Antrieji patiekalai

Apkepinti jautienos griežinėliai

400 g jautienos druskos pipirų 30 g riebalų Apkepinimui: 2 pomidorai (Pomidorai) 200 g fermentinio sūrio Mėsą supjaustyti plonais griežinėliais, pamušti, apkepinti iš abiejų pusių kol apsitrauks rusva plutele, toliau kepinti ant labai silpnos ugnies. Apibarstyti druska, pipirais. Perdėti į indą plačiu dugnu. Ant viršaus užpilti pomidorų tyrės ir apibarstyti plonais sūrio gabalėliais. Kepti orkaitėje, […]

Apkeptos strimelės

8 sūdytos strimėlės, 150 g kiaulienos taukų, 10 bulvių, 2 svogūnai, arbatinis šaukštelis druskos, šaukštelis kvapniųjų pipirų (pimentų), 0.25 stiklinės vandens, stiklinė pieno, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto. Strimėles išdaryti, pamerkti į pieną ir mirkyti, kol ruošiami kiti produktai.Nulupti ir supjaustyti strypeliais bulves, svogūnus supjaustyti skridinėliais, lašinius – gabalėliais.Į karščiui atsparų indą sudėti sluoksniais bulves, […]

Patiekalas su tunu ir ikrais

Mums prireiks paruošti tešlai : 150 gr. miltų 65 gr. sviesto 1 žiupsnelis druskos vanduo Mums prireiks paruošti įdarui : 100 gr. konservuoto tuno 2 kiaušiniai 3 pomidorai 10 alyvuogių 100 gr. raudonų ikrų ½ citrinos arba citrinų sulčių Paruošti trapią tešlą. Formą ištepti riebalais ir iškloti tešla. Tešlą subadyti šakute. Kepti karštoje orkaitėje 25 […]

Keptas kumpis

6 porcijoms reikės: 1,2 kg kiaulienos kumpio druskos pipirų 3 stiklinių sultinio šiek tiek krakmolo padažui sutirštinti 200 g įvairiu džiovintų vaisių Mėsą nuplaukite, odelę supjaustykite kvadratukais, įtrinkite druska ir pipirais ir dėkite į troškintuvą. Kepkite maždaug valanda 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kepdamos kartkartemis palaistykite sultiniu. Po valandos apdėkite mėsą džiovintais vaisiais. Padidinkite temperatūrą iki […]

Orkaitėje kepta kiauliena su bulvėmis ir morkomis

1kg kiaulienos (geriausiai tinka skirta karbonadui) 4 vidutinio dydzio bulves 2-3 morkos 5 saukstai majonezo 4 skilteles cesnako pipiru, druskos, prieskoniu mesai stikline virinto vandens Susmulkinti cesnaka. Mesa supjaustome karbonado formos griezineliais, siek tiek pamusame ir itriname proskoniais bei cesnaku, sudeti i inda ir uzdeti majonezo, sumaisyti ir palikti valandai pasimarinuoti. Bulves ir morkas nuskusti […]

ITALIŠKAS RYŽIŲ TROŠKINYS

150g ryžių 400g kepenėlių 100g rūkytos šoninės 2 svogūnai 2 šaukštai miltų 1/2 šaukštelio pipirų 2 raudonosios paprikos 1 marinuotas agurkas 2 šaukštai sviesto 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos 1/8 l mėsos sultinio 2 šaukšteliai kapotų petražolių Užvirinti 1l vandens, pasūdyti, suberti ryžius, virti 16 min. uždengtame puode. Išvirtus ryžius nuvarvinti sitelyje. Kepenėles supjaustyti juostelėmis, […]

Stirnienos troškinys

Stirniena, su kaulu ar be, 500 gramų Paprika, 1 vienetas Svogūnai, 2 vienetai Bulvės, 3 vienetai Morkos, 4 vienetai Pievagrybiai, 5 vienetai Grietinė, dvaro, 200 gramų Prieskoniai, medžiotojų, pagal skonį Druska, pagal skonį Stirniena sudedame į indą, prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Uždengiame, paliekame šaltai parą laiko. Išsimarinavusią mėsą miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą […]

Tešloje kepta lašiša

500 g lašišos filė, stiklinė miltų, kiaušinis, 1/8 l šviesaus alaus, ½ citrinos, druskos, kepimo aliejaus. Žuvis nuplaunama, supjaustoma juostelėmis, pasūdoma, apšlakstoma citrinos sultimis. Iš miltų, kiaušinio, alaus bei druskos užmaišoma tešla (ji valandą palaikoma). Žuvies gabalai pavoliojami miltuose, suvilgomi paruoštoje tešloje, sudedami į verdantį aliejų (žuvis turi būti apsemta) ir iškepami. Iškepta žuvis patiekiama […]

AVIENOS ŠAŠLYKAS

700g avienos (be kaulo) Marinatui: 60 ml aliejaus 4 šaukštai vyno acto 5 skiltelės česnako maltos aitriosios paprikos 2 svogūnai druska Svogūną stambiai supjaustyti. Česnaką smulkiai supjaustyti. Actą sumaišyti su aliejumi, sudėti česnaką, aitriąją papriką ir druską. Viską išmaišyti. Mėsą supjaustyti storais griežinėliais. Ant mėsos sudėti svogūnus ir užpilti marinatą. Gerai išmaišykite. Uždenkite ir pastatykite […]

Ant grotelių kepti šonkauliai

1 kg. kiaulienos šoninės su šonkauliais 0.5 stikl. aliejaus 2 šaukštai aštraus aitriųjų paprikų padažo šaukštelis maltų pipirų po vieną raudoną ir žalią aitriąją papriką druskos Aliejų sumaišykite su aitriųjų paprikų padažu, maltais pipirais, druska ir žiedeliais pjaustytomis paprikomis. Šoninę supjaustykite porcijomis taip, kad kiekvienoje būtų po vieną šonkaulį, lengvai pamuškite, formuokite iš jos kuo […]