Užkandžiai

Įdaryti agurkai

5 agurkai Įdarui : 100 g virtos dešros, 50 g fermentinio sūrio, 3-4 skiltelės česnako, 0.5 raudonojo ankštpipirio, majonezo. Dešrą, ankštpipirį susmulkinti kubeliais, sūrį smulkiai sutarkuoti.Sutrintus česnakus išsukti su majonezu.Agurkus perpjauti pusiau išilgai, išskobti minkštimą ir įdaryti dešros ir sūrio mase.Viršų aplieti majonezu.

Krevečių delikatesas

(2 iešmai) 150 g šaldytų krevečių citrinos sulčių miltų aliejaus Išimtos iš kameros krevetės atitirpinamos, suveriamos ant iešmelių, truputį apšlakstomos citrinos sultimis, pavoliojamos miltuose ir apšlakstomos aliejumi. Šašlykai kepami įkaitusiame grilyje ant aliuminio folijos. Iškepa greit! Šis gardumynas tiekiamas su prieskoniniu sviestu. Puošiama citrinos griežinėliais, ridikėlių rožytėmis. Nepakenks ir keletas riekelių prancūziško batono. Galima krevetes […]

Sūdyta lašiša

Reikės: Lašišos filė Druskos mišinys sūdytai lašišai Paruošimas: Lašišą įtrinti druskos mišiniu sūdytai lašišai, kad gerai padengtų ir išlaikyti šaldytuve 24 valandas. Prieš naudojant gerai nuplauti ir nudžiovinti švariu rankšluosčiu. Pastabos: Jei file stora, šaldymo laiką galima pratęsti dar parai. Naudoti tinka kai file būna gerokai sukietėjus. Laikyti šaldytuve ne daugiau kaip 5 dienas. Tinka […]

Troškintų obuolių kukuliai

I. 0,5 kg bulvių, 0,5 kg obuolių, 0,5 l pieno, 30g margarino, kiaušinis, 70g miltų, truputis druskos, cukraus, citrinos sulčių. Išvirtas iš vakaro bulves nulupti, sutrinti, įmušti kiaušinį,įberti miltų, truputį druskos ir išminkyti tešlą (iš jos galima padaryti 10 nedidelių kukulių). Obuolius nulupti, supjaustyti kiekvieną į 4 dalis, išimti sėklalizdžius ir apšlakstyti citrinos sultimis. Darant […]

Krabų lazdelės tešloje

300 g krabų lazdelių, 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, miltų, aliejaus. Iš kiaušinių, pieno ir miltų užmaišome tešlą. Tešla turėtų būti tiršta. Imame krabų lazdelę, apvoliojame tešloje ir dedame į įkaitintą keptuvę su alieumi. Kepame, kol rusvai apskrus. Valgome su kečiupu. Labai tinka šviežių daržovių salotos.

Grybų apkepėliai (Paštetėliai)

500 g pyrago, 2 stiklinės virtų kapotų grybų, 1 šaukštas sviesto, 0.5 stiklinės grietinės, 0.5 svogūno, 0.5 šaukšto miltų, 2 šaukštai trinto sūrio, pipirų, druskos. Džiovintus virtus grybus sukapoti, paspirginti svieste kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais, pridėti miltų, grietinės ir keletą minučių patroškinti.Po to, jei yra, įdėti vieną trynį, druskos, pipirų ir išmaišyti.Nupjauta pluta pyragą […]

Pikantiški mėsos kukuliai

24 porcijoms reikės : 300 g maltos veršienos, kiaušinio, 2 šaukštų sezamo, 2 šaukštų krakmolo, druskos, pipirų, ciberžolių, sojos padažo, kajeno pipirų, 2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, aliejaus, šviežių mėtų. Mėsą sumaišykite su tryniu ir krakmolu.Pagardinkite sojos padažu, kajeno pipirais, druska ir pipirais. Įpilkite šaukštą mineralinio vandens.Viską gerai sumaišiusi 1 valandai įdėkite į šaldytuvą. Baltymą suplakite […]

Karšti varškės sumuštiniai

4-6 riekės baltos duonos, 20 g margarino arba sviesto, 100 g varškės, 1/2 kiaušinio, druskos, pipirų. Duona aptepama margarinu, varškė sumaišoma su išplaktu kiaušiniu, pagardinama druska ir kmynais.Masė storai tepama ant duonos, viršus pabarstomas kmynais.Kepama karštoje orkaitėje, kol sumuštiniai paskrunda.

Įdaryti baklažanai

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio baklažanų, baltojo svogūno, 300g maltos ėrienos, 4 prinokusių pomidorų, česnako skiltelės, 2 šaukštų tarkuoto parmezano, šaukšto susmulkinto mairūno, šaukštelio malto cinamono, šaukšto pomidorų koncentrato, tarkuoto muskato riešuto, aliejaus, druskos, pipirų. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite galus, perpjaukite išilgai perpus. Išimkite šaukštu sėklytes, minkštimą subadykite peiliu. Pasūdykite ir pašlakstykite aliejumi. Sudėkite į […]

Kepta avino sirdis

Reiks: Avino sirdziu (As naudojau zmonos kumscio dydzio sirdis. Gal augesnio avino sirdys didesnes.) Eiga: Apipjaustyti riebalus nuo sirdziu, ispjauti venas. Perpjauti sirdis isilgai kad gautusi kepsneliai ir kepti ant grilines. Tinka: Su salotom, ryziais. Pastabos: Jei sirdys truputi rozines viduj tai jau iskepusios. kai jau pilkos jau truputi manyciau perkepet.