Sausainiai Sniego gniūžtės

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tiesą pasakius, tai patys lengviausi sausainiai, kokius kada nors teko daryti. Ne tik lengviausi, bet ir greičiausi. Iš tikrųjų greičiausi. Jiems nereikia nieko malti, nieko plakti, nieko tirpinti, nieko minkyti. Juos gaminant reikės ištepti vos du indus ir vieną šaukštą, tad po jų net indų nereikės (beveik nereikės) plauti. Tad jei turite 10 min ir atliekamų kiaušinio baltymų, išsikepkite.
Pastabos:
- Originaliame recepte iš tešlos yra formuojami kriaušių formos sausainukai, o jiems iškepus į juos įsmeigiama mėtos šakelė, kad dar labiau primintų kriaušę, bet kadangi dabar ne kriaušių sezonas, o sniego gniūžčių, todėl nutariau daryti tokią formą. Bet jei jums priimtinesnės kriaušės – darykite kriaušes.
Privalumai: labai greitai pagaminami, be riebalų, be kvietinių miltų (ar tai reiškia, kad ir be gliuteno?), gražiai atrodo.
Trūkumai: kol kas nepastebėjau.
Kam patiktų: originalesnių sausainių ieškotojams.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (9 nedideliems sausainiams):
- 1 kiaušinio baltymo
- 10 ml apelsinų sulčių
- 1/3 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
- 83 g maltų migdolų
- 33 g manų kruopų
- 40 g cukraus
- 1/3 a.š. vanilinio cukraus
- cukraus pudros apvoliojimui
Gaminimas:
Į vieną indą suberkite migdolus, manų kruopas, cukrų ir vanilinį cukrų. Kitame inde lengvai išplakite kiaušinio baltymą su apelsinų sultimis ir apelsino žievele. Sumaišykite abu mišinius. Iš gautos masės formuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min.
Išėmę apvoliokite cukraus pudroje.
Receptas iš žurnalo “Verdu ir Kepu” nr. 11