Antrieji patiekalai

Tikra itališka pica

Tešlai reikės: 300g miltų,šaukšto šilto vandens, 5 g šviežių mielių, 1/2 šaukštelio druskos,šaukšto aliejaus, Mieles sumaišykite su vandeniu. Padėkite šiltai. Kai pradės augti, supilkite jas į miltus, sumaišytus su druska ir užminkykite tešlą. Tešlą aptepkite puse kiekio aliejaus ir padėkite šiltai. Kai tešla išaugs dvigubai, iš jos kočiokite blyną ir kepkite aliejumi išteptoje skardoje.

Lazanijos suktinukai su sūrio padažu

8 vnt. gatavi lazanijos lakštai, 250 mėsos faršo, 1 svogūno galva, druskos ir pipirų pagal skonį, 30 g sviesto, 2 valg. šaukšt. miltų, 2 stiklinės pieno, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio. Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais. Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis […]

Mėsos kukuliai su grybais

Jums reikės: (4 asmenų šeimai) 8 vienodo dydžio pievagrybių, 0,5 kg kiaulienos ir jautienos faršo, 0,5 šalto rūkymo kumpio su lašinukais, prieskonių, aliejaus kepimui, česnako, svogūno, medinių smeigtukų, garnyrui – mėgstamų daržovių. Padažui: 50 g sviesto, svogūno, šaukšto miltų, grietinėlės, petražolių, krapų, prieskonių. Į faršą suberkite šaukštelį prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Išmaišykite. Nuplautus […]

Veršienos pjausniai (šniceliai)

800 g veršienos 40 g riebalų 20 g sviesto 1 kiaušinis džiūvėsėlių prieskonių druskos Mėsą supjaustyti skersai raumenų, pamušti, pabarstyti druska su prieskoniais, pavilgyti su trupučiu pieno išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti prieš tiekiant į stalą. Pjausnius sudėti į pašildytą pusdubenį, užpilti tirpintu sviestu, ant kiekvieno uždėti po griežinėlį citrinos, rauginto arba marinuoto agurko, […]

Žuvies kotletai

1 kg jūros lydekos filė, 500 g paprikos, 2 bandelės, 2 svogūnai, 4 kiaušiniai, citrinos sulčių, džiuvėsių, druskos, pipirų, aliejaus. Vieną papriką sumalti. Likusias paprikas smulkiai supjaustyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Baigiant virti, pasūdyti ir papipirinti. Tada nukošti ir sudėti maltą papriką. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir perlieti verdančiu vandeniu. Žuvies filė apšlakstyti […]

Auksinė žuvelė

1 karpis; Rūkytas kumpis, šoninė ar lašinukai; 1 svogūnas; Džiuvėsėliai; 1 kiaušinis; Džiovinti baravykai; Papuošimui: Svogūnų laiškai; Petražolės; Ridikėliai. Šviežiam karpiui nuimame odą. Išverdame rūkyto kumpio, šoninės ar lašinukų. Pakepiname svogūną. Kepintą svogūną ir mėsą kartu su karpiu permalame. Į žuvies faršą pridedame džiūvėsėlių, kiaušinio, smulkiai kapotų virtų baravykų (džiovintų). Ta mase užpildome karpio odą. […]

Cža-e-tan (arbatoje virti kiaušiniai)

6 kiaušiniai, 2 šaukšteliai tiršto sojos padažo, 1 šaukštelis druskos, 1 žvaigždėtas anyžius, 2 šaukšteliai juodos kiniškos arbatos. Padažui: 2 apelsinai, 2 obuoliai, 100 g razinų, 60 g cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis malto imb Kiaušinius virti ant silpnos liepsnos 20 min. ir atvėsinti tame pačiame vandenyje, kuriame virė. Išgriebtus kiaušinius atsargiai pavolioti ant […]

Bulvių apkepas su špinatais

500g bulvių, 200g pievagrybių, 2 šaukštai alyvų aliejaus, 300g šoinatų, svigūnas, skiltelė česnako, 150g fermentinio sūrio, 80g juodų alyvuogių, 100g grietinėlės, 150g grietinės. Nuskustas bulves išvirti. Pievagrybius supjaustyti ir 2 min. kepti alyvuogių aliejuje. Pievagrybius išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti špinatus, supjaustytą svogūną ir česnaką. Pasūdyti ir papipirinti. Sudėti pievagrybius ir išmaišyti. Bulves supjaustyti […]

Veršienos kotletai

2 porcijoms reikės: 4 veršienos kotletai(kiekvienas po 120g ) 70g pievagrybių, 125g špinatų, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, taukų kepti, kiaušinis, maltų džiūvesėlių, druskos. Bešemelio padažas: 1 1/2 šaukšto sviesto, šaukštas miltų, pieno,druskos, 1-2 šaukštai smulkiai supjaustytos kiaulienos. Kotletai gerai apvoliojami miltuose ir iš abiejų pusių apkepami, kol pasidaro auksinė plutelė. Keptuves dugnas išklojamas nuplikytais špinatais, […]

Farširuoti pomidorai

(4 porcijos) 8 vidutinio dydžio pomidorai (Pomidorai) 250 g pievagrybių petražolių 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 2 šaukštai sviesto 4 šaukštai grietinėlės druskos pipirų 2 riekės baltos duonos skrebučiams 1 kiaušinis 1 kiaušinio trynys 100 g tarkuoto “Žementalio” sūrio tarkuoto muskato riešuto 1. Pomidorus nuplauti, nupjauti “kepurėles” ir išskobti minkštimą. Grybus nuvalyti, susmulkinti. Supjaustyti petražoles, […]