Antrieji patiekalai

Traški šoninė

6 porcijoms reikės: 1,2 kg liesos kiaulienos šoninės 1 kg garbanuotųjų kopūstų 800 g morkų druskos baltųjų pipirų 1 svogūno 2 – 3 šaukštų aliejaus 2 šaukštų garstyčių pusės stiklinės grietinės Šoninę nuplaukite ir tankiai subadykite. Dėkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kopūstus supjaustykite gabaliukais. Morkas supjaustykite griežinėliais, užpilkite […]

SILKĖ SU GRAIKIŠKAIS RIEŠUTAIS

1 silkė 1 didelis svogūnas 100g graikiškų riešutų Svogūną pakepiname aliejuje. Atskirai pakepinam susmulkintus iki spirgo dydžio graikiškus riešutus. Viską sumaišome ir uždedame ant silkės gabaliukų, išdėliotų silkinėje. Vaišindami šiuo patiekalu svečius leiskime jiems atspėti, su kuo paruošta silkė. Daugėlis pasako, kad su spirgučiais. Skonis iš tiesų idomus.

žuvis meksikietiškai

2 kg karpio arba plekšnės, 6 smulkiai supjaustyti pomidorai (500 g), 5 sukapotos česnako skiltelės, 8 sukapotos petražolių šakelės, po 0,5 stiklinės nuluptų ir smulkiai supjaustytų migdolų, razinų, žaliųjų alyvų, 20 nedidelių su lupenomis virtų bulvių, 0, Bulves nulupti. Žuvį sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti 15 min. Paskui nuvarvinti, išrinkti ašakas. Svogūnus ir […]

Makaronai su žuvimi

4 porcijos: juostinių makaronų, 200 g šviežios sūdytos lašišos, pusė poro, 2 šaukštai alyvų aliejaus, juodųjų pipirų, 100 g krevečių, 2 šaukštai tarkuoto sūrio. Išvirkite makaronus. Iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje lašišos gabalėlius ir sudėkite ant karštų makaronų. Supjaustykite porą, suberkite į keptuvę ir patroškinkite su aliejumi. Pabarstykite juodais pipirais. Sukrėskite makaronus į lėkštes ir […]

BULVIŲ MALTINUKAI

7-8 bulvės 2 kiaušiniai 3 šaukštai miltų 1 šaukštas grietinės druskos, riebalų kepimui Padažui: 2 džiovinti grybai 1 šaukštas miltų 1 stiklinė grybų sultinio 1 svogūnas, druskos Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų […]

Keptas karpis

Mums prireiks: 1kg karpio 1 apelsinas 2 citrinos 100 gr. aliejaus 1 valgomasis šaukštas medaus 1 žiupsnelis druskos Karpį nukaulinti, supjaustyti gabaliukais, pasūdyti. Į atskirą indą iš apelsino ir citrinų išspauti sultis. Sultis, aliejų ir medų sumaišyti ir užpilti gautą masę ant žuvies. Palaikius 6 valandas, skystį nupilti į atskirą indą, o žuvį iškepti. Pašildžius […]

Keptos bulvės su kumpiu

4 porcijoms reikės: 600g su lupenomis virtų bulvių, 200g rūkytos šoninės, maltos paprikos, 1/2 galvutės gūžinės salotos, česnako skiltelės, 200g silkių aliejuje, druskos, 3 šaukštų aliejaus. Bulves nulupkite, šoninę supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite bulves ir apkepinkite iš visų pusių, kol pageltonuos. Pabarstykite paprika. Silkes supjaustykite gabaliukais. Lėkštę ištrinkite perpjautu česnaku ir sudėkite į […]

Faršu įdarytos bulvių geldelės

Bulvės, didesnės, 5 vienetai Kiaulienos faršas, 500 gramų Kiaušiniai, 1 vienetas Svogūnai, 1 vienetas Fermentinis sūris, 150 gramų Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Prieskoniai, mėsai, pagal skonį Nuskustas bulves (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant mm storio kraštus – padaryti Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir […]

Kazlėkai su makaronais ir rūkyta šoninė

4 porcijoms reikės: 450g kazlėkų, 125g rūkytos šoninės, svogūno, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų aliejaus, čiobrelių, stiklinės grietinės, 400g skryliukų arba plačių makaronų, parmezano,druskos, pipirų. Grybus nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir sutrinkite, šoninę supjaustykite kubeliais . Aliejų įkaitinkite, jame pakepinkite svogūną, paskui šoninę ir grybus. Sudėkite česnaką, pabarstykite […]

Kopūstainiai (balandėliai)

1 kopūstas (Kopūstas) 1 šaukštas riebalų 2 šaukštai pomidorų tyrės 0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės grietinės druskos pipirų lauro lapelių (Lauro lapas) sultinio Mėsos įdarui: 500 g jautienos 0,5 stiklinės ryžių 1 svogūnas 1 šaukštas riebalų druskos Kopūsto gūžę apvirti pasūdytame vandenyje. Suminkštėjusius lapus nuimti vieną nuo kito, vėl dėti į vandenį, kol visa gūžė […]