Antrieji patiekalai

Itališki bulvių virtinukai

Itališki bulvių virtinukai

Kaip ir žadėjau, po ilgos ilgos pertraukos, receptas! Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) – reikia tik kelių paprastų ingredientų, o padažą galite pasigaminti kokį tik norite. Šįkart virtinukus patiekiau su tradiciniu spirgučių padažu, bet galite tiesiog pagardinti sviestu ir šiek tiek tarkuoto sūrio – taip pat labai skanu. Ingredientai: Virtinukams: 150 g. miltų 500 g. bulvių […]

Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm

Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm

Labai tinka rudeniui – maloniai sušildo ir sukelia prisiminimus apie atostogas Graikijoje ar kituose šiltuose kraštuose, kur daug saulės, šiltos jūros ir puikaus maisto su jūros gėrybėm. Laaaabai pomidoriškas ir su laaabai daug krevečių 🙂 Paruošti nesudėtinga (nors užtrunka), bet tikrai verta. Naudojau: 5 nedidelius svogūnus ~1200 g. pomidorų 4 sk. česnako 1 papriką 100 […]

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis

Vis daugiau žmonių nešasi pietums savo pagamintą maistą priešpiečių dėžutėse, aš manau, kad tai puiki idėja, žinai ką valgai, gali pasigaminti tai, ką mėgsti. Noriu pasiūlyti vieną iš tokių pietų variantų-tortilijos su triušiena ir daržovėmis! Reikės: 2 didesnių arba 4 mažesnių tortilijų salotų Iceberg 1-2 pomidorų 1-2 agurkų 1 nedidelio mėlyno svogūno (supjaustome žiedais, pašlakstome […]

Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

Kadangi žuvį valgome gana retai, tai norėjosi paruošti ją ypatingai. Ir nors iš tikrųjų nieko čia mandro, bet skonis tikrai buvo ypatingas.. ? 2 porcijoms reikia: 4 upėtakio gabaliukų 1 nedidelės imbiero šaknies 100 g ryžių 200 g žaliųjų šparagų 2 v.š. sausoje keptuvėje pakepintų sezamų Marinatui: 2 v.š. medaus 5 v.š. sojos padažo 1-2 […]

Daržovių troškinys su lęšiais

Daržovių troškinys su lęšiais

Nesu labai sveiko maisto propaguotoja, bet nesu ir priešingoje barikadų pusėje. Šiaip ar taip ilgai užtruko, kol ryžausi pagaminti ką nors su lęšiais. Dabar galiu drąsiai sakyti, kad pirmas kartas tikrai nebus paskutinis. Man labai patiko – viskas paprasta, greita ir skanu. Pastabos: Jei būtinai norisi mėsos, įdėkite keptos vištienos, manau, skoniui tai tikrai nepakenks. […]

Perlinių kruopų troškinys

Perlinių kruopų troškinys

Prisipažinsiu, kad kruopas valgau labai retai, todėl bandau taisyti padėti ir įtraukti jas į savo racioną. Vakar išbandžiau štai tokį troškinį, kurį išprašė ir mano mažasis ir su malonumu valgė (tik daviau be pievagrybių). Reikės: 60-70 g perlinių kruopų 100 g pievagrybių 1 didelio svogūno 2 skiltelių česnako 1/2 paprikos saujos žirnių ankščių druskos, pipirų džiovinto […]

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Namie vis gulėjo baklažanas, tai atėjo eilė kažką su juo pagaminti, tadau radau šį receptą, pagal kurį padariau troškinuką su mažais pakeitimais 🙂 Išeiga 3-4 porcijos Jums reikės:200 g ilgagrūdžių „Basmati” ryžių;50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius)2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu);šaukštelio kmyninio kumino;700 ml vandens;50 g anakardžių arba žemės riešutų;augalinio aliejaus kepimui […]

Lašišos kepsniai

Lašišos kepsniai

Reikės: Lašišos Citrinos Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių Himalajų druskos Šviežiai maltų pipirų Žuvies prieskonių Garnyrui: Šaldytų daržovių Himalajų druskos Šviežiai maltų pipirų Šaukštelio sviesto 200 ml grietinėlės Lašišą supjastome kepsniais, odą pašaliname. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais, leidžiame pasimarinuoti apie 15 min. Dedame į karsčiui atsparų indą, apteptą aliejumi. Ant kiekvieno kepsnio dedame po griežinėlį […]

Idealiai įdaryta bulvė

Idealiai įdaryta bulvė

Bulvė tinka ne tik garnyrui. Ji pati gali būti puikiu pagrindiniu patiekalu. Švariai nuplautą bulvę įpjauti du trečdalius jos pločio. Apipurkšti aliejumi. Į tarpus prikimšti svogūnų riekelių, kumpio arba parmezano sūrio riekelių pakaitomis su sviestu (sviestą geriausia užšaldyti, kad būtų lengviau atpjauti plonas riekeles). Nepamiršti pabarstyti druska ir pipirais. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje […]

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Tai vienas iš tų patiekalų, kuris iš esmės nereikalauja griežto recepto. Tiesa, prisipažinsiu, kad kai virtuvėje buvau ne „pusžalė“ (kaip dabar), o dar visai „žalia“, labai nemėgau tokių receptų, kurie ingredientų kiekius nurodydavo tokiais epitetais kaip „iš akies“, „žiupsnelis“, „pagal skonį“… Kas, po galais, yra tas „žiupsnelis“? Kartą net ėmiau „googlinti“, kiek gi gramų druskos […]