug 10 min. Į stalą paduoti su […]

Kastiniu įdarytos daržovės

5-8 nedideli agurkai, 10 nedidelių pomidorų, žalumynų, Kastiniui: 200g sviesto, 400g grietinės, pipirų, druskos. Paruošti daržoves: agurkus nuplauti, nupjaustyti galus,kad gerai stovėtų, iš vidaus šaukšteliu išskobti sėklas ir agurkus sustatyti lėkštėje. Iš sviesto, grietinės, įbėrus rtuputį oioirų ir druskos, susukti kastinį. Kastinio pridėti tuščius agurkus, ant viršaus uždėti po nedidelį pomidoro griežinėlį. Lėkštėje apdėlioti agurkus […]

Troškinti obuoliai su žuvimi

200g obuolių, 400g žuvies, 25g lašinukų, svogūnas, truputis druskos, 1/4 stiklinės grietinės. Lašinukus supjaustyti ruoželiais ir paspirginti. Tada į juos sudėti nuluptus ir smulkiomis skiltelėmis supjaustytus obuolius, supjaustytą svogūną ir patroškinti. Sudėti paruoštą žuvį (supjaustyti nedideliais gabalėliais ir įtrinti druska ), indą uždengti ir troškinti. Paduoti į stalą, patiekalą užpylus grietinę.

"Šašlykai" iš fetos sūrio

8 porcijoms reikės : 350 g fetos sūrio, kiaušinio, 4 šaukštų miltų, 3 šaukštų maltų migdolų, 4 šaukštų pieno, aliejaus, 100 g žaliųjų alyvuogių, 100 g tamsiųjų vynuogių. Fetos sūrį supjaustykite nemažais kubeliais ir pabarstykite miltais.Kiaušinį suplakite su pienu.Kiekvieną gabaliuką sūrio pirma apvoliokite kiaušiniu, paskui migdolais. Kepkite po kelis gabaliukus giliame inde įkaitinusi aliejų.Smeikite ant […]

Prakandas (Foršmakas) pyrage

500 g pyrago kepaliukas, 150 g virtos ar keptos mėsos, 0.5 silkės, 0.5 svogūno, 1 virta bulvė, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas trinto sūrio, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai grietinės, 0.5 stiklinės pieno, 0.5 arbat. šaukštelio cukraus, pipirų. Masę pagaminti taip, kaip gaminant Prakandą (Foršmaką). Paimti 0.5 kg svorio senesnio pyrago kepaliuką, viršutinę plutos dalį […]

Sūrio kukuliai

Jums reikės: 200g rokforo sūrio, po 100g varškės ir brinzos, šaukštelio stambiai maltų žaliųjų pipirų, 2 šaukštų maltų arba smulkiai sukapotų graikiškų riešutų, šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių, 2 šaukštų sezamo. Sviestą ištrinkite iki purumo, visą laiką trindama sudėkite brinzą, sutrupintą rokforą ir varškę. sezamą paskrudinkite sausoje keptuvėje. Atskirose lėkštėse pipirus sumaišykite su riešutais, sezamu ir […]

Kalmarų žiedų užkandis

200 g aliejaus, 1 kalmaras, 100 g salotų lapų, 30 g alyvuogių, 20 g mėlynojo svogūno, citrinų sulčių, alyvų aliejaus, sojų padažo. Tešlai: 1 kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, 1/4 stiklinės kefyro, druskos, cukraus, pipirų. Marinatui: 2 skiltelės česnako, citrinų sulčių, juodųjų pipirų, druskos. Kalmarus supjaustome žiedais ir pamarinuojame. Maišome tešlą, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių […]

Blynai

500 g bulvių, 2 šaukštai miltų, svogūnas, šaukštas sviesto, 200 g virtų grybų, aliejaus, druskos. Bulvės išverdamos ir ataušinus sumalamos mėsmale. Į masę suberiami miltai, suminkoma. Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas aliejuje kartu su smulkintais grybais. Bulvių masė padalinama į 4 lygias dalis. Iš tešlos gumulėlio išplojamas elipsės formos paplotėlis, ant vieno krašto sudedami grybai […]

Lietiniai su pomidorų salotomis

4 porcijoms reikės: pusės ryšelio petražolių, ryšelio svogūnų laiškų, 30g sviesto,120ml pieno, 3 kiaušinių, 40g tarkuoto parmezano, druskos, pipirų, 100g miltų, 600g pomidorų, 150g svogūnų, ryšelio baziliko, 40g krapų, 3 šaukštų baltojo balzaminio acto, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštelio aliejaus. Petražoles ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Sviestą ištirpdykite, bet neužvirkite. Sumaišykite su pienu, kiaušiniais, parmezanu,žalumynais, druska […]

Kiaušiniai su apelsinų padažu

6 apelsinai, 6 obuoliai, 125g razinų, 60g cukraus, 1/2 šaukštelio druskos, šaukštelis imbiero, 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto, 1/8 l raudonojo vyno acto, 250g bruknių uogienės, 8 kiaušiniai. Užpilui: 3 šaukštai juodųjų arbatžolių, šaukštas druskos, šaukštas juodųjų pipirų (nemaltų), lazdelė cinamono, šaukštelis gvazdikėlių. Padažą ruošti tą dieną, kai patiekalas bus valgomas. Minkštąją apelsinų dalį susmulkinti. […]