Užkandžiai

Karšti sumuštiniai su sūriu ir kilke

6-8 riekės baltos arba juodos duonos, 50 g sviesto arba 70 g grietinės, 3-4 kilkės, 100 g sūrio. Duona aptepama sviestu arba grietine.Ant kiekvienos riekės uždedama pusė nuvalytos kilkės, o ant viršaus plona riekelė sūrio.Kepama karštoje orkaitėje, kol sūris pagelsta ir šiek tiek išsilydo.Kietą sūrį galima sutarkuoti ir uždėti storu sluoksniu.

Karšti sumuštiniai su rūkyta silke ir obuoliais

4-6 riekės baltos duonos, 50 g margarino, 1 rūkyta silkė, 1 valg. šaukštas miltų, 1/2 stiklinės žuvies sultinio, vandens, 2-3 rūgštūs obuoliai, 1 svogūnas, druskos, pomidorų tyrės arba ankštinių pipirų, 1-2 kiaušiniai, 1 pomidoras arba salieras. Viena duonos pusė apkepama. Silkė nuvaloma, išimami kaulai. Obuoliai supjaustomi mažais plonais griežinėliais, svogūnai susmulkinami. Silkės gabaliukai ir svogūnai […]

Įdaryta kopūsto gūžė drebučiuose

1 kopūsto gūžė, 0,5 kg maltos kiaulienos, pipirų, 1-2 svogūnai, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas sviesto, 3-4 riekutės batono, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas želatinos, 2-3 morkos,druskos, petražolių ar krapų lapelių, 3-5 lauro lapeliai. Kopūsto gūžę nuvalyti, dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirti. Paskui kopūsto lapelius praskleisti ir į tarpus pridėti po ploną sluoksnį įdaro. […]

Kimšta vaikiška bandelė "Vitaminas"

6 nedidelės bandelės, 150 g sviesto, 200 g virtos mėsos ar dešros, 2 kiaušiniai, 1-2 rauginti ar marinuoti agurkai, 30 g žalumyninių daržovių (petražolių, krapų, salierų), 50 g fermentinio sūrio, pipirų, druskos. Nupjovus vieną bandelės galą, arbatiniu šaukšteliu išskaptuojamas vidus (iš jo galima padaryti džiūvėsėlių), Paliekamos 0.5 cm storio sienelės.Tada pagaminami 2 įdarai : 1. […]

Įdaryta paprika

2 žaliosios paprikos, 2 raudonosios paprikos, 2 šaukšteliai želatinos, krapų, petražolių, 2 svogūnai, 170g konservuotų kukurūzų, 200g varškės, 100g sviesto, 2 šaukštai majonezo, keletas lašų sojos padažo, pipirų, druskos, paprikos miltelių. Paruošti ir įdaryti žaliąsias paprikas: nupjauti storąjį galą su uodegėle ir išimti sėklas. Išbrinkinti želatiną. Paruošti įdarą: raudonąsias paprikas supjaustyti juostelėmis ir pakepinti aliejuje […]

VIENGUNGIO PUSRYČIAI

2 kiaušiniai 10 gr maltos paprikos Įmušam kiaušinius į keptuvę ir užberiame paprika. Po 5 min . galime valgyti.

Šventinis užkandis

0,5 kg jautienos, 200g džiovintų grybų, 1 svogūnas, 3 kiaušiniai, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštelis kmynų, citrinos rūgšties, pipirų, česnako. Tešlai: 1šaukštas sviesto, miltų, 0,5 stiklinės vandens, 2 kiaušinių tryniai. Jautieną supjaustyti nedideliais plonais gabaliukais, truputį pasūdyti, pabarstyti citrinos rūgštimi(nedaug), smulkiai tarkuotu česnaku, kmynais, pipirais, druska (pagal skonį), gerai išmušti. Išmirkytus ir išvirtus grybus nusausinti […]

"Uošvės liežuvis"

1 kg baklažanų, česnakas, acto, 1/2 stiklinės aliejaus, aitrioji paprika, druskos. Baklažanus nulupti ir išilgai supjaustyti plonais griežinėliais. Griežinėlius apibarstyti druska ir palikti pastovėti 3-4 val. Išsiskyrusias sultis nupilti. Tada griežinėlius apkepinti aliejuja, iki gražiai pageltonuos. Česnaką ir aitriąją papriką sumalti per mėsmalę, įpilti acto. gerai išmaišyti ir įtrinti šia mase apkeptus baklažanus. taip paruoštus […]

Dvigubi sumuštiniai iš sausainių su varške

100 g sausainių, 50-70 g varškės, 1 arbat. šaukštelis marmelado. Ant vieno sausainio uždedama saldžios varškės ir iš viršaus prispaudžiama kitu, kuris dar papuošiamas gabalėliu marmelado ir varške.

Karšti sumuštiniai su kilke

6-8 riekės duonos, 60 g sviesto arba margarino, 6-8 kilkės, (1-2 pomidorai arba svogūnai). Ant sviestu apteptų duonos riekių uždedama kilkės filė.Pagal skonį ant kiekvieno sumuštinio dar galima uždėti griežinėlį pomidoro arba svogūno.Kepama karštoje orkaitėje, kol kilkė suminkštės, o duona paskrus.