Užkandžiai

Smegenys dubenėliuose

700 g smegenų, 0.5 svogūno, 0.5 stiklinės miltų, muškato riešuto, druskos, 2 šaukštai sviesto, petražolių lapelių. Tešlai : 2 stiklinės miltų, 1.5 stiklinės vandens, 2 kiaušiniai, druskos, truputis cukraus, taukų tešlai virti. Miltus atskiesti vandeniu, pridėti kiaušinių, truputį druskos, cukraus ir išplakti tešlą.Taukus išlydyti ir gerai įkaitinti.Imti nerūdijančio plieno (ne aliuminį) samtį, jį įkaitinti taukuose, […]

Vištienos ir kumpio paštetas

Jums reikės: 750g vištienos krūtinėlės, 250g liesos šoninės, 250g kumpio, 1/2 stiklinės grietinėlės, 6 kiaušinių, 2-3 šaukštų degtinės, druskos, baltųjų pipirų, riebalų formai Vištieną supjaustykite gabaliukais, apkepinkite įkaitintame aliejuje ir leiskite ataušti. Šoninę virkite 20 min. pasūdytame vandenyje ir išėmusi iš vandens bei gerai nuvarvinusi supjaustykite plonomis juostelėmis. Mėsą sumalkite kartu su kumpiu. Grietinėlę suplakite […]

GRYBŲ PUDINGAS

250g sūdytų ar marinuotų grybų 500g virtų bulvių 25g tarkuoto fermentinio sūrio 1 svogūnas 1 kiaušinis 1 šaukštas sviesto žiupsnelis petražolių Bulves sumalti. Grybus smulkiai supjaustyti. Svogūnus pakepinti, o kiaušinį išplakti. Visus produktus sudėti į maltas bulves. Viską gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į riebalais išteptą emaliuotą keptuvę ir apibarstyti tarkuotų sūriu. Kepti karštoje orkaitėje. Patiekti […]

Saldūs sumuštiniai su sūriu ir vaisiais

100 g baltos duonos, 20 g sviesto, 50-60 g tarkuoto arba lydyto sūrio, 100 g vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų, persikų), 1 arbat. šaukštelis išgliaudytų riešutų. 1 būdas. Duona aptepama sviestu, ant jo uždedama aštraus tarkuoto sūrio (galima žaliojo), o ant viršaus – saldintame vandenyje išvirtų vaisių ir riešutų. 2 būdas. Ant duonos dedama lydyto sūrio […]

Žalios širdelės

40 širdelių reikės: 10riekelių baltos forminės duonos, 400g varškes, 2 žaliųjų citrinų žievelių, agurko, 4 šaukštus grietinės ir žaliųjų citrinų sulčių, ryšelio susmulkintos kalendros, druskos, susmulkintų petražolių lapelių. Širdeles pavidalo formele iš duonos išspauskite 40 širdelių(4 cm skersmens). Sumaišykite varškę, žaliųjų citrinų sultis ir žievelę, grietinę, kalendrą ir petražoles. Viską pagardinkite druska ir maltais pipirais. […]

KIAUŠINIAI SU APELSINŲ PADAŽU

6 nedideli apelsinai 6 obuoliai 125 g razinų 60 g cukraus 1/2 arbat. šaukštelio druskos 1 arbat. šaukštelis imbiero 1/4 arbat. šaukštelio tarkuoto muskato riešuto 1/8 l raudonojo vyno acto 250 g bruknių uogienės 8 kiaušiniai Užpilui: 3 valg. šaukštai juodų arbatžolių 1 valg. šaukštas druskos 1 valg. šaukštas juodųjų pipirų (nemaltų) 1 lazdelė cinamono […]

Obuolių lietiniai su džiūvėsėliais

200g obuolių, 75g miltų, kiaušinis, 2 kiaušinių baltymai, 1-2 šaukštai pieno, druskos, riebalų kepimui, trintų džiūvesėlių. Kiaušinį išplakti su druska, berti miltus, pilti pieną ir išsukti vientisą masę. Dėti gerai išplaktus baltymus ir viską išmaišyti . Keptuvėje įkaitinti riebalus ir juose kepti plonus lietinius. Vieną pusę apkepus, dėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus obuolius, apibarstyti džiūvesėliais […]

Grilyje keptas sumuštinis su kiaušiniais

(1 porcija) Grilyje keptas sumuštinis su kiaušiniais – tai greitas ir sotus sumuštinis! 1 riekelė pyrago 1 šaukštas majonezo 1 kietai virtas kiaušinis druskos 50 g sūrio (1 griežinėlis) raudonėlio Pyrago riekelė aptepama sviestu. Užtepama majonezo, uždedami kietai virto kiaušinio griežinėliai, pabarstoma druska. Uždengiama sūrio griežinėliu, apibarstoma žiupsneliu raudonėlio (laukinio mairūno) ir apkepama kol sūris […]

Prakandas (Foršmakas)

300 g virtos ar keptos jautienos, veršienos, triušienos, avienos ar paukštienos, 1 silkė, 1 svogūnas, 2 kiaušiniai, 2 – 3 virtos bulvės, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas tarkuoto sūrio, maltų pipirų, druskos (jei reikia). Silkę truputį pamirkyti, išskrosti, nulupti ir išimti kaulus. Virtą mėsą, virtas bulves, svieste paspirgintą svogūną, silkę permalti, dėti […]

Karšti sumuštiniai su žuvimi, kiaušiniu ir sūriu

6-8 riekės baltos duonos arba ragaišio, 200 g žuvies, 1-2 kiaušiniai, krapų, 100 g sūrio, pagal skonį druskos, pipirų, (50 g sviesto arba margarino). Kepta arba virta žuvis susmulkinama ir sumaišoma su išplaktu kiaušiniu, įdedama smulkiai supjaustytų krapų, druskos ir pipirų.Masė sudedama storu sluoksniu ant iš vienos pusės padžiovintos arba riebalais apteptos duonos riekelės.Ant viršaus […]