Antrieji patiekalai

Avienos ragu

0.5 kg avienos, svogūnas, 2 šaukštai augalinio aliejaus, 0.5 skiltelės česnako, 1-2 šaukštai pomidorų padažo, 0.5 butelio baltojo vyno, 0.5 šaukštelio kmynų, lauro lapų, druskos, pipirų, truputį miltų, 3 šaukštai grietinės. Mėsą supjaustyti kubeliais, užberti druskos, pipirų, truputį apkepinti aliejuje su svogūnais, supjaustytais griežinėliais.Įdėti labai susmulkinto česnako.Užpilti vynu, kad mėsa būtų apsemta.Palaikyti ant kaitrios ugnies, […]

Itališka žuvis

800 g sterko filė 3 cukinijų 2 svogūnų 4 šaukštų alyvų aliejaus 200 ml balto sauso vyno 2 skiltelių česnako 2 pomidorų 1 citrinos 100 g kapotų petražolių druskos Cukinijas supjaustykite apskriti­mais. Svogūnus susmulkinkite. Žuvies filė pabarstykite druska. Įkaitintoje keptuvėje su šaukštu aliejaus apkepkite cukinijas ir svogūnus. Tuomet įpilkite vyną ir troškinkite dar 5 min. […]

Vegetariška lazanija

4 porcijoms reikės: pakelio lazanijos lakštų, 2 indelių lęšių, indo konservuotų pomidorų, 2 skiltelių česnako, mažo svogūno, 200g baltojo padažo, 150g fermentinio sūrio, druskos, „Provanso” žalumynų”, 3 šaukštų aliejaus. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus. Sudėkite nukoštus lęšius ir pomidorus. Truputį patroškinkite. Pagardinkite česnaku, druska, pipirais ir „Provanso” žalumynais.Formą ištepkite likusiu aliejumi, ant jo […]

Omletas su feta ir cukinija

1 porcijai reikės: 2 kiaušinių,suplaktų su 2 šaukštais pieno, 1/2 tarkuotos cukinijos, 10g sviesto, 100g trupintos fetos, žiupsnelio šviežių krapų ar mėtų. Kiaušinių ir pieno mišinį pabarstykite pagardais, tada sudėkite cukiniją. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite kiaušinių mišinį, kepdama maišykite kiaušinius. Kai omletas apkeps, sudėkite fetą, kai sūris pradės tirpti, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir […]

NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ

700g žuvies filė 1 l mėsos sultinio 30g aliejaus 5 bulvės 1 stiklinė sauso baltojo vyno 2 svogūnai 1 poras lauro lapo, druskos skiltelė česnako kvapniųjų pipirų Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kavapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite […]

Pagrindinis rudasis padažas

2 šaukštai riebalų, 2 šaukštai miltų, 0,5 litro sultinio ar sulčių atsiradusių kepant mėsą, druskos, pipirų, 1 – 2 šaukšteliai sviesto, (1 – 2 šaukštai grietinės ar grietinėlės). Įkaitintuose riebaluose apkepinti miltus, įpilti sulčių ar rudos spalvos sultinio (sultinys paruduoja nuo smulkių prieskoninių daržovių). Virti 6 – 8 minutes, paskui įdėti prieskonių, sviesto, galima įpilti […]

Lašišos suktinukai su tunu

Jums reikės: 8-10 didelių griežinėlių rūkytos lašišos, keleto šakelių krapų, 2 indelių tunosavo sultyse, 3 šaukštų tirštos grietinės, šaukšto pomidorų koncentrato, šaukšto švelnių garstyčių, vienos žaliosios citrinossulčių, maltų pipirų, druskos. Tuną nusunkite, sutrinkite šakute, sumaišykite su grietine, pomidorų koncentratu, garstyčiomis ir citrinos sultimis, pagardinkite druska bei pipirais. Ant lašišos griežinėlių dėkite po šaukštą įdaro ir […]

TROŠKINTA ŽŪVIS SU ŽALUMYNAIS IR DŽIŪVĖSIAIS

100 g kvietinių džiūvėsių 600 g žūvies 150 g svogūnų laiškų 500 ml pieno 2 kiaušiniai 40 g miltų maltų juodųjų pipirų druskos petražolių ir krapų lapelių virtų bulvių Išdarinėtą žūvį pasūdyti, pavolioti miltuose, apkepinti, sudėti į aliejumi išteptą formą, sudėti smulkintus svogūnus, žalumynus, tarkuotus džiūvėsius, supilti karštą pieną ir troškinti. Papuošti žalumynais ir kapotais […]

Troškintos daržovės

4 porcijoms reikės: 4 pomidorų,2cukinijų, 2 baklažanų, svogūno, 2 skiltelių česnako, daržovių sultinio, prieskoninių žalumynų, druskos, pipirų, 2 šaukštų aliejaus. Svogūną nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Cukiniją ir baklažaną smulkiai supjaustykite ir dėkite prie svogūno. Truputį patroškinkite ant mažos ugnies. Troškinant įdėkite sultinio kubelį. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dėkite prie daržovių. Viską […]

Paprika su kiaulienos faršu

4 porcijoms reikės: 4 paprikų 300 g pomidorų 2 skiltelių česnako 100 g miežinių kruopų 400 g kiaulienos faršo 2 kiašinių druskos, pipirų, raudonėlių, mėtų pusės stiklinės daržovių sultinio, petražolių Paprikas nuplaukyte, nupjaukyte viršunėles, išvalykite sėklytes. Pomidorus supjaustykite gabaliukais. Česnaką sutrinkite. Kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Mėsą sumaišykite su išvirta koše, česnaku ir kiaušiniais. Pagardinkite druska, […]