Antrieji patiekalai

Balandėliai su riešutais

4 porcijoms reikės: 8 kopūsto lapų, 30g graikinių riešutų, 1 paprikos, 50g šoninės, 600g maltos kiaulienos, druskos, pipirų, paprikos, džiovintų mėtų, 4 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, 100gsviesto. Kopūsto lapus šiek tiek apvirkite. Riešutus sukapokite, papriką išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais. Faršą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, paprika ir susmulkintomis mėtomis. Sudėkite […]

Žuvis su laiškiniu česnaku ir imbieru

2 gyvos žuvys, druskos, po saują laiškinio česnako ir džiovinto imbiero, po 3 šaukštus sojų padažo ir aliejaus, susmulkinto muškato riešuto, 0.5 citrinos sultys. Žuvis nuvalyti, išdarinėti.Česnako laiškus susmulkinti.Žuvis sudėti į verdantį vandenį (kad būtų vos apsemtos), įberti druskos, įdėti dalį česnako laiškų, dalį imbiero bei muškato riešuto.Pavirti 10 min.Žuvį atsargiai išgriebti, nuvarvinti.Į keptuvę įpilti […]

Jautienos nugarinė su plutele

1.2 kg nugarinės, pipirų, druskos, vienos citrinos sutarkuota žievelė ir sultys, 30 g lydyto sviesto, 250 g pievagrybių, 1.5 stiklinės jautienos drebučių. Plutelei: 50 g fermentinio sūrio, 3 šaukštai džiūvėsių, 20 g migdolų, vienos citrinos sultys, ryšelis petražolių, 1 kiaušinio baltymas. Padažui : 0.5 stiklinės grietinės, 1-2 šaukštai miltų, truputis citrininės melisos. Mėsą nuplauti, nuvarvinti, […]

Silkė su svogūnais ir spirgučiu

3 silkės, 2 svogūnai, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 virta morka, citrinos rūgšties, 0,5 stiklinės džiovintų išvirtų smulkiai supjaustytų grybų, 1 šaukštas spirgučio, pipirų, svogūnų laiškų. Silkes išmirkyti ir, išėmus kaulus, pamerkti į stipriai parūgštintą vandenį. Mirkyti 2 val. Po to gerai nuplauti, supjaustyti nedidelais gabaliukais ir sudėti į silkines. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, sudėti į įkaitintą […]

Šventinis plovas

400 g ryžių, po 125 g džiovintų abrikosų, razinų, slyvų, migdolų, medaus, 2 šaukštai sviesto, druskos. Ryžius supilti į verdantį vandenį ir apvirti.Nuvarvinti, suberti į puodą ir, išmaišius su sviestu, 40-45 min. kaitinti uždengus orkaitėje. Medų praskiesti lygiomis dalimis su vandeniu.Riešutus ir vaisius susmulkinti, pakepinti truputyje sviesto, apipilti medumi ir užvirinti.Patiekiant ryžių viršų apipilti paruoštu […]

Pikantiški kukuliai

4 porcijoms reikės: 600g įvairių rūšių mėsos faršo, 2 svogūnų, 1 kiaušinio, šaukšto miltų, 3 skiltelių česnako, druskos, pipirų, aštrios paprikos, 2 šaukštų aliejaus, 500g nuluptų pomidorų, šaukšto cukraus, 100ml raudonojo vyno, bazilikų, vegetos. Mėsą sumaišykite su 1 susmulkintu svogūnu, kiaušiniu ir miltais. Sudėkite sutrintą česnaką ir pabarstykite prieskoniais. Iš mėsos faršo suformuokite kukulius, pakepinkite […]

Avižiniai kotletai

4 stiklinės avižinių dribsnių, svogūnas, 2 šaukštai prieskonių, šaukštelis aliejaus, 3 stiklinės vandens. Į aliejų įpilti nedaug vandens ir ištroškinti susmulkintus svogūnus.Supilti vandenį, suberti prieskonius ir užvirti.Tada suberti dribsnius ir nukaitus 10 min. palaikyti, kad išbrinktų.Iš gautos masės daryti kotletus ir kepti keptuvėje arba orkaitėje.

Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė

2-3 silkės 1 stiklinė virtų grybų 1-2 svogūnai 2 šaukštai margarino arba sviesto 1 kietai virtas kiaušinis 2-3 šaukštai grietinės Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba […]

Lydekos šašlykas

Lydeka,0,5 citrinos, 200g rūkytų lašinių, 2-3 pomidorai, ankštpipiris, 2 svogūnai, druskos. Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. lėkštėje. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinėlius, ankštpipirio gabaliukus, kepkite ant žarijų. Šaškyką galima kepti ir iš kitų stambių žuvų.

Burgundiškas upėtakis

1 kg žuvies, 3 šaukštai miltų, 50 g sviesto, 300 g raudonojo vyno, 4 pipirai, 6 pievagrybiai, svogūnas, druskos, petražolių. Į raudonąjį vyną sudėkite prieskonius, pievagrybius. Užvirus sudėkite upėtakius. Pavirinę ant silpnos ugnies 10-15 min., žuvį atsargiai išimkite ir sudėkite į pailgą pusdubenį. Į nuovirą įpilkite svieste pakepintų miltų ir šiuo padažu apipilkite žuvį.