Antrieji patiekalai

Keptos krevetės

(4 porcijos) 12 didelių krevečių 2 skiltelės česnako petražolių 1 citrinos sultys 1 saldžioji paprika 125 ml alyvuogių aliejaus Krevetes nuvalyti. Česnaką, petražoles bei papriką susmulkinti ir suberti ant krevečių. Supilti citrinos sultis, aliejų, suberti druską bei prieskonius ir gerai išmaišyti. Marinuoti apie 1 val. Paskui krevetes sudėti ant smulkių grotelių (galima ant folijos) ir […]

Makaronai su tunu ir alyvuogėmis

reikia: Makaronų, skardinės tuno, svogūnų, alyvuogių(geriau be kauliuko), sūrio, sviesto. Makaronus išverdame ir nukošiame vandenį. Į keptuvę įdedame truputį sviesto ir pakepiname supjaustytus svogūnus, tada sudedame tuną, galima supilti ir skystimą, supjaustytas griežinėliais alyvuoges,truputį pakepiname. Tada sudedame makaronus, viską išmaišome ir apibarstome tarkuotu sūriu. Greita ir skanu.

Avienos kepsneliai

6 porcijoms reikės: 12 avienos pjausnių su kauliukais, Marinatui: 2 šaukštų kario padažo, 125g natūralaus jogurto, 1/2 citrinos sulčių. Padažiui: 200g natūralaus jogurto, 3 mėtų padažo, 6 šaukštų kokoso drožlių. Dubenyje sumaišykite marinato komponentus. Pjausnius pavoliokite marinate ir atidėkite 30 min. Kepkite kepsninėje 3-5 min. iš kiekvienos pusės. Mažame indelyje sumaišykite naturalų jogurtą su mėtų […]

Garuose kepta žuvis

1 kg strimelės arba kitokios smulkios žuvies, 300 g sviesto, maltų pipirų, laurų lapelių, druskos Moliniame inde sluoksniuoti žuvis su sviestu (3-4 sluoksniai), uždengti, dėti į orkaitę ir neaukštoje temperatūroje kaitinti 10-12 vai. Žuvis taip ištroškinama, kad ir kaulai ištirpsta. Paduodama su bulvių koše ir marinuotais agurkais.

Balandėliai

1 vidutinio dydžio kopūstas, 500 g naminio faršo, 1 kiaušinis, 1 svogūnas, 1 stiklinė ryžių, druskos, petražolių, krapų. Kopūstą nuplauti, kotą išpjauti. Į šaltą 5,5 l talpos puodą įpilti 1 stiklinę vandens, įdėti kopūstą, uždengti ir virti (energija 2/3), kol rodyklė pasieks žaliąjį laukelį. Tada sumažinti kaitrą iki minimumo ir dar pavirti 10-15 min. Paruošti […]

Ryžių kukuliai

Jums reikės: 2/3 stiklinės trumpagrūdžių ryžių, 2 stiklinių mėsos ar daržovių sultinio ( gali būti iš kubelių ), nedidelio svogūno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų grietinės, 2 šaukštų tarkuoto žementalio ar kitokio kietesnio sūrio, šaukšto supjaustytų krapų, pusės stiklinės ryžių dribsnių, aliejaus kepti. Kubeliais supjaustytą svogūną apkepinkite puodelyje įkaitintame aliejuje, suberkite nuplautus ryžius ir kepkite maišydama. […]

Angliškai paruošta lydeka

1-1,5 kg žuvies 60 g sviesto 2 svogūnai 2 lauro lapai gvazdikėlis 5 kartieji ir 5 kvapieji pipirai 3 šaukštai tarkuotų krienų pagal skonį 9 % acto vandens druskos Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svogūnais, lauro lapais, kvapiaisiais ir karčiaisiais pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto ir trupučiu acto. Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir […]

Bulvės su aštriu sūriu ir česnaku

4 porcijoms reikės: 4 didelių nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis bulvių, 5 šaukštų aliejaus, 4-6 skiltelių česnako su žievele, žiupsnelio maltų čilio pipiriukų, 100g aštresnio fermentinio sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Apvirkite bulves pasūdytame vandenyje apie 5 min. Nusunkite ir palikite truputį ataušti. Sudėkite bulves į formą ir pašlakstykite aliejumi. Sudėkite česnako skilteles ir pabarstykite […]

Pievagrybių (šampinjonų) šašlykėliai

( 2 porcijos) Grilyje kepti pievagrybių su lašinukais šašlykai 200 g pievagrybių 100 g lašinių 2 šaukštai sviesto druskos aštrios paprikos petražolės Dideliems pievagrybiams nupjaunami kotai. Švarios galvutės pakaitomis su mažais lašinių kubeliais suveriamos ant iešmo. Pavilgomos ištirpintame svieste, kuris pagardinamas druska ir aštrios paprikos. Kepama grilyje kol grybai iškepa ir truputi paruduoja. Kepimo laikas […]

Pomidorų ir avienos apkepas

5 pomidorai, stiklinė ryžių, 300g virtos avienos, 2 šaukštai sviesto, 2 kiaušiniai, šaukštas miltų, 4 šaukštai pieno, druskos, pipirų. Ryžius išvirti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir apibarstyti pipirais. Avieną supjaustyti juostelėmis. Į riebalais išteptą indą sluoksniuoti ryžius, avieną, pomidorus. Viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Kiaušinių ir miltų plakiniuužpilti produktus. Uždėti sviesto gabaliukų ir kepti orkaitėje.